Dani Alves između Atletika i Barselone

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.07.19. | 15:46

Jedine dve ponude koje mu privlače pažnju

Dani Alves ponovo je na tržištu slobodnih igrača, a više od dve sedmice prošle su od ozvaničenja njegovog rastanka sa Pari Sen Žermenom.

Dok spekulacije oko njegovog imena sve više kruže, Alves čeka da završi obaveze na Kopa Amerika, gde će sa Brazilom igrati finale protiv Perua, kako bi odlučio gde će nastaviti karijeru.

Izabrane vesti

Ipak, ugledni tamošnji sajt UOL Esporte tvrdi da je Alves zajedno sa svojim agentima već probrao ponude koje su na stolu i da su se kao dve najozbiljnije izdvojile ona iz Barselone i Atletika. Podsetimo, od rastanka s PSŽ Brazilac se dovodio u vezu još sa Mančester Sitijem, Guangdžou Evergrandeom, Interom i Dortmundom.

TRANSFERI UŽIVO - nedelja, 7. jul

Navodno, povratak u Kataloniju deluje najrealnije. Pisalo se o tome odmah pošto je postalo jasno da brazilski veteran više nije igrač PSŽ, jer su se ekspresno pojavile informacije da je ponuđen Barseloni i da direktori katalonskog kluba ozbiljno razmišljaju o tome da ga vrate.

Ernesto Valverde je dao zeleno svetlo za njegov transfer nazad na Kamp Nou, a Alvesu je ponuđen jednogodišnji ugovor. Ne treba podsećati da je Alves s Barselonom osvojio praktično sve što u fudbalu može, ali i da je Barselonu pre tri godine napustio u lošem tonu.

Što se Atletika tiče, Madriđani traže igrače koji bi popunili veliku rupu u odbranu nastalu odlaskom velikog broja igrača, s tim da je za Alvesa najbitnije to što nema Huanfrana. Na stadionu Vanda Metropolitano se čeka dolazak Elseida Hisaja, a ako do tog transfera ne dođe opcija je Alves, kao konkurencija Santijagu Arijasu. Tu je i Šime Vrsaljko, ali Dijego Simeone ne računa na njega.

Na kraju pominje se da je i njegova druga kuća Sevilja zainteresovana, ali i da je Monći u drugim poslovima, te da Brazilac nije toliko ozbiljno u mislima. Prednost u ovom trenutku imaju Atletiko i Barselona.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara