Da vidimo Zvezdu za evropske kvalifikacije...

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.04.19. | 08:47

Vladan Milojević za derbi prvenstva protiv Radničkog (18 časova) spremio tim po ukusu navijača

Mnogo toga je rečeno o utakmici između Crvene zvezde i Radničkog (18 časova, TV Arena Sport). Tačno je da crveno-beli imaju meč loptu za titulu prvaka Srbije, ali duel sa odličnim Nišlijama imaće značajniju vrednost za ekipu Vladana Milojevića. Praktično, crveno-beli večeras počinju evropske kvalifikacije i treniranje živaca u trenucima kada im je giljotina iznad glave.

Kao  protiv Spartaksa, Suduve, i Spartaka iz Trnave, crveno-beli neće imati pravo na grešku. Imaće, dakle, tim sa stadiona Rajko Mitić ozbiljan test karaktera, posebno zbog činjenice da bi odlična sezona mogla da bude devalvirana ako budu izgubili u svojoj kući.

Izabrane vesti

Trener crveno-belih je dobar deo prolećne sezone poistovetio sa audicijom i periodom kada bezbolno može da brojne novajlije ubacuje u sistem. Sa tom praksom je završeno. Ako biste pitali navijače kluba sa Marakane i oni bi izveli identičan tim koji će večeras da dobije šansu. Nekako se veruje da je to tim koji će početi i evropske kvalifikacije.

Crvena zvezda može da računa na sve raspoložive snage, a Milojević se odlučio da u veznom redu upari tehnički najdarovitije igrače u manveru, Marka Marina i Mirka Ivanića. Nekadašnji kapiten Vojvodine bar nominalno će delovati po levoj strani, mada će se tokom meča sigurno rotirati sa poslovođom Zvezdine igre, Markom Marinom.
Nemamo velikih kadrovskih problema... Sve što je bilo na prethodnih 30 mečeva, predstavljalo je orbu za što bolje pozicije. Sada se nadmećemo sa glavnim konkurentom za titulu. Radnički je oboriomnogo rekorda ove sezone, pa nije čudo što se nalaze na drugoj poziciji. Njihov uspeh je začinjen radom Nenada Lalatovića. Karakter i temperament je uspeo da prebaci na tim“, poručio je trener crveno-belih Vladan Milojević.

U tim crveno-belih se posle pauze zbog kartona vraća Dušan Jovančić, koji će sa Brankom Jovičićem činiti idealan pazl veznog reda. Za jedan od najznačajnijih mečeva u 2019. godini Milojević će vratiti standardnu formaciju 4-2-3-1. Prednost u odnosu na Milana Pavkova dobiće reprezentativac Gane Ričmond Boaći.

Iako se Radnički u poslednje tri godine etablirao kao tim iz vrha srpskog fudbala, Crvena zvezda ga redovno „muštra“. Lalatovićev tim je jedini poraz u ovom prvenstvu doživeo upravo na Marakani u julu mesecu (2:0). Istina,u revanšu na Čairu bilo je mnogo zanimljivije. Radnički je vodio, a crveno-beli su tek pogotkom El Fardua Bena stigli do remija (2:2).

Prethodni put Radnički je pobedio Crvenu zvezdu marta 2013. godine, u meču posle kojeg je smenjen Aleksandar Janković. U poslednjih deset mečeva dva kluba, Zvezda ima devet pobeda i pomenuti jesenji remi... Naravno, Nišlije veruju da mogu da bar ponove rezultat iz avgusta 2015. godine kada je bilo 1:1, i ostanu u trci za titulu. Mada poznavajući Nenada Lalatovića, crveno-beli će definitivno imati generalnu probu za evropske kvalifikacije.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI (18 ČASOVA, TV ARENA)

Beograd
Stadion: Rajko Mitić
Kapacitet: 55.000
Sudija: Novak Simović

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Savić, Milunović, Rodić – Jovičić, Jovančić – Ben, Marin, Ivanić – Boaći.
RADNIČKI (4-2-3-1): Ristić – Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević – Bondarenko, Drinčić – Kojašević, Grbić, Ranđelović – Haskić.

SUPERLIGA - 1. kolo, plej-of

Subota
18.00: (1,38) Crvena zvezda (4,50) Radnički (7,50)
18.00: (1,57) Mladost (3,60) Napredak (6,00)
19.00: (1,60) Partizan (3,60) Čukarički (5,50)
19.00: (1,75) Vojvodina (3,30) Proleter (4,80)

 

SUPERLIGA - 1. kolo, plej-aut

Petak
Spartak - Rad 2:0 (1:0)
/Tufegdžić 30, 55/

Subota
18.00: (1,60) Radnik (3,70) OFK Bačka (5,40)
19.00: (1,55) Voždovac (3,70) Zemun (6,00)
19.00: (1,70) Mačva (3,35) Dinamo Vranje (5,20)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara