Da li će se ostvariti Fergusonovo predviđanje? Patris Evra otišao u trenere

Vreme čitanja: 1min | pon. 29.07.19. | 13:40

Francuz na novom zadatku

Došao je i taj trenutak, još jedna fudbalska legenda je otišla u penziju. Francuski as Partis Evra zvanično je okačio kopače o klin, ali ostaje u fudbalu i postaće fudbalski trener.

Dugogodišnji levi bek Mančester junajteda, a potom i Juventusa, zvano je objavio prekid igračke karijere i otkrio dalje planove.
"Moja karijera je zvanično završena. Još 2013. godine sam počeo kurs za UEFA B trenersku licencu, a sada želim da je završim i dobijem A licencu. Za godinu i po dana, ako sve prođe kako treba ja ću biti spreman da vodim tim", poručio je Evra.

Izabrane vesti

Francuz ima 38 godina, a prve profesionalne korake napravio je u italijanskim niželigapima Marasali i Monci, posle čega se vratio u Francusku i nosio dres Nice i Monaka. Iz Kneževine je u januaru 2006. godine stigao na Old Traford za obeštećenje od 8.000.000 evra. U dresu Crvenih đavola za devet sezona odigrao je 379 utakmica i postigao 10 golova. Za Juventus je odigrao 82 utakmice, posle čega su usledila dva kratka iskustva u Marselju i Vest Hemu.

Legndarni Ser Aleks Ferguson svojevremeno je poručio da iz generacije igrača Mančester junajteda koje je vodio Patrisa Evru i Rajana Gigsa vidi kao vrhunske trenere u budućnosti. Ostaje da se vidi da li će se to predviđanje i ostvariti.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara