Miha na Lacijevom putu do skudeta

Vreme čitanja: 5min | sub. 29.02.20. | 12:05

U svakom slučaju, u domu Mihajlovića će se i radovati i tugovati večeras

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Sve oči ovog popodneva biće uprte u Sinišu Mihajlovića na Olimpiku. Srpski stručnjak se nalazi, sa svojom Bolonjom, na putu Lacija ka skudetu. Siniša će se naći u delikatnoj situaciji kada će njegov profesionalizam morati da prevlada nad srcem, tim pre što i on sa Bolonjom sanja evropske snove. U svakom slučaju u domu Mihajlovića će se i radovati i tugovati večeras. U Udinama se igra meč iza zatvorenih vrata i Fjorentina našeg dvojca Milenković-Vlahović protiv Udinezea želi da iskoristi polet koji su doneli pobeda nad Sampdorijom i remi sa Milanom, ostvaren sa igračem manje. U Napulju Rino Gatuzo sa svojim momcima dočekuje Torino koji je nanizao šest uzastopnih poraza. Kormilar Napolija misli već na meč sa Interom u Kupu Italije i zato ćemo videti značajno drugačiji tim od onoga protiv Barselone. Jedina nepromenjiva, barem tako izgleda, stavka jeste defanzivni par Manolas-Maksimović, i ne samo zato što je Kulibali povređen. 

Izabrane vesti

Nova odluka: Juve – Inter za titulu 13. maja

 

LACIO - BOLONJA 

Lacio ne zna za poraz od Bolonje na poslednjih 13 direktnih okršaja u kojima su Nebeskoplavi ostvarili šest pobeda i sedam remija. Tome treba dodati da je Bolonja u poslednjih 18 godina samo jednom uspela da odnese kući sva tri boda sa Olimpika, bilo je to u martu 2012. godine. Međutim, od kada je Simone Inzagi došao na klupu rimskog kluba, Nebeskoplavi nisu uspeli da pobede  Bolonju u Rimu: tri remija. U Formelu se ne brinu mnogo zbog navedene činjenice jer su u tekućoj sezoni skinuli nekoliko tabua s dnevnog reda (Milan, Juve, Inter…) 

Lacio je ozbiljno rizikovao da se pojavi na današnjem meču sa desetkovanim timom. Imobile je imao temperaturu, Milinković, Kaisedo, Džoni su imali malo problema sa povredama tokom radne sedmice. Na kraju će izostati samo Marušić, pored Ačerbija i Lulić. Odsustvo Ačerbija će biti kompenzovano povratkom u tim posle supsenzije Luisa Felipea, dok će Korea posle pet mečeva koje je počinjao na klupi biti na terenu od prvog minuta. 

Lacio 3-5-2: Strakoša; Patrik, Luiz Felipe, Radu; Lacari, Milinković, Lejva, Luis Alberto, Džoni; Korea, Imobile.

Siniši Mihajloviću neće biti lako danas na Olimpiku. Četrdeset hiljada navijača će ga dočekati kao svog heroja, biće mu priređene ovacije, kao svaki putu kada vodi neki tim na Olimpiku. Nije u pitanju samo opaka bolest s kojom se Siniša gleda oči u oči, već činjenica da i pored svih klubova čiji je dres nosio ili na čijim klupama je bio, Mihajlović, u suštini, ostaje “lacijale”. Zato će za njega današnji meč biti poseban: s jedne strane, u to niko ne sumnja, radovao bi se kao dete skudetu Lacija, a sa druge kao dokazani profesionalac želi da vrati Bolonju u Evropu: dva cilja koji isključuju, ovog popodneva, jedan drugpog.  

Kao što Lacio beleži pozitivne rezultate od 25. septembra prošle godine, tako Bolonja od istog datuma niže utakmice na kojima nije uspela da sačuva svoju mrežu, ali je isto tako tim iz Emilije na poslednjih šest utakmica zabeležio samo jedan poraz uz dva remija i tri pobede. Pozitivna okolnost po Mihajlovićev tim jeste oporavak gotovo svih igrača kjoi su preskočili poslednje mečeve. Podsetimo, proitv Udinezea na klupi sa Sinišom su bili samo igrači podmlatka Bolonje, ovog popodneva su svi na raspolagnju izuzev Krejčija, Svanberga i Dajksa

Bolonja 4-2-3-1: Skorupski; Tomijasu, Danilo, Bani, Densvil; Šuten, Poli; Orsolini, Sorijano, Barou; Palasio 

NAPOLI - TORINO 

Rino Gatuzo mora da popravi svoj bilans na San Paolu u Seriji A. Nijedan njegov prethodnik nije tako loše krenuo: četiri poraza na prvih pet utakmica na domaćem terenu. Napoli se nalazi u zaletu: dve uzastopne pobede u Seriji A, plus remi i dobra igra prikazana protiv Barselone. Jedna od tajni Gatuzovog zaokreta je par centralnih bekova. Od kako Manolas i Maksimović, dva najskuplje plaćena defanzivca u povesti Napolija, igraju zajedno u defanzivnoj liniji, Napoli je prestao da prima golove: samo dva na četiri utakmice. Nastupi “pravoslavnog” dvojca su i otvorila vrata da predsednik Aurelio De Laurentis mirne duše zainteresovanim klubovima za Kulibalija stavi na sto cenu sa osam nula: 100.000.000 evra. 

Napoli želi da nastavi pobedničku seriju u prvenstvu, ali Gatuzo razmišlja i o revanš meču polufinala Kupa Italije protiv Intera, na programu u četvrtak. Nije tajna da u Napulju u Kupu Italije vide šansu da iskupe, bar donekle, sezonu u koju su ušli sa šampionskim ambicijama. Zato će se Napoli večeras predstaviti u izmenjenom sastavu i u formacijskoj postavi 4-3-3 koja će moći da se pretvori u 4-1-4-1 po potrebi. 

Kormilar Napolija će dati mali predah Mariju Ruiju, Demeu, Zjelinskom, Fabijanu Ruizu, Kaljehonu i Mertensu. Naravno, svako od njih će biti spreman da uskoči, ako bude zatrebalo. 

Napoli 4-3-3: Meret; Di Lorenco, Manolas, Maksimović, Hisaj; Alan, Lobotka, Elmas; Politano, Milik, Insinje.

Trener Torina Moreno Longo traži svoje prve bodove u Seriji A sa timom Granata od kako je preuzeo tim od Valtera Macarija. Toro je nanizao šest uzastopnih poraza. Ta negativna serija je koincidirala i sa najdužim golgeterskim postom Belotija od 2015. godine. Prošlo je osam kola od poslednjeg radovanja Belotija zbog postignutog gola. Večeras ćemo na San Paolu videti posle četiri meseca napadački tandem Beloti-Zaza. 

Kapiten Torina, sudeći barem prema glasinama, imaće poseban motiv da večeras pokaže svoj talenat jer je Napoli bacio oko na njega. Naime, pregovori Napolija sa Arkadijušom Milikom o produžetku ugovora ne idu kako se očekivalo, i centarfor nacionalne selekcije Italije je viđen kao adekvatna zamena za Poljaka. U timu Granata od prvog minuta će biti i naš Saša Lukić koji se Longu nametnuo kao neizostavni stub njegove igre i sa Bazelijem i Rinkonom predstavlja prvi izbor za sredinu terena  novog trenera Granata. 

Torino 3-5-2: Sirigu; Ico, Nkulu, Bremer; De Silvestri, Bazeli, Rinkon, Lukić, Ansaldi; Zaza, Beloti. 

SERIJA A - 25. KOLO

Subota
15.00: (1,50) Lacio (4,40) Bolonja (6,25)

18.00: Udineze - Fiorentina /ODLOŽENO/
20.45: (1,55) Napoli (4,10) Torino (6,00) 

Nedelja
12.30: Milan - Đenova  /ODLOŽENO/
15.00: Parma - SPAL  /ODLOŽENO/
15.00: Sasuolo - Breša  /ODLOŽENO/
15.00: (7,75) Leće (5,00) Atalanta (1,38)
18.00: ( 3,35) Kaljari (3,45) Roma (2,15)
20.45: Juventus - Inter  /ODLOŽENO/

Ponedeljak
20.45: (2,55) Sampdorija (3,15) Verona (2,85)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

PišeŽeljko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara