Čovek koji je prevario pola Praga: Stančiju u Slaviji

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.07.19. | 19:36

Rumun se vratio u češku prestonicu samo šest meseci pošto je iz nje otišao kao igrač Sparte

Teško je reći da li je animozitet između praških velikana Slavije i Sparte na nivou dva najveća srpska kluba, ali ljubav svakako ne cveta. Zbog toga je jedan transfer podigao veliku prašinu u Češkoj, a naročito njenoj prestonici.

Nikolae Stančiju je od danas novi igrač Slavije, sa kojom je potpisao četvorogodišnji ugovor i verovatno je da ovaj transfer ne bi bio toliko ispraćen da se ne radi o igraču koji je pre samo šest meseci iz Praga otišao s etiketom najljućeg rivala – Sparte!

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - četvrtak, 4. jul

Stančiju je u Slaviju došao iz Al Ahlija, koji je za njega krajem januara izdvojio čak 10.000.000 evra. Eto, početkom jula Stančiju je obukao dres verovatno jedinog kluba u Češkoj koji nije smeo i tako za srce ujeo navijače Sparte. Nije Stančiju, istina, ostavio dubok trag kao fudbaler Sparte, jer je tu proveo ravno godinu dana i upisao po deset golova i asistencija u ligaškim utakmicama, ali svima je jasno da se ovaki transferi ne prave tako često.

Rumunski reprezentativac će Slaviju koštati 6.000.000 evra, plus čak 35 odsto od narednog transfera. Od toga će 4.000.000 evra biti fiksno obeštećenje, uz još 2.000.000 evra u bonusima. Bilo kako, ovo je najveći transfer Slavije u njenoj istoriji.

Foto: Slavia.cz


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara