Čega se najviše sećaju Stojke, Lola i Vule...

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.19. | 17:11

Svi u Partizanovom „Klubu 200“

Kakav je trag ostavio Saša Ilić u Partizanu najbolje ilustruje sledeći podatak: legendarni kapiten je odigrao 864 utakmice za Parni valjak, a trojica najiskusnijih posle njega – koji takođe traju – i u poznim su igračkim godinama zbirno su dobacli do 657.

U pitanju su Vladimir Stojković, Miroslav Vulićević i Milan Smiljanić, članovi crno-belog „Kluba 200“ koji su se u razgovoru sa kluspki sajt prisetili prvih i(li) najznačajnijih utakmica otkako su u Humskoj 1.

Izabrane vesti

Golman Stojković branio je 216. Seća se premijerne.
Prva utakmica posle potpisa za Partizan bila je protiv Hajduka iz Kule, kada je Gabrijel Kleo postigao gol makazicama sa 16 metara. To je za mene meč koju ću pamtiti čitav život, tih dana vladala je čudna atmosfera, veliki naboj i iščekivanje kako će sve izgledati na stadionu kada se prvi put budem pojavio u crno-belom dresu. Emocije su bile pomešane: strah i adrenalin. Bilo mi je drago jer smo em pobedili, em je debi upamćen i po pogotku Klea. Tada se već dalo pretpostaviti da će me Grobari prihvatiti“, pojasnio je Stojković.

Izdvojio je i najemotivniju:
Utakmicu koju bih morao da biram je revanš sa Tromzom kad je trener bio Vladimir Vermezović. Ušli smo u Ligu Evrope golom Ivana Ivanova iz prekida u 75. minutu, a trijumf sam, pokazivanjem majice sa njenim likom, posvetio mami Kosi, koja je preminula za vreme duela na Valeti“, pamti Stojković.

Desni bek Miroslav Vulićević pojasnio je da je prvu od 211 utakmica sa Parni valjak odigrao 2014. protiv kragujevačkog Radničkog.
Želeo sam da se pokažem pred Grobarima u što boljem svetlu i opravdam njihovo poverenje. Kada se završila, kao da mi je pao teret s leđa. Sudbina je htela da 100. utakmicu odigram protiv mog bivšeg tima, Javora iz Ivanjice, a među najupečatljvije spada prvi večiti derbi. Nisam mogao bolji debitantski duel sa Crvenom zvezdom da poželim. Igrao se na našem stadionu, protivnik nije iskoristio dva penala, a ja sam u poslednjem minutu asistirao Nemanji Kojiću za pobedonosni gol. Pamtim i slavlje nad Jang Bojsom, vredno evropskog proleća i Steaua u Bukureštu kad sam postigao prvi gol u dresu Partizana“, dodao je Vulićević.

Za razliku od njega i Stojkovića, Milan Smiljanić troši treći mandat na Topčiderskom brdu. Shodno tome ima i najviše utakmica od pomenutog trilinga – 230.
Za mene je svetkovina svaka utakmica u dresu Partizana, počev od debija sa 17 godina protiv Sutjeske. Da li bila prva, 100. ili 200. svaka je podjednako važna, a ako ih izdvajam onda se najradije sećam revanša protiv Andrlehta u Briselu i plasmana u Ligu šampiona, kao i svakog večitog derbija“, napomenuo je Lola Smiljanić.

FOTO: MN Press


tagovi

FK PartizanVladimir StojkovićMilan Lola SmiljanićMiroslav Vulićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara