Buongiorno Italia: Veliki kineski zid Intera, Napolijev K2, bedem Kjelini - De Liht čeka na krštenje

Vreme čitanja: 5min | uto. 02.07.19. | 11:57

Vrtlog oko Barele, Juventusova sledeća meta je Kjeza, Lacio dobio dugo čekano pojačanje

(Od dopisnika MOZZART Sporta )

Nikolo Barela, Federiko Kjeza i jačanje odbrana vodećih italijanskih klubova su u prvom planu italijanske sportske štampe. Roma i Kaljari su napravili račun bez krčmara, odnosno bez Barele koji želi samo u Inter a Juve ima spreman plan za Kjezu, ali mora da čeka da proda Mandžukića i Iguaina da bi mogao da krene u njegovu implementaciju. Gazeta je definisala Interovu odbranu sa dolaskom Godina kao “Veliki kineski zid” a u Napulju defanzivni par Kostas Manolas i Kalid Kulibali već zovu K2, dok Kjelini i De Liht još čekaju na “krštenje”.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Veliki Godinov zid. Rađa se super odbrana kineskog Intera”, dominira naslov na prvoj strani Gazete sa zidom i muralesima novog pojačanja Intera i starosedeoca Škrinijara i De Fraja. “Urugvajac kompletirao gvozdeni trio a pojačanja nastavljaju da stižu: Lazaro potpisao, Lukaku stavlja lajk, danas medicinski pregledi za Sensija”, stoji u podnaslovu. Gazeta je iskoristila dolazak Godina sa prelaskom Manolasa u Napoli i najavljenim dolaskom De Lihta u Juve da uporedi tri vodeće odbrane u Seriji A: ”Sa De LIhtom i Manolasom, kakvi zidovi za skudeto”.

“Barelin dribling” naslov je priče o mladom veznom igraču Kaljarija koji se našao u vrtlogu prelaznog roka između Intera i Rome. Predsednik kluba sa Sardinije Đulini se dogovorio sa Romom oko transfera mladog reprezentativca ali to je bio tipičan primer pravljenja računa bez krčmara. Barela želi samo Inter i to je juče potvrdio čelnicima Kaljarija i Rome, menandžer Beltrami.

“Rabio. Juveova revolucija. Blan: Rabio je veliko pojačanje ali zahteva poseban tretman”, objavljuje Gazeta analizu o karakteristikama Francuza i intervju sa Loranom Blanom koji je Rabioa trenirao u PSŽ-u.

“Điđo. Milan čeka novu ponudu Junajteda. Kutrone zlatna koka”, izveštava Gazeta da Rosoneri žele da inkasiraju značajnu sumu novca i velike tzv. plusvalence za finansijski fer plej. Pošto je primio ponudu od PSŽ-a, Milan sada očekuje da Junajted odgovori na potez Parižana. Paraleleno, dok se za Donarumu vodi međunarodna licitacija, Kutrone je na listi želja Fjorentine, Torina i Sasuola, tako da Milan veruje da može da napravi licitaciju i za svog napadača s ciljem da postigne maksimalnu cenu.

CORRIERE DELLO SPORT

“Barela je Romin, ali poslednja reč je Nikoloova”, sublimira se jučerašnja izjava predsednika Kaljarija Đulinija. U podnaslovu se prenosi izjava prvog čoveka Sarda da je pre tri nedelje postigao dogovor sa Interom a da su onda Nerazuri nestali i da je zato prihvatio ponudu Rome, unosniju nego Interovu: 35.000.000 evra plus Defrel. “Dao sam Nikolu dva-tri dana da razmisli”, citira se Đulini.

Korijere piše i da se Antonio Konte odmah aktivirao i pozvao telofonom Barelu kako bi učvrstio dogovor koji Inter ima sa fudbalerom. U redakcijskom komentaru pod naslovom “Ako pukne naduvani fudbalski balon” se pita kakvu odluku može da donese Barela ako na jednoj strani ima Kontea, Ligu šampiona, rasprodat stadion a na drugoj trenera koji je osvojio trofeje samo u Ukrajini, Ligu Evrope i navijače koji još nisu svarili dupli adio De Rosija i Totija?.

Lacari u Laciju, konačno”, piše rimski dnevnik da je posle natezanja koje je trajalo još od prošle godine Lacio uspeo da dovede u svoje redove igrača Spala. U nadnaslovu se kaže da je Lotito ispunio želju Inzagija i da Lacari dolazi za 9 miliona i Murđu. Na unutrašnjim stranama se kaže da su, sa dolaskom Lacarija, Nebeskoplavi rešili pitanje desnog boka i da će od njegovog dolaska, u formaciji 3-5-2, najviše profitirati Imobile. Korijere objavljuje i tabelu na kojoj se vidi da je Lacari ima najviše centaršuteva u Seriji A u prethodnoj sezoni, 242, na drugom mestu je Begeto sa 193 a na trećem Perišić sa 175.

Korijere objavljuje i priču da se i dalje čekaju ponude za Milinkovića Savića i da Igli Tare osim Turčina Jusufa Jazidžija ima još jedno potencijalno veliko pojačanje čiji identitet ne želi da otkrije. Takođe se prenosi izjava Tarea da Sergej može da ode iz Lacija samo za “nepristojno” veliku pondu.  List takođe piše i o sve napetijim odnosima između kluba i Luisa Alberta. Relacije su toliko pokvarene - posle serije izjava Španca u kojima je doveo u sumnju svoj ostanak deklamujući hvalospeve o Sevilji i Lopetegiju - da su iz Formela najavili da će igrač biti pozvan na raport odmah po povratku sa godišnjeg odmora.

Kostas i Kalidu: tako je rođen K2. Planina koja budi entuzijazam u Napulju”, naslov je teksta u kome se kaže da se rodila ljubav na prvi pogled između Manolasa i navijača Napolija. U Napulju su dvojac Kostas -Kulibali već prozvali po čuvenom vrhu na Himalajima K2 aludirajući da će bedem Napolija biti neosvojiv i  neprolazan.

TUTTOSPORT

Ne zna se da li torinski dnevnik diktira ritam Juventusu ili Bjankoneri daju toliko posla kolegama u Tutosportu. Još se nije sve stišalo oko Remzija i Rabioa, a za De Lihta nedostaje samo ozvaničenje dogovora o transferu iz Amsterdama u Torino, kao i o povratku Bufona, a Tutosprot je stavio na nišan novo veliko pojačanje za Staru damu. “Pitanje vere” ili “Pitanje Fede”, kao Federiko Kjeza, vodeći je naslov na prvoj strani Tutosporta.

“Veliki talenat Fjorentine ostaje prvi cilj u prelaznom roku Juvea. Dogovor sa igračem je blindiran a sada je spremna i strategija kako da se uveri Fjorentina da je bolje za sve da proda igrača“. Međutim, pre nego što krene u fazu zaključivanja dovođenja Kjeze, sportski direktor Paratići mora da proda Mandžukića i Iguaina i da iskristališe pogled na budućnost Kena u Juveu.  Na unutrašnjim stranama list piše i da je Juve u “groznici čekanja” definitivno zaključivanja posle De Liht.

“Toro – Verdi, do daske”, najavljuje se ispod zaglavlja ubrzanje pregovora između Napolija i Torina oko prelaska Simona Verdija i Marija Ruija. Torinu se žuri jer želi da ima dvojicu igrača na raspolaganju za preliminarnu fazu Lige Evrope. Prema informacijama Tutosporta predsednik Torina Kairo je ponudio za dvojac iz Napolija 30.000.000 evra. Takođe se piše da je okupljanje fudbalera Granata predviđeno za četvrtak i da će biti upriličen dan “otvorenih vrata” na Filadelfiji za navijače Toroa.

Intriga Barela. Ne Romi, lopta je u Marotinom dvorištu”, piše Tutosport da je Barela ostao čvrst na poziciji da obuče dres Nerazura a da Inter danas zatvara transfer Stefana Sensija iz Sasuola i pojačava pritisak na Junajted za Romelua Lukakua.

Tutosport informiše i o potezima Milana na fudbalskoj pijaci koji polaze od dolaska beka Tea Ernandeza iz Real Madrida i želje Bobana i Maldinija da dovedu još jednog igrača Reala Sebaljosa do sve izvesnijeg prelaska Lovrena iz Liverpula u Milano.

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara