Buongiorno Italia: Tajne Juventusove fatalne privlačnosti - pobede, novac i Ronaldo

Vreme čitanja: 5min | pon. 08.07.19. | 12:14

Pročitajte i o Napolijevom ratu s Atletikom za Hamesa, pregovorima sa Torinom, potencijalnom Kulibalijevom transferu u Real, prezentaciji Antonija Kontea u Interu, Sergeju Milinković Saviću i Junajtedu...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Predstavljanje Antonija Kontea kao novog Interovog trenera rasplamsalo je poslovično zapaljivo rivalstvo između Juvea i Intera. Dva kluba već vode veliku borbu na fudbalskoj pijaci i nisu isključeni ni “niski udarci” i neprincipijelne koalicije da bi se naškodilo suparniku. U italijanskoj štampi se pronalaze i priče o Juventusovoj fatalnoj privlačnosti baziranoj na pobedama, novcu i Kristijanu Ronaldu. Najavljuje se rađanje novog Milana, dok se revolucija u Romi nastavlja. Piše se i o Sergeju Milinković Saviću čiji je transfer u Mančester Junajted vezan za prelazak Pola Pogbe u Real Madrid i dobroj volji Klaudija Lotita da ne preteruje sa cenom.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Inter leti visoko sa Konteom”, naslov je iznad zajedničke fotografije Antonija Kontea i Bepea Marote na prvoj stranici Gazeta. U nadnaslovu se kaže da je počela nova era i da je Konte na svojoj prvoj konferenciji za novinare lansirao izazov Juventusu i Napoliju u trci za skudeto. “Veliki ciljevi? Ne postavljam limite, ali su za velike uspehe potrebni veliki ljudi”, citira izjavu Kontea Gazeta podsećajući da je Antonio gotovo svuda gde je radio već u prvoj sezoni dostigao najveće ciljeve. Sijenu i Bari je uveo u Seriju A a sa Juventusom i Čelsijem je već u prvoj sezoni ovojio titule prvaka Italije i Engleske.

“Marota: Ikardi – Juve, zasad je odgovor ne. Za Rađu nam je žao, a Džeko nam se sviđa”, citira se izjava generalnog direktora Intera koji je potvrdio da Ikardi i Najngolan nisu deo novog projetka Nerazura. Na unutrašnjim stranama se u pitanje dovodi i ostanak Ivana Perišića. Gazeta otkriva da će hrvatski reprezentativac moći da ostane samo ako bude prihvatio da igra onako kako Konte od njega bude tražio. Drugim rečima, Perišić će morati da pokriva ceo levi bok, kako u ofanzivnoj tako i defaznivnoj fazi igre.

“Rađa se novi Đampaolov Milan. Zakeroni: liči mnogo na moj”, najavljuje se današnje predstavljanje novog trenera Rosonera dok Alberto Zakeroni u intervjuu poredi svoj Milan koji je osvojio skudeto pre 20 godina sa onim koji nas očekuje u sledećoj sezoni i pronalazi niz sličnosti. Popularni Zak je istakao i da je Đampaolo idealno rešenje da se konstruiše novi Milan.

“Fatalna privlačnost Juvea: posle Rabioa, začarao De Lihta, a Kjeza se nada…” zapaža Gazeta da je posle Francuza, šarm Juventusa bio neodoljiv za De Lihta koji želi samo Bjankonere, kao i Federiko Kjeza. Kao glavni motivi magnetske snage za fudbalere sa velikom perspektivom Gazeta navodi pobednički mentalitet, novac i Kristijana Ronalda.

CORRIERE DELLO SPORT

“Sve na Pipitu”, dominira naslov na prvoj strani Korijerea uz fotomontažu Igauina u novom dresu Rome. U podnaslovu se kaže da se nastavlja revolucija u Romi i da je sportski direktor Petraki uveren da može da ubedi Iguaina da prihvati pozajmicu i ugovor do 2023. godine.
“Zaniolo će biti poslat u Juve u okvuru operacije Iguain”, nema sumje Korijere da će mladi igrač Rome biti “žrtvovan” da bi Fonseka imao na raspolaganju rasnog golgetera.

“Počinje Fonsekova era: okupljanje u Trigoriji, očekuje se i Džeko. Faraone odleteo u Kinu, danas se iskrcava Pau Lopez, izronio Ico”, sabija u jednu rečenicu Korijere sve novine koje se odnose na Đalorose. Fonseka će danas biti predstavljen novinarima, neposredno pred povratak fudbalera Rome u Trigoriju i početak priprema. Među pozvanima na pripreme je i Edin Džeko dok je El Šaravi već u Kini gde će zaraditi u sledeće tri godine lepotu od 40.000.000 evra. Roma nastavlja da traži i defanzivce, posle Bartrine odluke da ostane u Betisu, Petraki pokušava da dovede fudbalere Torina, imanima Nkulua i Lijanka se priključio i Ico. Na unutrašnjim stranama se navodi i da Đalorosi ne odustaju od Veretua i da su spremni da daju duži ugovor i više novca od Milana.

“Sergej, preokret Premijer”, naslov je ispod zaglavlja za priču u kojoj se rekonstruiše situacija oko Sergeja Milinković Savića. Korijere kaže da će Mateja Kežman, menadžer srpskog fudbalera, doći u Rim ove nedelje i da se očekuje da Real Madrid zavrti krug u kojem bi Sergej završio na Old Trafordu. Naime, prodaja Pogbe Realu bi širom otvorila vrata za transfer Milinković Savića u Mančester. Tvrdi se da je Junajted spreman da stavi na sto 75.000.000 evra, a da Lotito ne želi da siđe, barem zasad, ispod 100.000.000 evra. Ipak, smatra Korijere, kompromis bi mogao da se nađe na pola puta između ponude i potražnje.

“Hames, Simeone izaziva Ančelotija”, piše Korijere da je Atletiko Madrid spreman da iskoristi želju Hamesa Rodrigeza da ostane u glavnom gradu Španije iz porodičnih razloga. Navodno je Atletiko ponudio 45.000.000 evra za Kolumbijca, tri miliona više od Napolija, a plata bi mu bila veća, zahvaljujući bonusima, do dva miliona. Međutim, Napoli se ne predaje i Karlo Ančeloti i njegov sin David, inače veliki prijatelj Hamesa, ne odustaju od ideje da dovedu južnoameričkog fudbalera. Paralelno, De Laurentis radi sa Florentinom Perezom da pronađu rešenje koje ne bi uključivalo samo prelazak Hamesa Rodrigeza. Šuška se da bi sledeće godine Napoli dao zeleno svetlo Kulibaliju da pređe u Real Madrid ako bi dve strane bile voljne, i sledećeg leta, da naprave taj korak.

TUTTOSPORT

“Konte-Sari: počinje! Dragi Juve izazivam te na dvoboj”, tako Tutosport tumači reči Antonija Kontea na jučerašnjoj zvaničnoj prezentaciji novog trenera Intera. U podnaslovu se kaže da je već počeo dugo najavljivani i najviše očekivani duel između Sarija i Kontea i da će se varnice videti već u prelaznom roku. “Marota sanja Dibalu, Paratiči radi da dovede Ikardija”, piše torinski dnevnik.

“Torinu se žuri. Verdi za Evropu”, nastavlja Tutosport da prati svkodnevno nadmudrivanje Torina i Napolija oko 26-godišnjeg Italijana. U podnaslovu se objašnjava da Toro želi da zatvori posao do 25. jula kako bi Macari imao na raspolaganju Verdija za preliminarne mečeve Lige Evrope. U tom kontekstu je novi sportski direktor Torina Bava spreman i da razdvoji paket Verdi-Mario Rui koji pregovara sa Napolijem. Drugim rečima, da zavšri što pre sa transferom Verdija, a za Marija Ruija će se videti kasnije.

“Milan u trci sa Romom se nalazi na raskrsnici: Uzeti Veretua ili se prebaciti na Praeta”, piše list i dodaje da Rosoneri imaju dgovor sa Francuzom ali da ne mogu da nađu dobitnu formulu sa Fjorentinom. Milan je predložio dve opcije: 15 miliona i Bilja ili 20 miliona u kešu. Fjorentina nije zadovoljna ni sa jednom: Bilju ne smatraju korisnim za njihov projekat a 20.000.000 im je malo za Veretua.

“Kolantuono: Boginja i Gasperini su pravi spektakl”, ne štedi reči hvale bivši trener Atalante pred početak nove sezone. Kolantuono je uporedio Atalantu koja se sprema za novu sezonu sa najezdom skakavaca i da će moć tima iz Bergama osetiti kako u Seriji A tako i u Ligi šampiona.

Na kraju Tututosport piše i da je Murinjo odbio 100.000.000 evra od Guangžua i da čeka ambiciozni projekat u Evropi.

Piše: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara