Buongiorno Italia: Sensi bi da postane Interov Ćavi, Kežman u Rimu čeka susret s Lotitom i Tareom

Vreme čitanja: 5min | sre. 10.07.19. | 11:40

Sitni detalji dele Barelu od dresa Nerazura, otopljavanje odnosa s Romom za Džeka, Vučica radi užurbano na dovođenju pojačanja...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Intervju novog režisera igre Intera Stefana Sensija, nova restauracije Rome i želja Juventusa da napravi dva tima od vrhunskih igrača mlađih od 30 godina su u prvom planu italijanske sportske štampe. Korijere delo Sport piše da je sa Sergejom Milinković Savićem juče u Formelo došao i Mateja Kežman i da se očekuje sastanak srpskog menadžera sa predsednikom Lotitom i sportskim direktorom Tareom oko budućnosti najboljeg veznog igrača u Seriji A u prethodnoj sezoni.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Tiki Taka Sensi: Ćavi je moj uzor za katalonski sti ligre, želeo bih da igramo protiv Barselone u Ligi šampiona”, kaže u ekskluzivnom intervjuu za Gazeta novi režiser igre Intera. Sensi je precizirao da se trudi da razmišlja kao legendarni igrač Barse a da uči od Kontea:
”Odrastao sam gledajući utakmice Barselone, zato je moja igra insipirisana katalonskom filozofijom. Konte je u Inter doneo pobednički duh. Inter će već u predstojećoj sezoni osvojiti trofej”, rekao je Sensi.

“Inter ubrzava: Barela do kraje nedelje, bliz za Lukakua, otopljavanje odnosa sa Romom za Džeka”, piše Gazeta da je ostalo još samo par sitnih detalja za zaključivanje kupoprodaje Barela. S druge strane se kaže da Inter nije ustuknuo pred zahtevom Junajteda od 83.000.000 evra za Lukakua i da sada sprema svoju zvaničnu ponudu Mančesteru. Istovremeno se navodi da je generalni direktor Bepe Marota povećao ponudu za Džeka sa deset na 12.000.000 i da se sada očekuje Romin odgovor koja, podsetimo, traži 20.000.000 evra za reprezentativca BiH.

“Novi Milan, kakva strast. Hiljade ljudi na početku priprema. Boban: pokušaćemo da dovedemo jedno zvučno ime”, prenosi Gazeta šta se događalo juče u Milanelu i obećanje Bobana da će Rosoneri pokušati da “začine” prelazni rok sa velikim pojačanjem. Izveštava se i da su priče o prodaji Donarume utihnule ne zato što je Milan odustao od prodaje svog golmana već zato što je PSŽ povukao ručnu u pregovorima za transfer mladog čuvara mreže.

“Novi Juve, pozor sad. Sarijeva laboratorija. Žurka sa italijanskom trobojkom za gospođu De Liht”, svedoči Gazeta o prvom radnom danu Mauricija Sarija u Kontinasi i objavljuje priču o kapitenu Ajaksa čija je verenica priredila oproštajnu žurku za svoje prijateljice u Amsterdamu sa vidljivim prisutvom italijanske zastave. Indikacija koju su u Torinu protumačili kao još jednu potvrdu da nedostaje samo malo da se realizuje transfer.

“Napoli, ponuda za Hamesa, Roma, Mančini je blizu”, piše Gazeta ispod zaglavlja da je Napoli pristao da plati u kešu Real Madridu 42.000.000 evra, ali da ta suma bude podeljena u tri godišnje rate. Na potezu je Florentino Perez. Za Romu kaže da je ponudila Atalanti dvogodišnju pozajmicu Mančinija sa obavezom otkupa. Cela operacia bi koštala Đalorose 26.000.000 evra.

CORRIERE DELLO SPORT

“Roma okrenuta naglavačke”, piše Korijere da je u Trigoriji u toku velika restauracija.  S jedne strane Romu je napustilo nekoliko igrača, najavljuju se odlasci i drugih a došli su u međuvremenu Spinacola, golman Lopez i uprava kluba pokušava da zatvori što pre pregovore oko transfera Mančinija iz Atalante i Veretua iz Fjorentine. 
“Glavni cilj je Iguain: problem je Pipitina plata”, piše Korijere.

List izveštava i da je sportski direktor Petraki imao sastanak u četiri oka sa Džekom i da je igraču prenet stav da klub poštuje njegovu želju da promeni tim, ali da, isto tako, traži od njega da se profesinalno ponaša i radi do poslednjeg minuta njegovog boravka u Trigoriji.

“Samit u Sijeni: Fjenga, Baldini, Petraki i Fonseka na raportu kod Palote”, naslov je za priču sa bizarnim elementima pošto je vlasnik i predsednik Rome Džejms Palota ponovo zaobišao Romu. Istina, ovoga puta je došao u Italiju, nije ostao, kao po običaju u Londonu, ali se zaustavio u Toskani. Tako su generalni direktor Fjenga, sportski direktor Petraki i trener Fonseka morali da odu u Toskanu  kako bi se videli sa Palotom i njegovim savetnikom Baldinijem. Na sastanku je glavna tema bila konstrukcija novog tima i želja da se vrati u Ligu šampiona već sledeće sezone.

“Lacio evo Lacarija”, ističe Korijere da će spoljni vezni Spala, posle dve godine natezanja, konačno stići u Rim. “Za sutra su zakazani medicinski pregledi i zatim potpis novog petogodišnjeg ugovora koji će garantovati godišnju platu od 1.200.000 evra plus bonusi”, navodi rimski dnevnik. 

Na unutrašnjim stranama u tekstu pod naslovom “Milinković je stigao sa Kežmanom” Korijere prepričava da se Sergej zaustavio na ulazu u Formelo kako bi omogućio tifozima da naprave selfije i da im da autografe ali i da je ostao nem na eksplicitne pozive navijača da ostane u Laciju. List piše da je Kežman takođe juče bio u Formelu i da se očekuje vrlo brzo sastanak sa Klaudijom Lotitom i Iglijem Tareom.
“Inzagi očekuje da ima jasnu sliku sa Milinkovićem vrlo brzo, mada nije tajna da bi trener Lacija najviše voleo da Sergej ostane makar još jednu sezonu”, piše Korijere. Rimski dnevnik izveštava i da je Kaisedo otvorio vrata za eventualni ostanak u Laciju pošto je imao dug razgovor sa Inzagijem koji mu je dao garancije da će imati više prostora u sledećoj sezoni.

“Napolijev blic u Valensiji za špansku devetku, Rodriga”, otkriva Korijere da sportski direktor Napolija Đuntoli ne pregovara samo sa Real Madridom oko Hamesa Rodrigeza već da je i veoma zagrizao za centarfora Valensije i nacionalne selekcije Španije.

TUTTOSPORT

“Juveov milenijum”, naslov je ispod fotografija Demirala, De Lihta, Kena i Rabioa, mladih fudbalera koji predstavljaju budućnost Juventusa i garantuju superemaciju tima u Seriji A i u godinama koje dolaze. “Strategija Bjankonera je da pokupi najbolje mlade perspektivne fudbalera i tako produži svoju vladavinu. Paratiči ima u glavi zvezdani tim sastavljen od sigrača ispod 30 godina”, piše Tutosport. Na strani dva se objavljuje potencijalna dva tima Juve ispod 30 godina (4-3-1-2); Ščešni; De Šiljo (Demiral), De Liht, Rugani (Romero), Aleks Sandro (Pelegrini); Emre Džan (Zaniolo), Pjanić (Tonali), Rabio (Bentankur); Remzi (Beranrdeski); Ikardi (Ken), Dibala (Kjeza).

“Toro debituje u Evropi u Alesandriji pred samo 3700 navijača”, izveštava list da je UEFA odobrila Torinu da igra preliminarne utakmice za grupnu fazu Lige Evrope u Alesandriji. Problem je što je ograničila broj prodatih ulaznica na manje od četiri hiljada a već sada je potražnja šest puta veća od dozvoljenog kontingenta karata.

“Atalanta u Ligi šampiona na San Siru: Milanov pristanak odlučujući”, piše ispod zaglavlja torinski dnevnik da su Inter i gradonačelnik Sala već dali zeleno svetlo Atalanti i da se do petka očekuje definitivan odgovor Milana. Boban je za davanje odobrenje, imajući u vidu signale koji stižu iz UEFA koja bi želela da vidi Atalantu na Meaci, ali je predsednik kluba Skaroni skeptičan i plaši se negativne reakcije navijača Rosonera.

“Inter danas kreće u misiju dovođenja Lukakua”, najavljuje Tutosport da su Marota i Auzilio spremni da odlete u Mančester i stave na sto ponudu od 70.000.000 evra za Lukakua. U tekstu se kaže da je susret rukovodilaca dva kluba organizovao Pastorelo koji je, osim uloge menadžera Lukakua, u ovoj priči imao i zadatak posrednika između Intera i Junajteda. Istovremeno, Najngolan, tvrdi Tutosport, je pokazao prve pozitivne signale za svoj eventualni nastavak karijere u Kini.

Piše: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara