Buongiorno Italia: Prelazni rok, defanzivci i golmani u prvom planu

Vreme čitanja: 5min | čet. 27.06.19. | 11:59

Uz fotografiju kvarteta BBCC

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Prelazni rok dominira prvi stranama italijanske sportske štampe. U glavnoj ulozi su defanzivci i golmani: Manolas je već Napolijev, De Liht je gotovo Juventusov, Bufon se vraća u Juve, a Donarauma ide u PSŽ. Prenosi se i izjava Iglija Tare koji je “prikočio” oko eventualne prodaje Milnkovića podsetivši da Lacio nije primoran da ga proda. Antonio Konte, tvrdi Gazeta, učestvuje u prvom licu u svim pregovorima Intera oko dovođenja novih igrača.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Konteove petarde. Kaparisan Lazaro, dolazi Sensi, nastavlja se napad na Lukakua i Džeka”, izveštava Gazeta na prvoj strani da je Antonio Konte uključen u sve pregovore koje vodi Inter sa klubovima i igračima koje želi da dovede ovog leta. Osim pomenutih fudbalera, milanski dnevnik konstatuje da je došlo do zastoja u pregovorima sa Kaljarijem oko transfera Barele, ali da su u Apijano Đentileu mirni jer imaju čvrst dogovoro sa talentovanim italijanskim fudbalerom. Na unutrašnjim stranama se navodi da Inter očekuje da inkasira i solidnu cifru od prodaje Ikardija, Najngolana, Žoaa Marija i Dalberta.

Gazeta danas objavljuje i potencijalni sastav Inter u formaciji 3-5-2: Handanović; Godin, De Fraj, Škrinjar; Lazaro, Barela, Sensi, Brozović, Perišić; Džeko, Lukaku.

Da Điđi a Điđo. PSŽ: napad na Donarumu. Areola u Milanu?”, piše Gazete da PSŽ ima nameru da ponudi 20.000.000 evra plus čuvar mreže Areola čija je cena oko 30.000.000 evra, što znači da bi Rosoneri ostvarili plusvalencu od 50.000.000 evra, taman koliko treba za finansijski fer plej UEFA.

De Liht je sve bliže. Rabio takođe. Juveova misija za Ligu šampiona”, ističe Gazeta da je mladi Holanđanin prvi cilj ovogodišnjeg prelaznog roka Bjankonera i da bi, pored njega Rabioa i Remzija, Federika Kjeza bio šlag na torti.

Napoli napravio super zid: Manolas sa Kulibalijem”, prepričava Gazeta detalje dogovora Rome i Napolija u koji je bila uključena i prodaja Dijavare. I pored toga što su formalno dva transfera odvojena, pre svega zbog potrebe Rome da ispuni uslove iz finansijskog fer pleja, oni su povezani. Napoli je platio raskidnu klauzulu za Manolasa jer je Roma prihvatila da plati malo veću cenu za Dijavaru od one realne. Usluga Napolija se sastoji u tome što će Roma moći da prikaže prodaju Manolasa kao posao obavljen pre 30.juna a Napoli će transfer Dijavare zavesti posle 1. jula.

Gazeta takođe navodi da Roma želi da zameni Manolasa sa dvojicom obećavajućih defanzivaca: Mančinijem iz Atalante i Verisimom iz Santosa.

Milanski dnevnik objavljuje i priču u kojoj redminezionira eventualni prelazak Milinkovića Savića u PSŽ citirajući izjavu sportskog direktora Iglija Tarea da iz Pariza nije stigla ponuda i da Lacio nije primoran da proda Sergeja. Naporotiv, vrlo rado bi ga zadržao.

CORRIERE DELLO SPORT

Manolas odlazi, Dijavara dolazi”,vodeći je naslov na prvoj strani Korijerea uz konstataciju da je predsednik Rome Džejms Palota na kraju pristao na razmenu koja rešava dobar deo pitanja finansijskog fer pleja Đalorosih. U podnaslovu se podseća da je Napoli pristao da plati raskidnu klauzulu od koje 34 miliona evra idu na račun Rome a 2.700.000 se slivaju u kase Manolasa.  S druge strane Dijavara će biti plaćen 18.000.000 evra, plus dva za bonuse.

Na unutrašnjim stranama se kaže da je u pregovorima oko transfera Džeka u Inter novi spostski direktor Petraki ubacio kartu D’Ambrozio. Odnosno, Roma želi bivšeg beka Torina uz 10-12 miliona evra  u kešu za centarfora BiH.

Vavro je slobodan, Jazidži kaže da”, stoji ispod zaglavlja da je slovački defanzivac upseo da  ubedi svoj klub, Kopenhgen, da ga proda a da je menadžer talentovanog Turčina iz Trabzonspora otvorio vrata za iskrcavanje Jazidža u Formelo. Kaže se i da bi cena Jazidža mogla da padne sa 20 na 15.000.000 evra.

Morata da zaboravite na Kjezu”, nedvosmislena je poruka novog vlasnika Fjorentine Roka Komisa potencijalno zainteresovanih klubovima za sina Enrika Kjeze. U itnervjuu za Korijere Komiso je rekao da je ubeđen da će Kjeza ostati u klubu i da želi da od  njega napravi lidera Fjorentine koja se neće boriti samo za Ligu šampiona već i za skudeto.

Na unutrašnjim stranama rimski dnevnik objavljuje i saznanja iz Kjezinog enturaža i iz Kontinase: “Juve juri i dalje Kjezu po svaku cenu a igrač je na iskušenju”.  Po tim informacijama Kjeza je blizu Juventusa. Istina, bio je mnogo bliži pre nego što je Komiso kupio Ljubičaste, ali, osim prestižne scene, Bjankoneri nude i više nego duplo veću platu.

Interovo pojačanje: Evo Lazara za Kontea”, piše Korijere da je Inter iz drugog pokušaja došao do Austrijanca sa grčko-angolanskim korenima. Rimski dnevnik piše da će spoljni vezni Herte koštati Nerazure 21.000.000 evra uz još neki milion za bonuse.

TUTTOSPORT

Zid za Sarija”, naslov je iza “porodične” fotografije kvarteta BBCC (Buffon, Barzagli, Chiellini, Bonucci) koji će ponovo biti na istom zadatku. Tutosport piše da je Bufon prihvatio sve uslove Juvea, neće biti kapiten, neće imati zagarantovano mesto startera (moći će da odigra 15 utakmica, dovoljno da obori rekord Maldinija po broju mečeva u Seriji A), potpisaće jednogodišnji ugovor sa “skromnom” platom od 1.500.000. Takođe se kaže da je Barzalji definitivno prihvatio ponudu Sarija da bude deo njegovog stručnog tima i na taj način će senatori Bjankonera i dalje biti stubovi u svlačionici Juvea.

Na unutrašnjim stranama u tekstu pod naslovom “ Cela istina o Pogbi” se ističe da Francuz želi da se vrati u Juve ali da su troškovi njegovog povratka preveliki za italijanski klub. “Troškovi su toliko veliki da sada nije ni u razmatranju ideja da se Pogba dovede. Ali, u Juveu postoje pojedinci, među njima je i Sari, koji još uvek sanjaju mogući povratak Pogbe. Da bi se to dogodilo potrebno je da Juve proda nekoliko svojih igrača po vrlo unosnim cenama i da u međuvremenu Real Madrid ne napravi odlučujući korak”, piše list.

Toro, Evropa može da stigne 5. jula”, piše dnevnik da je Torino odlučio da počne par dana ranije sa pripremama a Roma je odložila početak svojih. Sve su to jasni znaci da Milan neće igrati Ligu Evrope i da će na njegovo mesto uskočiti Torino igrajući preliminarni deo dok će Roma početi Ligu Evrope u grupnoj fazi.

Inter, kakva pojačanja: Sa Džekom stiže Lazari”, najavljuju se na naslovnici detaljli transfera koje pripremaju Nerazuri.

Điđo na izlaznim vratima. Rejna će biti starter”, tvrdi torinski list da će Milan insistirati na kešu, bez uključivanja Areole u transfer Donarume. Dva su razloga za to: Rosonerima je potrebna plusvalenca za finansijski fer plej a u kući imaju već startera za sledeću sezonu: Rejnu.Tutosport piše i da Milan “gura” Bilju ka Fjorentini ali da je problem visoka plata Argeninca, 3.000.000 evra, previše za parametre Ljubičastih.

Piše: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara