Buongiorno Italia: Nedelja odluke za napadače i Sergeja, Lorenco Veličanstveni razbio Liverpul

Vreme čitanja: 5min | pon. 29.07.19. | 11:54

Pogledajte kakva sudbina čeka sedmoricu ofanzivaca...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Sve je u znaku velikog iščekivanja pokretanja ringišpila napadača u Seriji A na stranicama italijanske sportske štampe. Iguain, Ikardi, Džeko, Lukaku, Dibala, Milik, Kavani su imena oko kojih se sve vrti. Ova sedmica će biti presudna i za Sergeja Milinković Savića koji čeka da Pogba ode u Real da bi mogao konačno da “sleti” na Old Traford. Veliki prostor dobija i odlična predstava Napolija i njegovog kapitena Lorenca Insinjea protiv šampiona Evrope u Edinburgu.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Džeko, sad ili nikad”, izveštava Gazeta da Inter očajnički traži rešenje za svoj napad i da će se danas rukovodici Intera sresti dva puta sa Rominim, prvo u Zajednici prvoligaša (Lega Serie A) a zatim na večerešnjoj ceremoniji određivanja kalendara za sledeću sezonu.
“Marota je spreman da stavi na tanjir i Ikardija”, najavljuje se mogućnost da Inter u pregovore sa Romom uključi i mogućnost da Maurito pređe u Večni grad. Naravno uz Džeka, Inter bi inkasirao i par desetina miliona evra, između 30 i 40 miliona. Takođe se kaže da bi u slučaju da se prelazak Lukakua izjalovi, Inter zaigrao na kartu Kavanija kojem je, navodno, ponuđen trogodišnji ugovor sa platom od 9.000.000 evra po sezoni.

“Dibala želi samo Juve. Za sada je ne Junajtedu”, tvrdi milanski dnevnik da se zakomplikovala situacija oko razmene između Stare dame i Crvenih đavola pošto Argentinac želi da okuša svoju sreću sa Maurisijom Sarijem u ulozi “lažne devetke”. Međutim, dodaje list, stav Dibale nije decidiran i moguća su iznenađenja, pogotovo u drugom delu nedelje, kada se očekuje povratak fudbalera sa godišnjeg odmora.

“Milan na pola”, naslov je reportaže sa utakmice Rosonera sa Benfikom završen pobedom Portugalaca.
“Ima igre ali nema gola i na kraju je Benfika pobedila 1:0”, podvlači Gazeta da se na prvim prijateljskim mečevima regirstrovala teškoća Rosonera da zatresu protivničke mreže. U međuvremenu su najavljuje dolazak Lea Duartea iz Flamenga kog a u Brazilu porede sa Markinjosom. Takođe se naglašava da je Kutrone, protiv svoje volje pristao da napusti Milan i dogovorio se sa Vuvlerhemptonom za četvorogodišnji ugovor sa platom od dva miliona evra, dok će Rosoneri inkasirati 18.000.000 evra plus četiri na ime bonusa. Nastavljaju se i pregovori za Leaoa iz Lila.

“Roma, Iguain je prvi izbor, u odbrani: Pecela ili Hisaj”, piše Gazeta da će direktor Rome Petraki imati u ovoj nedelji susret sa bratom Gonzala Iguaina, Nikolasom. Jedini problem je plata Pipite koji želi da nastavi da zarađuje istu sumu kao i u Juveu. Ta prepreka bi mogla da bude rešena sa davanjem “otpremnine” Iguainu u Juveu. Posle zastoja u pregovorima oko Alderveirelda, Roma je preusmerila pažnju na dvojicu igrača u Seriji A, Pecelu iz Fjorentine i Hisaja iz Napolija.

“Insinjeov Napoli”, podvlači Gazeta da je Insinje ispunio obećanje i pružio sjajnu partiju protiv prvaka Evrope. Lorenco nije samo postigao prelep gol nego je i asistirao za gol Milika, tako da je ostavio upačatljiv utisak. “Lorenco Veličanstveni: 3-0 i ovacije na otvorenoj sceni”, veliča Gazeta predstavu kapitena Napolija i celog tima.

CORRIERE DELLO SPORT

“Iguainovi dani. Roma i Juve dogovorili sve, čeka se on”, dočekao je naslov ovog jutra čitaoce Korijerea na prvoj strani.
“Predstvnici dva kluba će imati novi sastanak danas a onda bi Petraki trebalo da zakaže sastanak sa Pipitinom ekipom. Đalorosi slede i pistu Milik ako Napoli uzme Ikardija i oslobodi Poljaka”, insistira Korijere i na alternativnim rešenjima Rome za Iguaina.

“Milinković – Jazidži, Lacio se pomera”, naslov je teksta u kome se kaže da će ovo biti odlučujuća sedmica za srpskog asa, ali i da sve zavisi od transfera Pola Pogbe u Real Madrid. Korijere tvrdi da su Lacio i Mančester načelno složni oko fiksne cifre od 75.000.000 evra dok razlike izronjavaju oko bonusa. Junajted ne bi želeo da da više od pet miliona, a predsednik Lotito insiste da dodatnih 15 miliona bude vezano za premije, kako bi on stigao do svoje zacrtane cifre od 90.000.000 evra. S druge strane se kaže da je Igli Tare već sve dogovorio sa Turčinom Jazidžijem iz Trabzonspora i čeka se samo da Milinković odleti u Mančester.

“Napoli održao lekciju Klopu i danas će da izađe sa ponudom za Ikardija”, objedinjuje Korijere dve važne vesti za tim Karla Ančelotija. S jedne strane novi Napoli je očarao sve na stadionu u Edinburgu protiv Liverpula, posebno Insinje, a s druge strane se ističe da će predsednik De Laurentis u direktnom razgovoru sa Bepeom Marotom otvoriti pregovore za transfer Ikardija na San Paolo. Takođe se piše da Napoli ne odustaje od Hamesa Rodrigeza, ali i da Kolumbijac želi samo Karla Ančelotija.
“Obećani Hames želi samo Karleta”, naslov je priče u kojoj se potvrđuje da je Hames dao čvrstu reć Ančelotiju da će doći u Napoli ovog leta.

“Milan izgubio od Benfike čeka Leaoa i Duartea”, i Korijere izveštava da Rosoneri žele da pojačaju redove sa dvojicom mladih i obećavajućih Brazilaca.

TUTTOSPORT

“Lukaku u 7 dana”, naslov je sa biblijskom aluzijom na stvaranje sveta na prvoj strani Tutosporta. Ispod fotografije Lukakua između Marote i Paratičija se podvlači da Mančester Junajted želi da zatvori transfer Lukakua do sledećeg ponedeljka budući da se fudbalska pijaca u Engleskoj zatvara 8. avgusta.
“Juve je ispred Intera zahvaljujući Dibali koga želi Solskjer (Argentinca želi i Totenhem), ali se Nerazuri ne predaju”, najavljuje vatrometnih sedam dana torinski list između dva italijanska kluba.

“Toro, ideja Vivijano za rezervu Sirigua. Posle Debrecena se pregovara o Verdiju”, piše Tutosport da bi u redove Torina mogao da stigne iskusni golman kao drugi golman iza sigurnog startera Sirigua. Istovremeno se navodi da je predsednik kluba Urbano Kairo voljan da održi obećanje i pokloni Macariju važno pojačanje (Verdija) posle revanš meča u Mađarskoj protiv Debrecena.

“Napoli šou i De Laurentis obećava veliko pojačanje”, osim pobede nad Liverpulom u Napulju je odjeknulo i obećanje predsednika De Laurentisa da je veliki igrač na putu da obuče dres Napolija.

“De Rosi: poklonili se i rivali iz Rivera”, svedoči Tutosport da je dolazak bivšeg kapitena u Buenos Ajres proizveo takav talas sreće i zadovoljstva koji nije zaobišao ni večitog rivala River Plejt. Predsednik Rivera D’Onofrio poželeo je dobrodošlicu De Rosiju izajvivši da je fantastično što ceo svet priča o njegovom dolasku u Argentinu i da je to veliki plus za argentinski fudbal. Imajući u vidu šta se sve događalo u poslednje vreme između dva kluba i rivalstvo koje nadilazi granice normalnog izjava D’Onofrija ima mnogo veću vrednost od kurtoaznog pozdrava.

Piše: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara