Buongiorno Italia: Mladi Stankovići idu očevim stopama. Kolarov i Džeko novi kraljevi Rima

Vreme čitanja: 5min | čet. 14.11.19. | 12:01

Juve zabrinut zbog Ronalda

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Tutosport donosi priču o seriji supertalentovanih igrača Intera koji kucaju na vrata prvog tima sledeći primer Sebastijana Espozita i među njima su i naslednici Dejana Stankovića, Filip i Aleksandar. Korijere piše da je je trener Rome Paulo Fonseka „krunisao“ Edina Džeka i Aleksandra Kolarova kao nove „kraljeve Rome“, odnosno da su oni preuzeli ulogu koju su imali u svlačionici Đalorosih tokom poslednjih 20 godina Frančesko Toti i Danijele de Rosi. Od ostalih priča u prvom planu je i dalje Ronaldo i njegovo koleno: u Portugaliji ga najavljuju od prvog minuta protiv Litvanije, a u Juventusu strahuju od ozbiljnije povrede.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

CR7 misterija. Portugalski selektor: spreman je za utakmicu. Rebus koleno. Juve je zabrinut“, otvara Gazeta i današnje izdanje sa Kristijanom Ronaldom koji će večeras predvoditi Portugal protiv Litvanije. „Kristijano popravio raspoloženje i večeras igra protiv Litvanije, ali u Juveu smatraju da bi trebalo da se odmori kako bi se vratio u top formu“.

Inter, evo zašto je Žiru odlična prilika“, piše Gazeta da je francuski reprezentativac igrao vrlo malo u ovoj sezoni,  a da mu ugovor ističe. Međutim, tekst demantuje naslov jer se kaže da Čelzi traži između 6.000.000 i 7.000.000 miliona evra da bi ga pustio u januaru, a da Francuz traži 8.000.000 evra za godišnju platu. Pod tim uslovima, imajući u vidu da Francuz ima 33 godine, teško je poverovati da će Kinezi dati odobrenje za njegov angažman.

Plan za Ibru. Milan pravi finansijsku konstrukciju. Zlatan najavio adio Galaksiju“. U tekstu se kaže da su na spisku za prodaju u zimskom prelaznom roku Kesi, Rodrigez i Borini i da bi Rosoneri mogli da zarade oko 60.000.000 od prodaje trojice fudbalera. S druge strane Ibrahimović bi mogao da potpiše na šest meseci sa opcijom za još jednu godinu.

Đulini do daske: Moj Kaljari je čvrsto s nogama na zemlji i nije svestan svojih dometa. Najngolan je kao Riva“, izjavio je predsednik Kaljarija Tomazo Đulini u intervjuu za Gazetu.

Roma i ideja Kin, na pozajmicu sa pravom otkupa“, najavljuje Gazeta da bi Đalorosi mogli da dovedu još jednog mladog italijanskog fudbalera. U tekstu se kaže da se Kin nije snašao u Evertonu i da bi mogao da bude idealno rešenje za Romu do kraja ove sezone, ali i za budćnost.

Pele, hiljadu na sat!“ aludira Gazeta na proslavu 50-godišnjiice od 1.000 gola Pelea. Najbolji fudbaler sveta svih vremena uz Maradonu je ispričao da je imao veliku tremu kada je izvodio penal s kojim je stigao do cifre od hiljadu golova u karijeri. Pele je zatim rekao da bi kad bi mogao ponovo da igra želeo da bude u tandemu sa Mesijem. „Leo je najkompletniji igrač koga sam gledao. Nadam se još uvek da Nejmar može da napravi kvalitativan skok“, izjavio je Pele. O Rei je još rekao da je  Trapatoni bio najbolji defanzivac protiv koga je igrao na terenu. „Trap je bio neumoljiv, ali korektan. Nije bio kao Englezi i Argentinci: koliko sam batina dobio od njih“.

CORRIERE DELLO SPORT

Novi kraljevi Rome“, naslov je pored fotografije Edina Džeka i Aleksandra Kolarova. U nadnaslovu se kaže da je Fonseka izabrao dvojicu iskusnih igrača da budu simboli i predvodnici njegove Rome. „ Džeko i Kolarov su postali tačke oslonca na terenu i u svlačionici, kao što su to prethodno bili Toti i De Rosi“, tvrdi Korijere. Kao i Gazeta i Korijere piše da je Roma u potrazi za napadačem, budući da je Kalinić povređen, i da je bacila oko na Kina.

Lacio iz snova“, tako je definisao tim Nebeskoplavih golman Strakoša u razgovoru sa kolegama iz Korijerea. „ Zaslužujemo Ligu šampiona, još uvek patim zbog poraza od Intera“, rekao je čuvar mreže rimskog tima.

Rasizam na društvenim mrežama: suspendovan Bernardo“, najavljuje se priča iz Premijer Lige na prvoj strani. U podnaslovu se kaže da je Portugalac kažnjen sa jednom utakmicom zabrane igranja zbog jedne objave na tviteru sa ukosom rasizma. Fudbaler se prava da se radilo samo o šali sa njegovim klupskim drugom Mendijem.

U redakcijskom komentaru pod naslovom „Ukinite mu slobodnjake ili mobilni telefon“ se kaže da suspenzija Bernarda Silve pokazuje tri stvari. Prva je da fudbaler nikada ne sme da zaboravi da je javna ličnost. Druga je da su društvene mreže javni prostor. Treća je da je borba protiv rasizma komleksna i da traži od svih da budu oprezni i pažljivi kada upotrebljavaju reči.

Venger rekao dosta: Fifa ga čeka“, piše Korijere o odluci proslavljenog francuskog stručnjaka da u 70. godini života promeni profesiju i postane funkcioner krovne fudbalske oragnizacije.

TUTTOSPORT

Briga CR7“, naslov je preko polovine prve strane torinskog dnevnika. U podnaslovu se podseća da je selektor Portugala potvdio da će Ronaldo igrati večeras protiv Litvanije ali se prenosi i negodovanje u Kontinasi zbog odluke da se rizikuje zdravlje najboljeg fudbalera. „U Juveu su veoma zabrinuti zbog kolena Ronalda i sa velikom strepnjom će gledati večerašnji meč“, piše Tutosport.

Torinski list prenosi da je Mario Mandžukić zatražio od Juventusa da ga odmah pusti u Mančester Junajted. U tekstu se objašnjava da Hrvat želi da ode u Mančester već u decembru,mesec dana pre početka prelaznog roka, kako bi se što pre prilagodio u novoj sredini i trenirao sa budućim klupskim drugovima. Prepreka je zahtev Stare dame koja traži 5.000.000 evra za Mandžukića i pokušava da otvori vrata za eventualni povratak Pogbe u Torino.

Milian, za i protiv plana Ančeloti“, naslov je analize o mogućem povratku Ančelotija na klupu Rosonera. U teksu se navodi serija pozitivnih efekata koje bi imalo preuzimanje tima od iskusnog trenera ali se i podseća na neslavne bisove Sakija i Kapela koji su doživeli debakle kada su se vratili na klupu Milana.

Momci iz 2002. Konteovo blago“,predstavlja Tutosport seriju mladih fudbalera, vršnjaka Espozita, koji će vrlo brzo zakucati na vrata prvog tima Nerazura. Između ostalih Tutosport navodi Agumea, Pirolu i Oristijana.

Inače list posvećuje i članak sinovima Dejana Stankovića koji igraju za mlađe kategorije Nerazura: „Filipovi i Aleksandrovi uspesi Nerazuri“. U tekstu sa kaže da je Dejan veoma ponosan na sinove koji krče put ka prvom timu Intera. Filip je već osvojio dva skudeta sa Interom za igrače do 16 i 17 godina i  sada je u podmlatku, a sanja da postane novi Žulio Sezar. Mlađi sin Aleksandar ima 14 godina i igra u ulozi veznog fudbalera, kao njegov tata, i deo je hipertalentovane generacije u  kojoj ima još nekoliko igrača sa zvučnim prezimenima: Kelvin Martins je sin Obafemija Martinsa, a Frančesko Espozito je rođeni brat Sebastijana Espozita.

Piše: Željko PANTELIĆ

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara