Buongiorno Italia: Lotito zapretio igračima karantinom do juna

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.04.19. | 12:02

Nenajavljena poseta predsednika Lacija Formelu, Milanova sudbonosna sedmica, Juveov spisak letnjih želja...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Pobeda Atalante nad Napolijem i planovi velikih klubova u sledećem prelaznom roku su u prvom planu italijanske sportske štampe ovog utorka.

Izabrane vesti

Piše se i o problemima Rome sa izgradnjom novog stadiona,  ali su najzanimljiviji izveštaji o nenajavljenoj poseti Formelu predsednika Lacija Klaudija Lotita. Vlasnik kluba je bukvalno, prema informacijama listova, zapretio igračima da neće izaći iz karantina do juna, ako se ne plasiraju u finale Kupa Italije i ne pobede Sampdoriju u Đenovi.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Atalanta je u igri. Gasperini trijumfovao na San Paolu”, otvara izdanje Gazeta pričom o pobedi tima iz Bergama protiv Napolija koja ih je lansirala na četvrto mesto na tabeli sa Milanom. “Bergamaski su u trci za Ligu šampiona više nego ikad. Pobedili su Napoli preokrenuvši rezultat.  Čak šest timova u trci za dva mesta u raju”, stoji u podnaslovu. Naravno, „raj” je metafora za Ligu šampiona.

O finišu borbe za Ligu šampiona za Gazetu je govorio i Arigo Saki: „Juve će biti jezičak na vagi. Milan oprez, Torino je u zaletu…”. Budući da će Juve u sledećih pet kola igrati sa Interom, Torinom, Romom i Atalantom, Saki smatra da će Bjankoneri, odnosno njihov pristup tim utakmicama uticati značajno na konačni ishod trke za treće i četvrto mesto.

Pariz vredi kao jedan Ikardi”, izveštava Gazeta da je PSŽ bacio oko na Argentinca i da u njemu vidi naslednika Kavanija. Prema informacijama milanskog dnevnika, Inter je već stavio prvu cenu na sto: 70.000.000 evra. U tekstu se kaže da je razlaz Ikardija i Intera neizbežan uprkos izjavama Vande Nare o želji bračnog para da nastave život u Milanu.

Ronaldo štampion tri sveta: jedini igrač koji je osvojio titulu prvaka Engleske, Španije i Italije”, ističe Gazeta još jedno veliko dostignuće portugalskog asa koji je posle tri Premijer lige, dve La Lige upisao u kurikulum i Seriju A.

Na unutrašnjim stranama Gazeta najavljuje i odlučujuću nedelju za Milan u ovoj sezoni: „Pet đavolskih dana: protiv Lacija i Torina je na kocki budućnost. Gatuzu je sada potreban bezgrešan Milan”. U tekstu se kaže da su Rosonerima potrebne dve pobede jer sledeće godine će biti determinisane ishodom dva sledeća meča: od strategije u prelaznom roku do komercijalne vrednosti kluba.  Gazeta piše i da Žorž Mendeš traži novi klub za Gatuza ako napusti Milan, odnosno da je već našao alternativu - Njukasl.

Gazeta piše i da je Lacio pod visokim naponom. „Lotito – Inzagi: duplo postrojavanje. Kup za spas sezone”, piše list da su predsednik kluba i trener očitali bukvicu igračima i stavili im do znanja da samo sa osvajanjem kupa mogu da poprave katastrofalni utisak iz poslednje tri nedelje.

CORRIERE DELLO SPORT

Roma, poslednja runda za stadion”, izveštava rimski dnevnik da projekat za izgradnju stadiona u vlasništvu predsednika Rome Džejmsa Palote visi o koncu. „Gradonačelnia Rađi je pod istragom, Pokret pet zvezda ključa, sukub između grada i italijanske valde oko dekreta nazvanog „spas prestonice”. Palota spreman da traži nadoknadu štete”. Sažima u nekoliko rečenica aktuelnu situaciju koja ne ide nikako na ruku realizaciji novog fudbalskog zdanja na kom bi Roma trebalo da igra. Podsetimo, dve najveće prepreke za izgradnju stadiona su neadekvatna lokacija i činjenica da je stadion tek peti deo onoga što Palota i njegovi ortaci u poslu žele da izgrade kako bi ostvarili profit.

Lotito bičuje Lacio”, slikovit je naslov ispod zaglavlja Korijerea. U podnaslovu se dodaje da je predsednik iznenada banuo juče u Formelo, i to na praznik. „Lotito je zapretio fudbalerima da će ostati u karantinu do juna ako ne promene svoj pristup partijama i rezultate iz poslednjih nedelja”, otkriva list. “Pobedite u Milanu i osigurajte nastup u Evropi, u protivnom ćete biti u velikim problemima”; rekao je igračima Lacija Lotito.

Ronaldova lista”, navodi Korijere sva imena koje se nalaze u agendi sportskog direktora Juventusa Fabija Paratičija i s kojima želi da ubedi Ronalda da će i novi Juve biti opremljen za pohod na Ligu šampiona. Kandidati za pojačanja u odbrani su Manolas i Varan, za srednji red se pominju Isko, Ndombele i Pogba, a napad bi trebalo da pojačaju Kjeza i (ili) Žoao Feliks.

TUTTOSPORT

I Tutosport, kao Korijere ima svoju listu igrača koje bi prvak Italije trebalo da dovede ovog leta. „Juve budućnosti”, naslov je ispod fotografija Kjeze i Pogbe, primarnih ciljeva Bjankonera u sledećem prelaznom roku. „Juve želi da pojača konkurenciju za svako mesto u timu i da tako poveća konkurentnost kluba za osvajanje Lige šampiona. Klub je zainteresovan i za Žoaa Feliksa a odbranu bi, osim De Lihta, mogli da pojačaju i Ruben Diaš, Manolas, Savić i Humels”, navodi imena Tutosport. Naravno od pomenutih defanzivaca bi trebalo da stignu dvojica, ne  svi.

Bajkovita Atalanta”, naslov je ispod zaglavlja kojim se podvlači značaj trijumfa kluba iz Bergama na San Paolu. „Fantastičan preokret u Napulju sa Zapatom i Pašalićem: uhvaćen priključak sa Milanom na četvrtom mestu”.

Toro sa Milanom ima dvostruki dvoboj”, aludira Tutosport da Torino neće voditi bitku sa Milanom za mesto u Ligi šampiona sledeće nedelje nego i da dva kluba vode „podzemni rat“ za Kutronea koga predsednik Urbano Kairo želi da dovede u Torino.

Na Marotinoj listi je i Milinković”, tvrdi torinski dnevnik da generalni direktor Intera Bepe Marota već sprema novi tim za novog trenera Antonija Kontea. U tekstu se kaže da će Nerazuri kupiti dvojicu top igrača za sredinu terena. Osim Milinković Savića, kandidati su Gundogan, Pelegrini, Barela i Kovačić. Odbranu, odnosno bekovske pozicije bi trebalo da pojačaju Danilo i Darmjan, a u napadu je, po saznanjima Tutosporta, Edin Džeko prvi izbor da zameni Ikardija, a u zavisnosti od razvoja situacije tokom prelaznog roka u igru mogu da uđu Lukaku i Zapata.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko PantelićLacioKlaudio Lotito

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara