Buongiorno Italia: Lotito se preigrao sa brisevima, Lacio u problemu

Vreme čitanja: 6min | pet. 06.11.20. | 11:23

Ne stišavaju se pohvale na račun Saše Lukića

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima) 

Skandal Lacio i Klaudio Lotito su u centru pažnje italijanske sportske javnosti. Rimski klub je osumnjičen da je koristio pojedine nedoslednosti i rupe u protokolu FS Italije oko testova na kovid-19. U prvom planu su i rezultati italijanskih timova u Ligi Evrope, posebno poraz Milana od Lila.

Izabrane vesti

Prostor dobija i novi tandem Juventusa Ronaldo - Morata uz konstataciju da je Dibala izgubio status startera i da će počinjati utakmice na klupi. Na račun Saše Lukića i dalje stižu pohvale za odlične partije pružene u poslednje dve nedelje. 

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najčitaniji italijanski dnevnik otvara današnje izdanje sa aferom oko načina na koji je Lacio primenjivao protokol FS Italije za kovid-19, posebno u slučaju Čira Imobilea. “Skandal brisevi, svi protiv Lacija: Lotito u šahu”, naslov je priče u kojoj se navodi da nadležni sanitarni organ nije bio informisan da je Čiro Imobile bio pozitivan. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da su predsednici klubova Serije A poprilično ljuti na gazdu Lacija Klaudija Lotita zbog načina na koji je pukušavao da iskoristi nedorečenost u protokolu FS Italije, s ciljem da obezbedi prednost svom timu. Nacionalni naučno-tehnički komitet italijanske vlade i nadležna sanitarna jedinica u Romi su dodatno digli prašinu i stavili u nezavidnu poziciju Lacio i predsednika Lotita. Prvi su precizirali da i osobe koje su na graničnoj liniji zaraženosti korona virusom moraju da budu izolovani, a drugi su izvestili javnost da im nije bio prijavljen pozitivan test Čira Imobilea.

U drugom tekstu se najavljuje da će danas na sastanku Zajednice prvoligaša biti traženo da se, po ugledu na UEFA, centralizuje testiranje igrača i da samo jedna laboratorija, u direktnoj vezi sa Zajednicom prvoligaša i FS Italije, analizira briseve fudbalera i praktično odlučuje ko može, a ko ne može da igra. 

Milan se zaustavio i doživeo krah posle 24 utakmice. Lil dominirao: 3:0. Ibra izašao ljut”, izveštava Gazeta o porazu Rosonera. “Jazići postigao het-trik, izdao i Điđo Donaruma”, stoji u podnaslovu. U tekstu se navodi i objašnjenje Stefana Piolija na prilično teatralnu reakciju Zlatana Ibrahimovića prilikom zamene: “Bio je ljut na sebe i tim zbog pružene partije”, pokušao je trener Milana da ugasi požar polemike logičnim objašnjenjem.

Roma opalila peticu Klužu, Majoralova dva gola. Napoli se probudio na vreme protiv Rijeke. Gatuzo: Bili smo kao na izletu”, spaja list u jedan naslov pobede Rome i Napolija u Ligi Evrope ističući izjavu trenera Azura koji nije bio zadovoljan pristupom svojih igrača utakmici odigranoj na Rujevici. 

Stara dama Moraldo”, napravila je Gazeta kovanicu od prezimena Morate i Ronalda sugerišući da su njih dvojica idealni tandem za Pirlov tim. “To je pravi par. Sa Moratom, CR7 je u Juveu dobio svog Benzemu”, ukazuje milanski dnevnik da je Španac ušao odlično u ulogu koju je godinama imao francuski centarfor u Real Madridu. 

Konte neodbranjivi: baca u vatru Škrinjara”, najavljuje se da će Interov trener konačno, protiv Atalante, moći da pošalje na teren najjaču defanzivnu liniju Škrinjar - De Fraj - Bastoni. 

Lukić, novi život u ulozi ofanzivnog pleja. Najbolja inovacija Đampaola”, piše Gazeta da je naš reprezentativac prošao veoma trnovit period u kome je često njegov status bio doveden u pitanje i broj skeptika prema njegovoj budućnosti u Torinu je bio veliki. Neće biti izneneđanje ako Lukić postane jedna od najvećih intuicija u karijeri Đampaola. U novoj ulozi “trekvartiste” Saša je postao epicentar igre Torina, ističe Gazeta, i dodaje da su svi njegovi poznati kvaliteti došli do izražaja, a otkriveni su i novi, poput njuha za gol: već je izjednačio svoj rekord u broju postignutih golova u jednoj sezoni Seriji A. 

Zvezde na čekanju: od Kedire i Milika do Vesine i Šonea. Sada na njih misle i veliki klubovi”, predstavlja Gazeta poziciju četvorice fudbalera koji nisu u planovima svojih trenera u Juventusu, Napoliju, Interu i Đenovi, a mogli bi da budu korisni čak i nekim značajnim timovima. Primera radi, Milik je i na Milanovoj i na Interovoj meti, ali Napoli i dalje traži previše novca za njegov transfer.

CORRIERE DELLO SPORT

Čiro, odlučujući test”, svedoči Korijere o tenzijama pred meč Lacio - Juventus i nameri Zajednice lige prvoligaša da kopira UEFA, odnosno da centalizuje kontrolu briseva i proceduru zaustavljanja igrača zbog pozitivnosti na kovid-19. Cela priča je dodatno eksplodirala pošto je Luis Alberto na osnovu analize brisa u novoj laboratoriji bio negativan i samim tim na raspolaganju za meč sa Juventusom.

Na unutrašnjim stranama Korijere brani Lacijevu poziciju i inoformiše da je rimski klub tražio od UEFA veću doslednost i uniformisanost oko rezultata testova, kao i mogućnost kontraanalize. Klupski lekar Nebeskoplavih Ivo Pulčini je upozorio UEFA da samo lekari mogu da dijagnostikuju patologije, a ne rezultati testa. 

Romina petarda, Majoral proradio”, naslov je povodom ubedljive pobede Rome nad Klužom u Ligi Evrope. U tekstu na unutrašnjim stranama se pecizira da Klužu nije bilo pomoći pred raspoloženim orkestrom Paula Fonseke i pobeda od 5:0 je bila logična posledica. “Borha Majoral konačno protagonista sa dva gola”, ističe rimski dnevnik da je pojačanje iz Real Madrida počelo da se isplaćuje. 

Milan se srušio, Ibra se razbesneo”, u jednoj rečenici ispod zaglavlja Korijere sažima jučerašnji poraz Rosonera od Lila u Ligi Evrope sa 3:0. “Samo što se podigla lestvica težine protivnika u Ligi Evrope, Milan, umesto da poleti, tresnuo je o zemlju”, konstatuje list. Na unutrašnjim stranama se prenosi izjava trenera Piolija da je poraz od Lila normalan u procesu sazrevanja i konstrukcije jednog tima. 

Napoli, zlata vredan preokret”, tako definiše rimski dnevnik pobedu Azura nad Rijekom, pošto su dopustili timu sa Rujevice da dođe u prednost od 1:0, a zatim su preokrenuli rezultat. List posebno naglašava reakciju trenera Gatuza koji je bio prilično ljut na svoje igrače koji su po njemu bili za stid u prvom poluvremenu. 

TUTTOSPORT

Juve, evo tvojih blizanaca” i Tutosport, kao Gazeta, smatra da su Ronaldo i Morata idealan par za napadački tandem Stare dame. “Morata se preporodio u Torinu, postao je neumoljivi golgeter i perfektan partner za Ronalda, koji je postao tačka oslonca tima, posebno za mlađe igrače”, piše torinski dnevnik o novim ulogama Morate i Ronalda u Kontinasi. 

Dibala u zaostatku”, naslov je teksta u kome se konstatuje da je Argentinac u hijerarhiji pao ispod Morate i da će morati mnogo da radi da povrati status startera pošto, tvrdi Tutosport, Andrea Pirlo nema nameru, barem zasad, da igra sa trozupcem u napadu. List dodaje da Dibala ima sličan problem i u reprezentaciji Argentine, gde se ne uklapa najbolje sa Mesijem i zbog toga je često na klupi. 

Milan, kakav udarac! Roma i Napoli prošli!”, ispod zaglavlja se posvećuje prostor nastupima italijanskih klubova u Ligi Evrope. U podnaslovu se navodi da je Milan izgubio posle 24 odigrane utakmice u Seriji A i Ligi Evrope, da je Roma pružila festivalsku predstavu protiv Kluža sa pet golova, a da je Napoli preokrenuo rezultat na meču protiv Rijeke. 

Gasperini ima plan za novo poletanje”, najavljuje torinski dnevnik da je trener Atalante pripremio plan za revoluciju u redovima Boginje. Posle poraza od Liverpula sa 5:0 Gasperini ima nameru da napusti filozofiju igre da se postigne gol više, sa svojim saradnicima je koncentrisan da ojača defanzivni bedem, uravnoteži tim i učini napad konkretnijim: Atalanta ima veoma loš postotak šansi pretvorenih u golove. 

Singo - Lukić za zaokret Torina” analizira Tutosport recept koji je trener Granata Marko Đampaolo primenio za podizanje svog tima posle razočaravajućeg starta u prvenstvu. Kao kardinalni stubovi promene u igri Torina se navode Vilfrid Singo i Saša Lukić. U tekstu se kaže da je Lukić otkriće prvenstva i da je pronašao svoju dimenziju u novoj ulozi defanzivnog pleja dok je mladi bek Torina već došao na metu velikih klubova budući da su dobri bekovi, u ovom periodu, deficitarna roba. 

PišeŽeljko PANTELIĆ


tagovi

Saša LukićKlaudio LotitoĆiro ImobileLacioRomaJuventusMilanStefano Pioli

Obaveštavaj me

Juventus
Roma
Milan
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara