Buongiorno Italia: Leti perje u Interu i Romi, Sergej posvetio gol mami za 50. rođendan

Vreme čitanja: 5min | pon. 01.04.19. | 11:53

Prelistavanje dnevne sportske štampe za ponedeljak...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Sergej Milinković Savić je među glavnim akterima na stranicama italijanske sportske štampe. Osim što veze pohvale na račun Milinkovića, italijanski dnevnici konstatuju da sa ovakvim Milinkovićem Lacio s pravom može da se nada plasmanu u Ligu šampiona. U prvom planu je i nova epizoda u sapunici “Ikardi-Inter”, kao i Spaletijev nastup pred televizijskim kamerama posle meča. Jednako teške reči se koriste i za krizu Rome koje je u rasulu i predsednik Palota je izgubio kontrolu upotrebivši kočijaški rečnik u svom saopštenju posle utakmice.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Leti perje”, slikovito opisuje Gazeta situaciju u Interu posle jučerašnjeg poraza od Lacija na San Siru.
“Inter bez mira, Spaleti zgromio Ikardija: Ponižavajuće je da je potreban posrednik da bi se obukao dres Intera”, prenosi se izjava Spaletija posle utakmice. Na unutrašnjim stranama se konstatuje da je i Spaleti napravio nekoliko grešaka: od izbora igrača za utakmicu preko taktike do izmena koje nisu bile blagovremene.

“Konačno Milinković. Lacio na visini Lige šampiona”, naslov je teksta u kom se zapaža da se Sergej Milinković Savić vratio u vrhunsku formu, i da je posle prvog dela sezone u kojem je oscilirao u poslednjih dva meseca vezao seriju utakmica na zavidnom nivou. Srpski igrač je konačno postigao i gol protiv jednog velikog kluba i tako zapušio usta svojim kritičarima koji su mu stavljali na teret da se “krije” i “nestaje” na velikim utakmicama i u presudnim  momentima. 
“Nedostajao mi je gol protiv velikog kluba. Dugo vremena sam čekao na njega i posvetio sam ga mojoj mami koja je napunila 50 godina”, citira se Sergejeva izjava. Gazeta zaključuje da sa Milinković Savićem u ovom formatu Liga šampiona je na dohvat ruke za Lacio.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “Slučaj bez kraja: tako su svi na gubitku”, se kaže da je Inter propustio veliku priliku da pobegne svojim pratiocima na tabeli u trci za mesta u Ligi šampiona i da je ponovo otvorio pitanje Ikardi koje se činilo rešenim, barem privremeno.

“Ančeloti lansira Napoli, Roma u paklu: 1-4”, naslov je povodom debakla Đalorosa na Olimpiku. Na unutrašnjim stranama se prenosi i neuobičajena izjava predsednika Rome Džejmsa Palote, primerenija društvu u baru nego vlasniku kluba:
”Fudbaleri moraju da se bore i pokažu da imaju jaja. Niko više nema alibi”. Da je Roma sve zapaljivije bure baruta pokazuje i Manolasov nastup posle meče koji je okrivio kondicione trenere i fizioterapeute za veliki broj povreda igrača Rome. Takođe se prenosi i poruka Frančeska Totija koji je podvukao da bi on znao šta da radi ako bi mu dali vlast u ruke u Trigoriji.

“Papu kreira, Zapata razbija. Atalanta može da veruje: Liga šampiona je na tri boda”, svedoči list o pozitivnom momentu tima iz Bergama koji ne skuplja samo bodove već pleni i dobrom i dopadljivom igrom.

“Ken i najbolje od mladosti (Juventusa): od Bernardeskija do Mandragore”, podseća Gazete u svom tekstu da osim Kena i Bernardeskija, u ovoj sezoni je isplivala na površinu serija mladih igrača pod ugovorom sa Juventusom. Tu se misli kako na one koji već nose dres Bjankonera (Bentankur, Emre Džan i Rugani) tako i na igrače na pozajmici (Mandragora, Orsolini, Audero).

“Milan, plan za prevazilaženje krize. Leo i Maldini kod Gatuza”, piše list da su rukovodioci Rosonera bili juče u Milanelu i da su dali podršku treneru i uverili ga da stoje potpuno iza njega u finišu ove sezone. Leonardo i Maldini su imali i razgovor sa Donarumom koga su takođe ohrabrili posle katastrofalne greške koja je koštala poraza Milan na Marasiju protiv Sampdorije.

CORRIERE DELLO SPORT

“Od Lige šampiona (Lacio) do poništenih (Roma)”, pravi parabolu Korijere na prvoj strani između dva rimska tima koji su imali dijametralno suprotnu nedelju.
“Lacio, kakav podvig! Trijumf na San Siru i na horizontu se vidi četvrto mesto. Sjajan gol Milinkovića doneo pobedu i lansirao let Lacija. Inzagi: ”Mi smo veliki tim, idemo dalje”, piše Korijere na naslovnici.

Na unutrašnjim stranama u tekstu pod naslovom “Sergejev udarac” se ističe da je Milinković konačno srušio tabu protiv velikih i postigao gol koji vredi tri boda i to protiv direktno konkurenta za mesto u Ligi šampiona.

“Roma je na kolenima i Palota poručuje pokažite m..da”, eksplicitno se citira izjava predsednika Rome. U podnaslovu osim podsećanja na strelce golova za Napoli se kaže da se Đalorosi udaljavaju od Evrope, da Ranijeri rizikuje da bude najuren s klupe ako izgubi u sredu od Fjorentine, a da Toti traži da dobije veće ovlašćenja u klubu.

Na unutrašnjim stranama list piše i o Manolasu koji je sve skloniji ideji da napusti ovog leta Romu. Grk ima relativno nisku raskidnu klauzulu (36.000.000 evra) koju mogu da plate brojni klubovi i on je ostao u Romi prošlog leta samo zato što je tako odlučila njegova porodica, odnosno supruga.

TUTTOSPORT

“Operacija Ken 2024”, piše torinski dnevnik da Juventus već radi na Kenovom produžetku ugovora koji ističe sledeće godine. U tekstu se kaže da je osovina Nedved-Rajola dobitna kombinacija budući da su Nedved i Rajola u više nego prijateljskim odnosima budući da je Italo-Honđanin bio menadžer Čeha dok je ovaj igrao aktivno fudbal.

“Spaleti demolirao Ikardija”, tvrdi Tutosport da je Inter ponovo u neprilikama i da se sukob sa Ikardijem zaoštrio i pored signala prethodne nedelje o otopljavanju relacija.
“Ikardi je morao da ostane na tribinama zbog načina na koji se ponašao. Ponižavajuće je da se pregovorima ubeđuje  igrač pod ugovorom da obuče dres Intera. Igrači koji prave razliku na terenu su Mesi i Ronaldo a ne Ikardi”, rekao je Spaleti.

“Toro, sad je stvarno dosta!”, rezignirani je naslov ispod zaglavlja posle remija tima Valtera Macarija u Firenci.
“Još jedna proćerdana šansa: za odlazak u Evropu je potrebno promeniti brzinu i u sredu je već tu Sampdorija”, stoji u podnaslovu dok se u tekstu na unutrašnjim stranama podvlači Macarijevo “ribanje” Zaze. Treneru Torina se nije svideo pristup igri i ponašanje na terenu italijanskog napadača.
“Zbog Zaze smo trpeli apsurdne kontranapade. Ako izgubiš loptu moraš da juriš protivničkog igrača a ne da mašeš rukama”, rekao je Macari aludirajući na Zazino iritantno ponašanje.

“Zapata, kakav rođendanski vatromet: Boginja na tri boda od Lige šampiona”, piše Tutosport o pobedi Atalante nad Parmom na Tardiniju 3:1 i ulasku tima iz Bergama u trku za jedno mesto u Ligi šampiona. “Konkurencija je jaka, ali i mi smo tu. Ne može mo da se skrivamo”, prenosi se izjava Gasperinija i zaključuje da je plasman Atalante u Ligu šampiona izašao iz kategorije snova.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Sergej Milinković SavićMauro IkardiKlaudio RanijeriDžejms PalotaKostas ManolasĐan Pjero GasperiniValter MacariSimone ZazaĐenaro Gatuzo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara