Buongiorno Italia: Korijereova poruka Inzagiju - nikad više bez Sergeja!

Vreme čitanja: 5min | sre. 10.04.19. | 11:57

Na unutrašnjim stranama u tekstu pod naslovom "Nikad više bez Narednika" se podeća da je Sergej ušao u igru protiv Sasuola tek u 69. minutu i da se odmah videla razlika u igri Lacija bez njega i sa njim na terenu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Rimski sportski dnevnik Korijere delo sport poslao je eksplicitnu poruku treneru Lacija na naslovnoj strani da ne sme više da ostavlja na klupi Milinković Savića, ako želi da stigne u Ligu šampiona. Inače, u prvom planu je meč Juvea sa Ajaksom u Ligi šampiona i ključni motivi su da će Ronaldo igrati od prvog minuta, da Juve neće ponoviti greške iz meča sa Atletikom u Madridu niti previde koje je napravio Real Madrid na Santjago Bernabeu sa Ajaksom. Piše se i da katarski investicioni fond ne odustaje od kupovine Rome, a Gazeta zamišlja kako bi mogao da izgleda Inter pod komandnom palicom Antonija Kontea.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Juve van gol" je duhovit naslov s kojim Gazete otvara današnje izdanje. Na taj način milanski dnevnik aludira i na izjavu Maksa Alegrija koji je stavio kao prioritetni cilj njegovog tima da zatrese mrežu u Amsterdamu imajući u vidu prethodni dvoboj sa Atletikom Madridom u osmini finala LŠ. U podnaslovu se potvrđuje da će Kristijano Ronaldo igrati od prvog minuta a da će Ruganti zameniti u odbrani iskusnog Kjelinija.

"Maks neće napraviti iste greške Real Madrida", piše u svojoj analizi Arigo Saki. Odsustvo Kjelinija može da se poredi sa izostankom Serhija Ramosa u revanš meču Real Madrid - Ajaks i to je dodatni motiv da Juve bude oprezan i da ne dozvoli Tadiću i njegovim saigračima da se razmahnu. Saki na kraju citira Hermana Hesea da bi dočarao svoj savet Alegriju, kako treba da postavi igru večeras: "Inteligencija je dobra stvar, ali je strpljenje još bolja".

"Iznenađenje Totenhem i Siti je nukautiran. Liverpul ušao u luku(Porto)", zajednički je naslov za pobede Spursa i Redsa u prvim utakmicama četvrt finala LŠ.

U redakcijskom komentaru "Ronaldo, Mesi, i Pepove bube: Liverpul galopira, Siti hramlje" se hvali učinak Jirgena Klopa i kritikuje se “samoljublje” Gvardiole. U tekstu se kaže da Katalonac ima mnogo veći izbor igrača od Nemca, ali da se ta prednost vraća kao bumerang ako se krene sa eksperimentima poput Gvardiolinog na jučerašnjem meču. U komentaru se još dodaje da bi finale Juve-Barsa bilo najfascinantnije zbog duela Ronaldo - Mesi, ali da su Klop i verovatno Gvardiola ako izbaci bube iz glave velike prepreke da do njega dođe.

"Kako će izgledati Konteov Inter", pokušava Gazeta da zamisli tim Nerazura u sledećoj sezoni sa bivšim trenerom Juventusa na svom kormilu. Po tom scenariju Ikardi bi mogao da bude prodat, kao i Perišić, Najgolan bi ostao a tim bi pojačali Bergvajn i Lukaku. Ipak, na unutrašnjim stranama je i realniji tekst koji stavlja brojeve na papir koji pokazuju da je Konte preveliki rizik za Nerazure. Naime, Spaleti ima ugoovr do 2021. godine zajednos sa svojim pomoćnicima. Ako bi Inter dao otkaz Spaletiju, to bi ga koštalo 25.000.000 evra. Toj cifri treba dodati i platu koju traži Konte i dolazi se do cifre koja prelazi 60.000.000 evra u sledeće dve godine samo za trenera. Zaključak: Suning je bogata kompanija, ali nema novca za bacanje.

CORRIERE DELLO SPORT

"Ciljevi Katara", nastavlja Korijere da sledi pistu iz Persijskog zaliva koja bi trebalo da vodi ka prodaji Rome katarskom investicionom fondu. List tvrdi da je došlo do kontakata između arapskhi investitora i Rome a da je ključni čvor koji mora da bude razrešen, pre nego što se krene u ozbiljne pregovore, pitanje stadiona Rome. U podnaslovu se dodaje da predsednik Rome Džejms Palota nije raspoložen da sada proda Romu, ali i da bi pregovori mogli da dobiju ubrzanje ako bi se dobile sve dozvole za izgradnju stadiona. Naravno, cela priča se vrti oko novca: cena Rome je drastično različita sa dozvolom za izgradnju stadiona i bez nje.

Na unutrašnjim stranama se ističe da se Klaudio Ranijeri, inače rođeni Rimljanin, uzda u svoje Rimljane u završnici sezone: De Rosija, Florencija, Pelgrinija, a šansu bi mogao da dobije i mlađani Rikardi s kojim je pre par dana potpisan novi ugovor.

"Lacio u Milinkovićeve (Narednikove) ruke", piše Korijere. U podnaslovu se dodaje: "Nikad više bez Milinkovića; Inzagi se pokajao zbog rotacije. U subotu u Milanu, uz Milinkovića i Korea od prvog minuta". Na unutrašnjim stranama u tekstu pod naslovom "Nikad više bez Narednika" se podeća da je Sergej ušao u igru protiv Sasuola tek u 69. minutu i da se odmah videla razlika u igri Lacija bez njega i sa njim na terenu.
"Milinković je najjača karta Lacija za Ligu šampiona, praktično blanko potpisan ček na koju samo treba staviti cifru sa mogućnošću instant naplate. Milinković je sve samo nije igrač za klupu. Svaki trener koji ima ambicije da postigne rezultat bi ga želeo u svom timu, među starterima. A Inzagi ga ima", zaključuje Korijere. Stav koji bi mogao da se potpiše i kada je u pitanju reprezentacija Srbije.

TUTTOSPORT

"Na vama je da završite posao", naslov je iznad fotografije Ronalda, Mandžukića, Bernardeskija i Kena. Tutosport indikuje četvoricu napadača kao ključnih aktera za prolaz Juvea u polufinale. "Ronaldo, Mandžukić, Bernardeski, Ken (na klupi, ali spreman da uđe u igru u svakom momentu): potrebn su njihovi golovi da bi se rezervisalo polufinale”, stoji u podnaslovu. Torinski dnevnik citira i Alegrijeve reči: "Neće se završiti 0:0". U tekstu se stavlja do znanja da trener Juvea neće napraviti grešku iz meča s Atletikom u Madridu kada je pomislio da je i rezultat 0-0 dobar za njegov tim.

"Talenat kao Ken nismo imali u poslednjih 20 godina", naslov je komentara Tutosporta u kom se podseća da od Vijerija italijanski fudbal nije imao napadača velikih mogućnosti kao što je Ken. "On je naše veliko blago na kojem je moguće graditi ne samo budućnost Juvea već i nacionalne selekcije", zaključuje se u komentaru.

I pored meča sa Ajaksom, Tutosport ne može da ne ostavi prostor za priče i glasine o transferima fudbalera u Juve. "Intriga Rabio: U Španiji daju Bjankonere ispred svih".

"Gundogan nije potpisao sa Sitijem: Tu je Inter", piše Tutosport da Nerazuri već uveliko rade na dovođenju igrača Sitija i da je sportski direktor Pjero Auzilio u Engleskoj, upravo s ciljem da završi posao sa namačkim fudbalerom turskog porekla.

Torinski dnevnik objavljuje intervju sa bivšim centarforom Torina Đorđom Brešanijem: "Toro mora da bude uvek među prvih pet timova Serije A". Bivši napadač Mondonikovog Torina, koji je stigao do finala Kupa UEFA 1992. godine, kaže da je uveren da će se Zaza probuditi u završnici šampionata i da će vratiti Torino u Evropu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara