Lotito (© Reuters)
Lotito (© Reuters)

Buongiorno Italia: Klaudio Lotito stvarno škrtari, premija za Ligu šampiona 80.000 evra po igraču!?

Vreme čitanja: 6min | pet. 31.03.23. | 13:28

Juve rizikuje novo oduzimanje bodova, Onana na meti Čelsija

(Od stalnog dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Novi problemi za Juve na horizontu. Disciplinski organi FS Italije završili su istragu o (ne)isplaćenim platama fudbalera Juventusa tokom lokdauna zbog pandemije Kovida 19. Tužilac Đuzepe Kine je fokusirao svoje optužbe na odgovornosti bivših rukovodilaca Juventusa i menadžera fudbalera dok sami igrači, prema prvim detaljima, nisu na listi optuženih, što znači da ne riskiraju suspenzije od mesec dana pa naviše.

Izabrane vesti

Namera nadležnih sportskih sudskih institucija je da otvori preceduru za donošenje presude krajem aprila ili početkom maja kako bi se do prvostepene odluke stiglo pre kraja prvenstva početkom juna.

Prema dostupnim informacijama Juve bi mogao da bude kažnjen sa novim oduzimanjem bodova i sa visokom novčanom kaznom. Valja napomenuti da regularni proces koji je započet pred redovnim sudovima pod nazivom „Prizma“ ide svojim tokom. Naravno, vremenski rokovi za donošenje presuda su mnogo duži u redovnim procesima nego u sportskim.

Najviša istanca kada je u pitanju sportska pravada „Garantni savet“ (Consiglio di garanzia) Italijanskg olimpijskog komiteta (Coni) će dati mišljenje o oduzimanju 15 bodova Juventusu zbog slučaja tzv. plusvalenci.

JUVE SA ITALIJANSKIM PLUĆIMA

Protiv Verone ćemo videti italijanski vezni red Juventusa. U odsustvu Rabioa, šansu bi trebalo da dobiju Fađoli, Lokateli i Mireti. Reč je o budućnosti ne samo Juventusa već i italijanskog fudbala. Interesantno je da Juve ozbilno razmišlja da angažuje još jednog, relativno mladog i sigurno perspektivnog italijanskog veznog igrača, Davidea Fratezija. Igrač Sasuola je na nišanu gotovo svih velikih italijanskih klubova. Inter ga je prošle godine imao u šaci, ali nisu imali dovoljno novca da plate Sasuolu.

Jedini igrač sredine terena koji bi mogao da poremeti italijansku trojku je Barenećea pošto Mireti još nije u potpunosti fit i mogao bi da prepusti mesto Argentincu.

U Juventusu već razmišljaju i o Kupu Italije. Inter je pobeđen u prvenstvu 1.0 na San Siru, ali su okršaji u kupu sasvim druga priča. Kuriozitet je da su centarfori oba tima, Dušan Vlahović i Romelu Lukaku, u nacionalnim selekcijama imali isti ili bolji učinak u prethodnih sedam-osam dana nego u Juventusu i Ineru u čitavoj 2023.

Takođe, igrači Intera i Juvea su imali sličnu minutažu u nastupima za reprezentacije, a proputovali su i gotovo identičan broj kilometara, tako da u tom parametru vlada uravnoteženost.

ONANA SPAŠAVA KINEZE

Onana (© Reuters)Onana (© Reuters)

Andre Onana bi mogao da postane jedan od najunosnijih poslova u istoriji Intera. Golman reprezentacije Kameruna je došao prošlog leta bez evra obeštećenja a za par meseci bi mogao da se preseli u London za 40.000.000 evra, barem tako piše Gazeta delo sport.

Inter i Čelsi bi mogli na više načina da dođu dogovora i nije nužno da londonski klubi plati prelazak Onane u kešu. U posao bi mogla da bude uključena pozajmica Lukakua za još jednu godinu kao i prodaja Trevoa Čalobe. Plavci računaju da Čaloba vredi oko 25.000.000 evra, dok Lukakuova pozajmica košta 8.000.000 evra.

Poslovi između Intera i Čelsija se ne limitiraju na pomenutim igračima. U slučaju da i Damfris krene putem Stamfor bridža u suprotnom smeru bi mogli da zapucaju Pjer Obemejan i Ruben Loftus Čik.

Što se tiče alternative za Onanu, Inter ima dve solucije: prva je Vikario, golman Empolija a druga je Karneseki čuvar mreže Atalante na pozajmici u Kremonezeu. Empoli za Vikarija traži između 15.000.000 i 20.000.000, dok je cena Karnesekija nešto niža.

Prodajom Onane i eventualno Damfrisa, uz plasman u sledeću Lige šampiona kao i eventualni prolaz do polufinala u ovosezonskom izdanju omogućilo bi Interu da ispoštuje finansijski fer-plej UEFA, ali i kineskoj familiji Žang da nastavi da traži kupca koji bi im omogućio da ostvare profit od nekoliko stotina miliona evra. Podsetimo Kinezi su uložili oko 700 miliona u Inter a žele da ga prodaju za 1.200.000.000 evra.

Protiv Fjorentine Inter neće moći da računa na Škrinjara, Čalhanoglua, Dimarka i D‘Ambrozija. Sreća u nesreći za Simonea Inzagija je povratak u stroj Alesandra Bastonija i Robena Gosensa, kao i poboljšanje forme Marcela Brozovića koji će imati prilku da se u najsenzibilnijem delu sezone za Inter nametne kao vodeći režiser igre Nerazura. Uloga koju je izgubio u dvoboju sa Čalhanogluom po povratku na teren posle povrede.

ITALIJANI SPREMAJU ZABRANU NAVIJAČIMA FEJNORDA

Urbana gerila pre meče Napolija i Ajntrahta u Ligi šampiona, kao i sveže sećanje na divljanje navijača i huligana Fajnorda po Rimu prilikom poslednje gostovanja tima iz Roterdama, navelo je grad Rim i državu Italiju da preduzmu mere protiv kriminalaca, vandala i siledžija koji koriste fudbal za iživljavanje nad drugim ljudima i uništavanje privatne imovine i svetske kulturne baštine. Do meča Roma – Fejnord u četvrtfinalu Lige šampiona ostalo je dve nedelje, ali je u itaijanskoj prestonici već uključen alarm.

Iz najuređenijih država gde se svaki prekršaj kažnjava strogo, poput Nemačke, Holandije i Velike Britanije, dolaze najdestrutkviniji huliganska mase koje koriste dvostruke aršine UEFA da piruju po celoj Evropi. Sve ono što ne smaju da rade u svojoj kući, holandskih, nemački i engleski huligani čine u mediteranskim zemljama, baš kao što se deo turista iz tih zemalja ponaša bahato i arogatno misleći da im je dozvoljeno sve južno od Alpa.

Evropska krovna fudbalska kuća je ćutala kao zalivena kada je holandska policija tretirala navijače Rome kao da su teroristi, skidala ih do gole kože, maltretirala i tek posle rigorozne kontrole sprovela ih na stadion ne dozvoljavajući im da privire u centar najvećeg lučkog grada u Holandiji.

Umesto da stane uz organe reda i bezebednosti i da stimuliše i sponzoriše pravljenje evropske liste nasilnika, kriminalaca, siledžija, vandala kojima doživotno treba da bude zabranjen pristup na bilo koji stadion u Evropi, UEFA se protivi merama koje nadležni organi u Italiji žele da preduzmu da bi zaštitili svetsku kulturnu baštinu u svom glavnom gradu.

Kada su poslednji put vandali iz Roterdama protutnjali Rimom oštetili su na desetine istorijsko-kulturnih spomenika među kojima i čuvenu Berninijevu fontanu „Barkaća“ u podnožju Španskih stepenica. Zato je sasvim logično da niko ne želi da ih vidi ponovo u Rimu.

LOTITO SE NIJE PRETRGAO: 2.000.000 EVRA ZA LIGU ŠAMPIONA

Predsednik Lacija Klaudio Lotito je poznat po tome da nije, eufemistički rečeno, široke ruke. Tako su oni koji ga dobro poznaju bili iznenađeni obećanom premijom za fudbalere za plasman u Ligu šampiona, a oni koji imaju površnu ideju u gazdi Lacija su se zapitali kakav stimulans mogu da budu 2.000.000 evra da se podele na sve igrače prvog tima (dakle 80.000 evra po glavi), kada dobar deo njih zarađuje po nekoliko miliona evra po sezoni.

Meč između Monce i Lacija će ući u istoriju kao utakmica sa najvećim brojem italijanskih fudbalera među starterima dva tima u poslednjih 10 godina: biće ih čak 15 od 22.

Mauricio Sari je prelomio da Čiro Imobile igra od prvog minuta dok će režija igre biti poverena Danilu Kataldiju. Jedina dilema oko sastava Nebeskoplavih se odnosi na zamenu za Adama Marušića koji neće ni putovati u Brijancu zbog kartona. Manuel Lacari i Luka Pelegrini su kandidati da zamene reprezentativca Crne Gore.

MILAN BEZ IBRE, NAPOLI SA NAJJAČIM SASTAVOM

Zlatan Ibrahimović neće moći da pomogne Milanu u najdelikatnijem delu sezone. Ibra je povredio mišić desne noge i moraće da odsustvuje mesec dana. Šveđanin se tako pridružio Kaluluu koji je već na rehabilitaciji i u Milanelu se nadaju da će biti spreman za revanš meč u Ligi šampiona sa Napolijem.

Iz lombardijske prestonice su stigle potvrde da će aktuelni šampion Italije vratiti odbranu sa četiri defanzvica i formacijsku postavku 4-2-3-1. Tšau i Kjaer konkruišu za mesto pored TomorijA u paru centralnih bekova, dok bi Krunić mogao da bude ofanzivni plej između Tonalija i Benesera i Žirua.

Lučano Spaleti će izvesti na teren gotovo najjači sastav. Po običaju, Lozano se vraća kasnije iz Meksika od ostalih i Politano će biti starter dok će Meksikanac biti džoker za drugo poluvreme. Istovremeno, Olivera je bliži da bude starter od Marija Ruija na mesto levog beka.

Inače, pre meča na „Maradoni“, Hviča Kvarachelija će biti nagrađen kao najbolji igrač Serije A u martu. To je treći put u ovoj sezoni da je Gruzin proglašen za igrača meseca u italijanskom prvenstvu (prethdona dva puta u avgustu i februaru). Supremacija Napolija se ogleda i u činjenici da je od osam priznanja igrača meseca, pet završilo u rukama igrača Napolija. Pored tri za Kvaracheliju, Kim je bio najbolji u septembru, a Osimen u januaru.


tagovi

LacioKlaudio Lotito

Obaveštavaj me

Juventus
Lacio
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara