Buongiorno Italia: Juve ne može bez Francuza, Interova lista za odstrel, Sergejev lajk je signal za PSŽ i Lacio

Vreme čitanja: 5min | sre. 03.07.19. | 11:53

U fokusu i Veretu, Pogba, De Liht, Verdi...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Predstavljanje Adijena Rabioa je u prvom planu italijanske sportske štampe zajedno sa pričom o Bareli i Veretuu koji su na meti Intera i Rome odnosno Milana i Rome. Korijere delo Sport interpretira Milinkovićev lajk na novi dres PSŽ-a kao indikaciju da Sergej želi da pređe u redove francuskog šampiona. Tutosport igra na kartu Ikardija odnosno zaključuje da Inter mora brzo da proda Maurita kako bi mogao da kupi Lukakua i da bi Juve mogao da izvuče korist u tom vremenskom tesnacu za Nerazure.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Juve šampanj sanjajući Pogbu”, piše Gazeta na naslovnici da je Stara dama sve više francuska i da je juče predstavila jednog Francuza (Rabioa) dok je drugi na nišanu (Pogba), nastavljajući tako tradiciju negovanja francuskog prisustva među Bjankonerima. I kad smo kod tradicije, Gazeta objavljuje intervju sa najznačajnijim Francuzom koji je nosio dres Stare dame, Mišelom Platinijem.
“Adrijen je veoma kvalitetan ofanzivni vezni igrač. On nije za odbranu, to mu je dosadno i zato ima tendenciju da igra što bliže golu”, izjavio je Platini

“Le Roi” je još rekao da u modernom fudbalu nema mesta za nekadašnje “desetke” i da bi on u današnjem fudbalu bio centarfor, odnosno “devetka”. Za Sarija je rekao da bi trebalo da se ugleda na Trapatonija jer treneri nisu toliko važni koliko ljudi misle. Na kraju je Platini izneo uverenje da će Juve sigurno osvojiti šampionsku titulu u Seriji A dok je Liga šampiona hazardersko takmičenje u kome dosta faktora na koje ne može da se utiče ima specifičnu težinu.

Na unutrašnjim stranama Gazete piše i da u Torinu odolevasan o povratku Pogbe i da Juve čeka u zasedi da vidi kako će se završiti priča sa Realom odnosno zahtevom Zidana predsedniku Reala Florentinu Perezu da mu dovede Pola. Takođe se navodi da će ove nedelje sportski direktor Fabio Paratiči odleteti u Amsterdam da završi posao oko dovođenje De Lihta.

“Barela i Konte već sintonizovani. Inter mirna, Roma se nada”, piše milanski dnevnik da je između igrača Kaljarija i novog trenera Intera uspostavljen takav odnos da je gotovo nemoguće zamisliti Barelu u nekom drugom timu osim onog koji trenira Konte. Ipak, Roma se i dalje nada, pošto Nerazuri još nisu zatvorili priču sa Kaljarijem. Na unutrašnjim stranama se kaže da je u ovom momentu prioritet Marote i Auzilija da dovedu Lukakua ali i da prodaju igrače na koje Konte ne računa: Ikardi, Najngolan, Borha Valero, Miranda, Dalbert i Žoao Mario.

“Na Milanovoj listi je na prvom mestu Veretu”, tvrdi Gazeta da su Rosoneri napustili pistu Toreira i da je sada Francuz iz Fjorentine prva želja Bobana i Maldinija. U podnaslovu se kaže da Fjorentina želi 25.000.000 evra i da ne želi da uzme Kutronea, Bilju, Borinija i Laksalta, kao delimičnu kontrapartiju. Istini za volju tim iz Firence bi želeo da angažuje Bilju ali u odvojenim pregovorima sa Milanom, nevezanim za transfer Veretua.

CORRIERE DELLO SPORT

“Barela kaže Inter, Kaljari šta ćeš sad?”, pokušava Korijere da stavi pritisak na tim sa Sardinije u klinču između Rome i Intera oko talentovanog veziste.
“Igrač želi samo Kontea. Đulinije je već izabrao Romu ali će se videti ponovo sa Marotom  koji nema nameru da podigne ponudu a sada Džeko košta 20 miliona evra”, podseća u podnaslovu list da Roma više nema potrebu da sredi poslovne knjige za finansijski fer plej i za Džeka može da traži samo gotovinu.

“Defanzivac, Petraki traži Mančinija: 25.000.000”, izveštava Korijere da je Roma ponudila Atalanti 18.000.000 za odbrambenog igrača mlade reprezentacije, ali da Prekasi traži 25.000.000 evra.

Ispod zaglavlja sa naslovom “Nameštanje Milinkovića” Korijere interpretira “lajk” Milinković Savića na post na kome je predstavljen novi dres PSŽ-a kao signal da najbolji vezista u Seriji A želi da pređe u Grad svetlosti. Međutim, tvrdi Korijere Lacio bez 80.000.000 evra na stolu ne seda da pregovara o transferu Sergeja. Na unutrašnjim stranama se navodi da je Lacio gotovo zatvorio posao oko dovođenje Denisa Vavra iz Kopenhagena. Slovak će, po pisanju lista, biti plaćen 11.000.000 evra plus bonus i potpisaće petogodišnji ugovor sa platom od 1.500.000 po sezoni.

Korijere objalvljuje i intervju sa Fabijom Kapalom koji je skicirao način na koji se osvaja skudeto u Italij.
“Juve je sa De Lihtom, Rabioom i Remzijem favorit da osvoji Ligu šampiona. Manolas je veliko pojačanje, bez odličnih defanzivaca se ne ide daleko. Konte je izabrao Inter i rekao da Maroti jer zna da može da trijumfuje sa Nerazurima. Roma je u fazi rekonstrukcije i gubitak Džeka bi bio teško nadoknadiv”, rekao je, između ostalog, Kapelo.

TUTTOSPORT

“Juve – Ikardi, Interu se žuri”, naslov je ispod fotografije sa karakterističnim Ikardijevim gestom posle postignutog gola. U podnaslovu se objašnjava da Nerazuri pokušavaju da ubrzaju prodaju Ikardija kako bi mogli lakše da realizuju transfer Lukakua.
“Mauro želi samo Juve u Italiji: Paratiči može da profitira”, piše torinski dnevnik ali i podseća na unutrašnjim stranama da i Bjankoneri moraju da se reše Mandžukića i Iguaina i da odluče šta da rade sa Kenom, pre nego što dovedu Ikardija. Prioritet u ovom momentu za Juve je De Liht i Juve je poverio Minu Rajoli zadatak da završi posao sa Ajaksom.

Na unutrašnjim stranama se posvećuje veliki prostor Rabiou i njegovoj prezentaciji uz podvlačenje rečenice: ”Šalje me Bufon. Juve je stepenik iznad PSŽ-a”.

“Veretu, potez Milana, Bilja za Fjorentinu”, piše Tutosport da bi dvojica igrača u odvojenim pregovorima mogli da zamene jedan drugoga u dresovima Rosonera i Ljubičastih. 

“Verdi, Toro steže obruč, želi da ga ima već na pripremama”, tvrdi Tutosport da Kairo ima nameru da zatvori transfer italijanskog fudbalera iz Napolija u Torinu do nedelje kada Macari vodi igrače na visinske pripreme u Bormiju.

“Ljorente je Konteov plan B ako propadne transfer Džeka”, naslov je teksta u kome Tutosport predstavlja svoje informacije o mogućim alternativama za kapitena reprezentacije BiH. Inter nema nameru da plati 20.000.000 evra a Roma ne želi da spusti cenu, između ostalog i zato što Đalorosi nemaju na horizontu adekvatnu zamenu. Priča o Iguainu je na staklenim nogama jer mora da se poklopi mnogo uslova da bi ona bila realizovana. Istovremeno se kaže da je Inter već dobio prvi derbi sa Milanom za Stefana Sensija, a da će Brozović i Barela biti plućna krila Intera budući da pretrče gotovo 12 kilometara, u proseku, po utakmici.

Piše: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara