Buongiorno Italia: Juve je nezasit – posle De Lihta, tu su Ikardi i Kjeza

Vreme čitanja: 5min | pon. 15.07.19. | 13:17

Piše se o Novaku Đokoviću i Siniši Mihajloviću

                                           (od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Prelazni rok i pobeda Novaka Đokovića na Vimbldonu su dve najvažnije priče u italijanskoj sportskoj štampi. U prvom planu je dolazak De Lihta u Juve i najave da bi Ikardi i Kjeza mogli da krenu istim putem. Prostor dobija i prva utakmica Intera pod palicom Kontea kao i glasine da Roma pregovara sa Totenhemom oko prodaje Zaniola. Tutusport tvrdi da je Torino odbio 60.000.000 evra koje je Vest Hem ponudio za Belotija.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Zvezdani Juventus. Iskrcava se De Liht i to nije sve…”, naslov je Gazeta koji zvuči kao dvostruka pretnja za takmace prvaka Italije. Osim kapitena Ajaksa koji stiže u Kontinasu za 70.000.000 evra, postaće treći najskuplji defanzivac u istoriji fudbala, sportski direktor Paratiči bi ove nedelje mogao da napravi proboje u poslovima oko dovođenja Kjeze, Ikardija i Darmjana. “Prvo prodaja, pa novi vatromet. Kjeza i Ikardi su i dalje na nišanu”, piše Gazeta da Juve paralelno radi na prodaji Kansela, Mandžukića i Iguaina i na stvaranju uslova za dolazak napadača Fjorentine i Intera i beka Mančester Junajteda.

“Već je Inter koji ima… smisao” ili “Već je Inter koji ima…Sensija”, može na dva načina da se prevede naslov milanskog dnevnika povodom prvog prijateljskog meča pod komandnom palicom Antonija Kontea. U tekstu se kaže da je novi režiser igre Nerazura već na startu pokazao da se radi o važnom pojačanju a pozitivan utisak u pobedi nad Luganom 2-1 ostavili su i dvojica Hrvata Perišići i Brozović.
“I Najngolan otišao kući ali će ići na turneju
”, potvrđuje list da su sudbine Belgijanca i Ikardija razdvojene. Mentre Argentinac ostaje u Milanu, Rađa će odleteti u Singapur. Ipak, Gazeta podvlači da različit tretman ne znači da su šanse Najngolana da ostane u Apijano Đentileu velike. Na unutrašnjim stranama se prenose reči Romelua Lukakua da će u ovoj nedelji stići važne vesti o njegovoj budućnosti kao i spremnost Intera da se odrekne 15 procenata od buduće prodaje Zaniola kako bi odblokirala pregovore sa Romom oko Džeka. Nerazuri su ponudili 12.000.000 i budući da je Zaniolo procenjen na 40.000.000, 15 posto bi predstavljalo još 6 miliona za kase Rome.

Gazeta najavljuje na naslovnici i otvoreno pismo koje je Siniša Mihajlović uputio svima koji su uz njega u ovom izuzetno senzibilnom periodu za njega:”Sinišina stranica u Gazeti: Koliko dobrih osećanja, hvala svima”. Na unutrašnjim stranama pored fotografije Siniše sa tri prsta se prenosi ceo sadržaj pisma.

Polovinu prve strane Gazeta posvećuje pobedi Novaka Đokovića u nezaboravnom finalu Vimbldona protiv Rodžera Federera:”Svemirski Vimbldon: Meč veka, trijumfovao Đoković”.

U redakcijskom komentaru pod naslovom “Najlepše finale svih vremena” se kaže da će meč Đokovića i Federara moći da se gleda deset, sto, hijadu puta i svaki put će zarobiti pažnju gledaoca svojom lepotom.

CORRIERE DELLO SPORT

“London ponovo zove Zaniola”, piše Korijere da je Totenhem ponovo za petama mladog Italijana i da bi interesovanje Rome za Anervejrelda moglo da otvori vrata za realizaciju transfera. “Baldini razgovara sa čelnicima Totenhema. Zaniolo se toliko sviđa Početinu da mu garantuje ulogu startera u tima. U operaciju pralaska Zaniola može da bude udključen i Musa Sisoko. Na unutrašnjim stranama se piše da se nastavljaju pregovori sa Atalantom oko Mančinija i da je Roma bacila oko na talentovanog Argentinca Almendru iz Boke. Mladi Gaučos je alternativa za Veretua odnosno ako Francuz, na kraju, završi u Milanu.

Na unutrašnjim stranama Korijere piše da Rodrigez nema nameru da prihvati ulogu rezerve Tea Ernandeza u Milanu. Budući da Milanu nedostaju centralni bekovi, priča se da bi moglo da dođe do razmene između Šalkea 04 i Milana: Nastasić za Rodrigeza. Korijere tvrdi da je cena Švajcarca i Srbina gotovo identična i da i to moglo da olakša pregovore i realizaciju posla.

“Radost Lacija: evo Honija, dolazi na  pripreme”, piše list da se Španac sam oslobodio Malage i da sada može da postane igrač Nebeskoplavih. Istovremeno, Tare je blindirao Luiza Felipea produživši mu ugovor do 2024. godine i dupliravši mu platu a u tim Lacija je reintegrisan Stefan Radu. Rumun će se danas pridružiti svojim drugovim u Auroncu di Kadoreu.

“Napoli – Juve, do daske na Ikardija”, predstavlja Korijere kao trku u dvoje namer timova iz Napulja i Torina da angažuju Maurita. U podnaslovu se kaže da dva tima fingiraju u javnosti dajući zvanične izjave da nisu zainteresovani a u suštini pletu mrežu da ga privole svome carstvu.

TUTTOSPORT

“Juveov zid”, naslov je ispod fotografije Bonučija, De Lihta i Kjelinija. Iako je poznato da Sari ne igra sa odbrambenom linijom sa tri igrača, Tutosport tvrdi da toskanski stručnjak jedva čeka da na terenu vidi zajednu pomenutu trojicu fudbalera. List podseća da i Inter ima snažnu trojku u odbrambenom redu, Godin-De Fraj-Škrinjar a da je Manolas od juče na pripremama Napolija i da će sa Kulibalijem formirati izvanredan bedem.

Na unutrašnjim stranama se precizira da Bonuči, De Liht i Kjelini neće igrati zajedno, pošto Sari ne praktikuje odbranu sa tri defanzivca, ali će garantovati visok kvalitet i biti garancija da se Bjankonerima ne ponovi siutaciju iz prošle sezone kada su povrede i kartoni Bonučija i Kjelinija penalizovali Bjankonere u Ligi šampiona.

“Toro odbio 60 miliona za Belotija”, tvrdi Tutosport da se predsednik Torina Kairo zahvalio Vest Hemu koji je ponudio odličnu cifru za italijanskog golgetera. Istovremeno, list prenosi da sa priprema Torina dolazi pozitivni znaci pred početak preliminarnih mečeva za Ligu Evrope.

“Inter pod Konteovim uticajem. Prva dobra”, ističe torinski dnevnik da su Nerazuri, osim pobede nad Luganom 2-1, pokazali i solidnu igru u kojoj su se videli već prvi znaci Konteovog rada.

“Napred Siniša: talas ljubavi iz cele Italije”, prenosi Tutosport deo sadržaja poruka koje su upućena Mihajloviću, kao i navijačke pesme i transparentni koji su izloženi na prijateljskim utakmicama u znak podrške srpskom treneru.

Piše: Željko Pantelić  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara