Buongiorno Italia: Ibra između Milana, Bolonje i Napolija, Ronaldo odložio večeru pomirenja

Vreme čitanja: 6min | čet. 21.11.19. | 12:36

Roma čeka novog vlasnika

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Zlatan Ibrahimović i njegov povratak u Italiju je glavna priča u italijanskoj štampi. Piše se i o prodaji Rome, kao i o Juveu i Ronaldu i izvinjenju koje ne stiže, a večera pomirenja se odlaže. Najavljuje se i meč Torina sa Interom kroz prizmu Macarijevog odnosa sa Nerazurima i Konteom. Svi listovi donose i priču o izalsku Siniše Mihajlovića iz bolnice.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Ibra se vraća kući”, glavna je priča na naslovnici Gazete. Izveštava se da je Zvonimir Boban pozvao telefonom Zlatana Ibrahimovića i da mu je ponudio nove uslove za povratak u Milan. Istovremeno se kaže da su počeli pregovori sa Minom Rajolom i da novi ugovor može da traje od šest do 18 meseci, a da bi plata bila 6.000.000 evra. “Sada sve zavisi od Šveđanina”, zaklkjučuje Gazeta. Na unutrašnjim stranama se donosi i podsećanja na prethodni period Ibrahimovića u Milanu koji je bio kratak, ali izuzetno uspešan, osvojen je poslednji skudeto i Ibra je ostao najviše vezan za Rosonere, mnogo više nego za Inter i Juve gde je prethodno igrao.

Pakt između starosedelaca. Juve je ponovo u rukama Ronalda”, naslov je Gazete koji ne odgovara u potpunosti tekstu na unutrašnjim stranama. Naime, milanski dnevnik kaže da Ronaldu nije palo na pamet da se izvini, a da se svi ponašaju kao da se ništa nije dogodilo u ime mira u kući, odnosno do sledeće zamene Ronalda.

Čelični Škrinjar: Odigrao je već 31 sat i 30 minuta. Niko u Evropi nije kao Slovak”, piše Gazeta da je defanzivac Intera jedini igrač koji je počeo i završio sve utakmice u prvenstvu, evropskim kupovima i nacionalnom dresu u ovoj sezoni. Gazeta objavljuje i intervju sa rađajućom zvezdom italijanskog fudbala Sebastijanom Espozitom: “Inter je porodica, Lukaku je brat, Konte je sjajan a ja sve dugujem Bogu”. Mladi napadač je istakao da se u Interovom podmlatku ne napreduje samo u sporstkom smislu već da se zreli i postaje čovek. Espozito je ispričao i detalj da je njegov otac bio trener D’Ambroziju i da zato ima poseban odnos sa njim kao i sa Lukakuom koji ga je uzeo pod svoje zaštitno krilo.

Siniša napustio bolnicu. Već je danas sa svojom Bolonjom”, izveštava na prvoj strani list objavljujući fotografiju Mihajlovića sa suprugom. Na unutrašnjim stranama se kaže da je gotov treći ciklus terapije, ali i da Sinišu nećemo videti na klupi Bolonje protiv Parma, dok ostaje da se vidi za meč sa Napolijem.

Gazeta objavljuje i analizu učinka velikih pojačanja timova Serije A prošlog leta: “Sensi i Barela, Inter trlja ruke. Milan: samo je Ernandez prošao ispit”. U tekstu se kaže da dvojica igrača Intera sada više vrede nego kada su došla u Apijano Đentile, a i Lukaku je zadržao svoju cenu. “Juve je zadovoljna De Lihtom i Remzijem, dok je Baloteli razočarao, barem dosada”.

Fridkin kralj automobila pregovora da preuzme Romu” i Gazeta prenosi vest koja je od juče glavna tema svih razgovora u Večnom gradu. Dan Fridkin, američki tajkun koji prodaje automobile Tojote u SAD i ima interese u filmskoj i hotelijerskoj industriji ima nameru da uđe kao manjinski partner u Romu da bi zatim u sledećem koraku preuzeo klub od Džejmsa Palote.

CORRIERE DELLO SPORT

Roma na tanjiru”, piše rimski dnevnik da je Roma potvrdila mogućnost ulaska novog partnera u vlasničku strukturu kluba. Prenosi se da su vesti o ulasku Dana Fridkina u partnerski odnos sa Džejmsom Palotom podigli toliko cene akcija Rome na berzi da je prodaja morala da bude suspenodovana zbog abnormalnog rasta. List otkriva da mnogo zavisi od stadiona, odnosno da li će njegova izgradnja biti definitivno odobrena ili ne. U slučaju da sve prođa glatkom sa novom fudbalskom arenom u Rimu, Palota će tražiti milijardu evra za Romu.

Inzagi postrojavao Lacio”, izveštava Korijere da je trener Nebeskoplavih zaustavio trening i prekorio oštrim rečima igrače koji se nisu dovoljno zalagali na treningu. U tekstu se navodi da je Inzagi bukvalno šiznuo: uleteo je na teren, vikao, mahao rukama, trčao gore dole, poskakivao od besa, a zatim je energično pokazivao šta očekuje od fudbalera da rade. List podseća da je Inzagi posebno oprezan i razdražljiv jer je Lacio posle prethodnih pauza u ovoj sezoni izgubio od Spala i imao očajno prvo poluvreme protiv Atalante, i ne želi da se treći put ponovi kiks u Ređo Emiliji protiv Sasuola.

List priše i da je Lacio zainteresovan za talantovanog defanzivca Verone Kombulu, ali da neće biti lako stići do njega jer u redu stoji već nekoliko klubova i povratnik u Seriju A želi što bolje da unovči investiciju u reprezentativca Albanije sa italijanskim pasošem.

Srce Mihajlović, napustio kliniku i već je danas na treningu”, svedoči Korijere da je Mihajlović odmah po izlasku iz bolnice zvao svoje saradnike i diktirao raspored rada. “Malo je verovano da će biti na klupi protiv Parme, ali sa Srbinom je sve moguće”, zaključuje Korijere.

Ibrahimović i Kin su rešenje za krize”, piše Korijere da Mino Rajola nije pregovarao juče samo sa Milanom o Ibrahimoviću već je imao i kontakte sa čelnicima Bolonje za Kina. U podnaslovu se kaže da je Milan na pol poziciji za Ibrahimovića, ali i da Napoli radi sa ugašenim farovima da privoli Šveđanina da dođe u grad podno Vezuva. Štaviše, Aurelio De Laurentis lično radi na ubeđivanju Ibre. Na unutrašnijim stranama Korijere ističe da Šveđanin košta prilično jer želi neto platu od 10.000.000 evra za 18 meseci. “Pažnja na Murinja”, aludira list da bi i Totenhem, posle promene trenera mogao da angažuje Zlatana.

Ančeloti igra na sve ili ništa u sledećih 180 minuta”, tvrdi Korijere da se budućnost trenera i ovog sastava Napolija odlučuje na utakmicama sa Milanom i Liverpulom u Seriji A odnosno Ligi šampiona. “Ovo je najdelikatniji momenat u skorijoj istoriji Napolija čiji igrači moraju da vrate poverenje navijača i da ih privole da ponovo pune San Paolo”, dodaje Korijere.

TUTTOSPORT

Kakav prelazni rok!”, egzaltiran je naslvo Tutosporta na kome se navode kao vatrometne vesti Juventusova kupovina Matijasa Solea, supertalentovanog 16-ogodišneg Argentinca; trka Real Madrida, Rome i Juventusa za Danija Olma iz Dinama Zagreb; duel Milana i Bolonje za Mihajlovića; Murinjov dolazak na klupu Totenhema; i Roma na prodaji, odnosno interesovanje Dan Fridkina da kupi rimski klub.

Na unutrašnjim stranama se dodaje da su Juve i Inter u mrtvoj trci za Tonalija i Kjezu i da će ona trajati sve do sledećeg letnjeg prelaznog roka. S druge strane se izveštava da se Ronaldo juče video sa svojim saigračima pre nego što je odradio odvojen trening zbog problema s kolenom. Nije bilo izvinjenja, a večera pomirenja je odložena za sledeću nedelju, posle meča sa Atletikom u Ligi šampiona.

Konte je Macarijeva noćna mora”, piše Tutosport o odnosu između dva trenera koji je imao dosta uspona i padova, počev od svađe na Superkupu Italije u Pekingu kada je Valter predvodio Napoli, a Konte Juve. List podseća i da je Inter jedini klub koji je dao otkaz Macariju u njegovoj karijeri i da igrom sudbine Nerazuri bi mogli da budu uzrok drugog otkaza u jeku takmičenja ako bi Torino izgubio u subotu veče.

Tutosport objavljuje i intervju sa Fabijom Galanteom: “Interu, pazi se Torina”. Bivši igrač Granata naglašava da Torino ima reprezentativnog golmana Sirigua i centarfora reprezentacije Belotija, da Ico podseća na njega, da Verdi može da eksplodira u svakom momentu, da Macari ima i odlična krila i kontranapad kao moćno oružje.

Piše: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara