Buongiorno Italia: Dibala plaća za neuspeh Juventusa

Vreme čitanja: 6min | čet. 18.04.19. | 12:28

Korijere tvrdi da je prvi Romin cilj za klupu u sledećoj sezoni Mauricio Sari

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Juveova budućnost posle ispadanja iz Lige šampiona je najatraktivnija tema u italijanskoj sportskoj štampi. Kruže imena top igrača i velikih nada za Bjankonere u ulazu dok je Dibala, uz Pjanića i Kostu, glavni kandidat da bude “žrtvovan” u prelaznom roku. Piše se i da je Konteova senka sve veće nad Alegrijem. Korijere tvrdi da je prvi Romin cilj za klupu u sledećoj sezoni Mauricio Sari. Gazeta je korigovala svoje pozicije od pre nekoliko nedelja i sada ostavlja mogućnost da Spaleti predvodi Inter i u sledećoj sezoni.
 
LA GAZZETTA DELLO SPORT

Izabrane vesti

Juveov prevrat”, dan posle ispadanja iz Lige šampiona Bjankoneri već planiraju veliko preuređenje tima, između ostalog, da bi smirili i zadovoljili apetite svoje najveće zvezde Kristijana Ronalda. “Ronaldo je srdit i očekuje pojačanja: Salah je san, ideje su Zaniolo, Kjeza, Žoao Feliks, Dias i Umtiti. Na izlaznim vratima: Kosta, Pjanić i Dibala”, piše Gazeta.

Na  unutrašnjim stranama se navodi i da Juve skupo košta izlazak u četvrtini finala LŠ i da će morati da pronađe dodatne izvore kako ne bi završila godinu u minusu. Istovremeno, i pored reči Andree Anjelija da Alegri ostaje na klupi Juvea, po informacijama Gazete, senka Antonija Kontea je sve veća.

Liga šampiona za ludilo: kakav spektakl 100 na sat: 4-3, Totenhem i VAR eliminisali Pepov Siti”, naslov je povodom Pirove pobede Mančeseter Sitija nad Spursima.

Hrabrost i čudno polufinale”, naslov je analize u kojoj se podseća da su svi prognozirali polufinale Juventus - Mančester Siti a da ćemu gledati dvoboj Totenhema i Ajaksa. U tekstu se ističe hrabrost Totenhemovog trenera  Poketina kod izbora igrača i taktike kao i Ajaksovom kormilara Ten Haga.

Karleto, spasi nas ti!”, Gazetin je poziv Napolijevom treneru da sačuva čast italijanskog fudbala i omogući da bar jedan tim iz Serije A bude učesnik polufinala evropskih kup takmičenja. “Napoliju je potreban podvig protiv Arsenala. Ančelotijev recept: hladna glava, vrelo srce i drskost, daćemo sve na terenu”, prenose se reči trenera Azura.

U redakcijskom komentaru s naslovom “Ančeloti zna kako se pobeđuje u Evropi” se podseća da je Karlo osam puta uspeo da preskoči prepreku u četvrt finalu u svojoj bogatoj karijeri.
 
Lacio na minus tri boda od četvrtog mesta, Udineze u problemu”, naslov je povodom pobede Nebeskoplavih u nadoknadi meče iz 25. kola Serije A. Na unutrašnjim stranama se zapaža da je sa ovom pobedom tim Simonea Inzagija ponovo u trci za Ligu šampiona.

Spaleti ili Konte? Džang počeo da pravi računice”, prekrojila je Gazeta svoje prethodne tekstove u kojima je otišla bila toliko daleko da je već pisala o igračima koje Konte želi da dovede u Inter. Milanski dnevnik priznaje da je Spaleti i dalje u igri da ostane na klupi Intera i to iz tri razloga: na putu je da ostvari cilj koji je klub tražio od njega (treće mesto u prvenstvu), ima ugovor na još dve godine i njegov otkaz bi koštao klub 25.000.000 evra (njegova plata i plate njegovih saradnika do 2021. godine), Džang žele italijanskog proverenog stručnjaka na klupi Intera, ne žele da prave eksperimente. Cifra koju traži Konte (11.600.000 po sezoni i trogodišnji ugovor) je previsoka a ne postoji garancija da bi njegovi rezultati opravdali tako veliku investiciju.

“U uskršnjem jajetu evo Pakete: igra u Parmi”, piše Gazete da se Brazilac oporavio od povrede i da će biti na raspolaganju treneru Gatuzu za meč na Tardiniju.

CORRIERE DELLO SPORT

“Lacio kliknuo” naslov je posvećen pobedi Lacija i povratak u trku za Ligu šampiona s kojim Korijere otvara današnje izdanje. “Tri boda za Ligu šampiona: Kaisedov peti gol za petu pobedu( kada Ekvadorijanac postigne gol Lacio uvek pobedi), on je Lacijova talija. Strakoša odbranio penal. Inzagi: Šta sam vam rekao, u trci smo”, citiraju se i reči pune samopouzdanja i zadovoljstva trenera Nebeskoplavih.

Korijere je uz Kaiseda i Strakošu proglasilo za najboljeg aktera meča našeg Sergeja Milinkovića Savića. Srpski reprezentativac je dobio 7 uz obrazloženje da je prešpartao ceo teren više puta, da je odigrao bezbroj lopti i da je sve vreme bio u žiži igre.

“Uloga za Totija, presing na Sarija”, izveštava ispod zaglavlja list da je jedan od rezultata samita u Bostonu sa predsednikom Rome Džejmsom Palotom odluka da Frančesko Toti dobije ulogu tehničkog direktora, iz Rikija Masardu sportskog direktora. “Prvi izbor čelnika Rome za naslednika Ranijerija na klupi je Sari. Mauricio želi da se vrati u Italiju i ako napusti Čelsi prvi favorit da ga angažjuje je Roma”, tvrdi Korijere. 

Korijere predstavlja u ovom broju i portret Lučana Spaletija pred meč Inter-Roma: “U Lučovoj glavi”. U tekstu se kaže da je Spaletijev život i fudbalska karijera “donkihotovska”, odnosno permanentna bobra protiv vetrenjača. “Trener Intera ne zna da posreduje, da filtrira ili smiri situaciju. Ako je problem mali on ga uveća. Ako ga nema, on ga traži. U svakom slučaju Spaletij ne može da bude “mali čovek” čak i kad mu se dogodi da to jeste”, aludira se u tekstu na sukob sa Frančeskom Totijem i posvetu Totijeve supruge Ilari Blazi koja mu je namenila pesmu “Piccolo uomo” (Mali čovek) Mie Martini.
 
Drugačiji Juve” i Korijere kao i Gazeta najavljuje velike promene u redovima Stare dame. Po vestima rimskog dnenvika, Ronaldo sigurno ostaje, prvi cilj u prelaznom roku je Kjeza a nad Alegrijem se nadvila senka Kontea.

TUTTOSPORT

Plaća Dibala”, nema sumnji Tutosport da će se na Argentincu slomiti kola zbog još jednog neuspelog pohoda Bjankonera na krov Evrope. “Alegri je potvrđen, stižu pojačanje za svaki deo tima. Juve već misli na plan kako da stigne do finala Lige šampiona u Istanbulu 2020. Čini se da je sudbina Dibale napisana: njegova prodaja bi finansirala kupovinu jednog od napadača između Žoaa Feliksa, Kjeze, Ikardija ili Salaha”, piše Tutosport

Na unutrašnjim stranama se objavljuje i tekst u kom se objašnjava zašto Alegri ostaje u Juveu. Prema Tutosportu alternative za Alegrija nisu na visini, ne daju garancije za bolje rezultate a postoji, po mišljenju rukovodstva kluba, prostor za dalje poboljšanje igre i rezultata tima sa Alegrijem na kormilu.

Tutosport objavljuje i intervju sa Karlom Ančelotijem u kojem je trener Napolija pričao o večerašnjoj utakmici, svojim planovima u Napulju, rivalima i kolegama trenerima. “Ančeloti Napolijevo zlato” je naslov intervjua u kojem Karlo kaže da ima ideju kako da prekine dominaciju Juvea u Seriji A i da je ove godine drugo mesto Napolija realnost jer je Juve imao fantastičan hod u šampionatu. Kormilar Napolija je iskazao veliko zadovljstvo zbog poverenja koje mu je ukazao predsednik Aurelio De Laurentis:”Niko mi nikada nije dao odrešene ruke da stvorim tim kao Aurelio. On je veoma velikodušan čovek koji poštuje rad drugih”.  Anečeloti je rekao i da je trijumf Ajaksa u Torinu pokazatelj koliko je Liga šampiona nepredvidiva ali i da Ajaks neće postati prvak Evrope. Trener Napolija je još rekao da je najvredniji igrač u njegovom timu Kulibali i da je njegova cena u ovom momentu 150.000.000 evra.

Konte, Inter i budućnost: Meni je veoma važan projekat”, prenosi Tutosport izjavu italijanskog stručnjaka u jednom televizijskom "tok-šou" programu. Konte je rekao da se u junu vraća na klupu ali nije želeo da otkrije na koju i stavio do znanja da je njegov izbor snažno određen ambicijama kluba i kredibilnosti projekta da se on realizuje.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Paulo DibalaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara