Buongiorno Italia: Bežanija iz Rome, ponuda za Faraona, Lacio našao zamenu za Sergeja

Vreme čitanja: 6min | sre. 26.06.19. | 11:53

Juventus ima dogovor s De Lihtom, Paulo Fonseka lično zvao Veretua da pristane na dolazak u Romu, Inter pred značajnim promenama...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Kineski klub Šangaj zamutio je svest Stefanu El Šaraviju, zvanom Faraon, ponudivši mu faraonskih 14 miliona evra, plus bonusi, po sezoni u sledeće tri godine. Piše se i da je Lacio u mladom Turčinu Jusufu Jazidžiju pronašao alternativu za Sergeja Milinković Savića koji, po pisanju italijanskih medija, želi da sačeka još malo Juve i Real Madrid pre nego što kaže definitivno da PSŽ-u. Veliki protagonista je i Juventus: Gazeta piše o povratku Bufona, Korijere delo sport o “kambeku” Pogbe, a Tutosport tvrdi da je sve utanačeno za De Lihta i da će do kraja ove nedelje transfer Holanđanina biti ozvaničen.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Rolerkoster”, tako je Gazeta definisala veliki uspeh italijanske ženske reprezentacije na Mundijalu u Francuskoj, gde su Azure, pobedom nad Kinom, obezbedile plasman u četvrt finale u kome će igrati protiv Holandije.

Ipak, najvažnija priča na prvoj strani Gazete se odnosi na mogući povratak Đanluiđija Bufona i dolazak Federike Kjeze u Juventus. “Bufon se vraća kući”, naslov je teksta u kome se kaže da je italijanski čuvar mreže prihvatio ono što u PSŽ-u i Barseloni nije želeo. Reč je o ulozi rezervnog golmana. Podsetimo, Bufon je i otišao iz Torina prošle godine jer nije želeo da greje klupu. Budući da se Perin oporavlja posle povrede i operacije i da će biti spreman za teren tek početkom sledeće godine, potez Juventusa ima logiku. Tim pre što je javna tajna da će Bufon, po završetku karijere ući u o rukovodilačku strukturu Juvea.

“Ultimatum Kjeze Fjorentini: odmah u Juve ili čekam isticanje ugovora”, prenosi Gazeta veoma jasan stav mladog fudbalera Ljubičastih. Novi vlasnici kluba iz Firence ne bi želeli da prodaju Kjezu – najgori mogući način da počnu svoju eru sa prodajom najboljeg igrača – ali su svesni svih negativnih aspekata od držanja nezadovoljnog fudbalera u timu do realne mogućnosti da ga izgube bez evra obeštećenja.

“Sale ne popušta Interu i Milana: San Siro ostaje do 2026.”, informiše Gazeta da je dobijanje organizacije Zimskih olimpijskih igara zakomplikovalo planove Intera i Milana pošto gradonačelnik Sala želi da otvori ZOI na San Siru. Čelnici dva kluba su se prethodno dogovorili da zajedno podignu novi stadion pored San Sira koji bi bio srušen. Sa decidiranom stavom Sale, milanski klubovi će morati ili da nađu novu lokaciju ili da čekaju 2026. i kraj ZOI za početak realizacije projekta.

Na unutrašnjim stranama Gazete dodaje da je Antonio Konte posle Maura Ikardija sa svog spiska precrtao i Najngolana, Borha Valeru i Žoaa Marija dok bi Galjardini, Vesino i Kandreva trebalo da dobiju još jednu šansu da pokažu da su za Inter.

Piše se i da je Arsenal otvorio vrata za eventualnu prodaju Toreire ali da prethodno Tobdžije žele da dovedu Sebaljosa iz Real Madrida. Alternativa je da Milan ponudi Rodrigeza i određenu svotu novca za Urugvajca.

CORRIERE DELLO SPORT

“Bežanije iz Rome”, tvrdi Korijere da će Vučica ostati bez još jednog standardnog prvotimca i možda najboljeg fudbalera u prošloj sezoni – Stefana El Šaravija. U podnaslovu se kaže da je Faraon spreman da kaže da pošto mu je ponuđeno 14 miliona evra po sezoni, neki izvori tvrde da sa bonusima ta cifra ide i do 16 miliona. El Šaraviju je ponuđen trogodišnji ugovor što znači da bi  mogao da se vrati u Italiju, kao tridesetogodišnjak, sa računom u banci na kome leži između 40.000.000 i 50.000.000 evra.

El Šaraviju ugovor ističe sledeće godine i Roma mu nije produžila ugovor jer nije htela da izađe u susret njegovim zahtevima o visini plate. El Šaravi je zahtevao platu od 3.000.000 evra koja bi sa bonusima stizala do 4.000.000. Imajući u vidu izdašnost Kineza, Roma ima nameru, barem tako piše Korijere, da traži 20.000.000 evra za igrački karton El Šaravija.

Korijere ističe i da je El Šaravi još jedan igrač u nizu koji napušta Romu. Posle oproštaja De Rosija, sigurnih odlazaka Džeka i Manolasa, već je izabrao vilu u mondenskom delu Napulja, Posilipu, nedomicama Florencija, i Faraon je na izlaznim vratima.

“Eksplodirao slučaj Nzonzi”, konstatuje list posledicu jučerašnjeg neopravdanog odsustva sa obaveznih medicinskih pregleda, pre početka sezone, francuskog fudbalera. Za Nzonzija je zainteresovan Lion, ali nije ni izbliza spreman da plati cifru koju je prošlog leta izbrojala Roma: 29.000.000 evra. Francuz će biti novčano kažnjen zbog nediscipline i stavljen na transfer listu. Korijere izveštava i da je novi trener Paulo Fonseka lično zvao vezistu Fjorentine Veretua kako bi ubedio da izabere Romu u konkurenciji Milana i Napolija.

“Lacio, Jazidži je novi Sergej”, piše Korijere da je Igli Tare pronašao u talentovanom turksom fudbaleru iz Trabzonspora zamenu za Milinković Savića. Jusuf Jazidži iako ima 22 godine već iza sebe ima četiri turska prvenstva u kojima je postigao 22 gola i napavio 21 asistenciju. U Turskoj kažu da je njegova cena 20.000.000 evra ali u Rimu veruju da bi sa 15.000.000 posao mogao da bude zaključen.

Međutim, postoji jedan problem. Izgleda da Milinković Savić, barem po pisanju italijanskih medija, ne želi da napusti Seriju A i da ako već mora da ode, više bi voleo da se preseli u svoju drugu domovinu Španiju nego u Francusku, to jest u PSŽ. Objašnjava se da Sergej čeka Juventusa, a da nije isključeno da se u igru vrati i Real Madrid ako se, kojim slučajem, izjalovi transfer Pogbe u redove Blankosa. Takav scenario bi produžio na neodređeno vreme pregovore o budućnosti Sergeja i doveo bi u pitanje delovanje Lacija na fudbalskoj pijaci.

TUTTOSPORT

“Juve – De Liht dogovor!”, nema nikakvih sumnji Tutosport. List piše da je Juve sve utanačio oko plate sa De Lihtom i da je sada, teži deo posla, na Minu Rajoli koji će u ime Juvea predstaviti ponudu Ajaksu za prodaju defanzivca. Fiksna plata De Lihta će biti 7.500.000 evra, ali će serija vrlo lako dostižnih bonusa dozvoljavati Holanđaninu da na kraju godine inkasira dodatnih par miliona evra koji će ga približiti traženoj cifri od 12.000.000 evra. S druge strane, navodi Tutosport, Fabio Paratiči je autorizovao Mina Rajolu da predstavi sledeću ponudu Ajaksu: 67 miliona, plus 13 miliona kroz bonuse. Pregovori su tako dobro podmazani da izvori Tutosporta veruju da bi do ozvaničenja transfera moglo da dođe u sledećih par dana.

“EvroToro: Plan. Na pripreme se polazi ranije”, piše list da je Torino odlučio da počne, iz predostrožnosti, koji dan ranije pripreme za sledeću sezonu. U iščekivanju odluke UEFA o Milanu, trener Macari i predsednik Kairo ne žele da dočekaju odluku, pogotovo pozitivnu po Torino, nespremni.

List piše i da je Torino odbio ponudu od 10.000.000 evra PSV Ajndhovena za Lijanka dok Kairo radi na dovođenju Simonea Verdija iz Napolija. Kairov kolega, Aurelio De Laurentis, još uvek je čvrst na poziciji da traži 25.000.000 evra za 26-ogodišnjeg fudbalera. Previše, za parametre Granata, ali se u Torinu nadaju da bi ta cena, kako bude prolazilo vreme, mogla da padne prilično.

Tutosport prenosi i vesti iz Engleske po kojima je Obamejang rekao da za transfer iz Arsenala u Mančester Junajted i na taj način otvorio širom vrata za preseljenje Lukakua u Inter. List prenosi i optimističku izjavu menadžera Federika Pastorela, koji posreduje oko transfera Lukaku, da je Inter jasno stavio do znanja da želi Lukakua, a da je igrač, sa svoje strane, javno iskazao spremnost da se preseli u jato Nerazura.

Piše: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara