Buongiorno Italia: Barela konačno u Interu, Korijere proziva Baldinija

Vreme čitanja: 4min | pet. 12.07.19. | 12:59

Torino čeka De Lihta

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Prelazak Barele u Inter, približavanje De Lihta Juventusu i Korijereove prozivke na račun Franka Baldinija su priče u prvom planu italijanske sportske štampe. Korijere piše i da menadžer Sergeja Milinkovića Savića, Mateja Kežman, pokušava da dobije popust kod predsednika Lacija Lotita i spusti cenu na 70.000.000 do 80.000.000 evra. Tutosport tvrdi da je Kjeza sve više rešen da pređe u Juve ovog leta i da je u sledećoj nedelji predviđen odlučujući sastanak sa predsednikom Fjorentine Komisom.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Barela, Inter, završeno!”, otvara današnje izdanje Gazeta sa fotomontažom reprezentativca Italije u dresu Intera. U podnaslovu se precizira da će već danas potpisati novi ugovor sa Interom na pet godina i platom od 2.500.000 plus premije dok će Kaljari inkasirati u sledeće dve godine 45.000.000 evra: 12.000.000 za pozajmicu, 25.000.000 za otkup, a 8.000.000 kroz bonuse. Gazeta na unutrašnjim stranama piše i da se Lukaku približava transferu u Inter.  U međuvremenu je razjašnjeno i u kojoj valuti Junajted traži da bude plaćen Belgijanac. Reč je o funtama, tako da cena u evrima iznosi 83.000.000 po aktuelnom kursu.

De Liht i Juve, tu smo!”, izveštava list i da Juve zatvara posao oko defanznivca Ajaksa. Gazeta  piše da su dva kluba juče imala nove kontakte i da su se strane približile, toliko da bi već tokom vikenda Holanđanin mogao da stigne u Torino.

Milan, ovo je dan Veretua”, piše milanski dnevnik da će se Boban i Maldini danas sresti sa čelnicima Fjorentine i da bi taj sastanak trebalo da bude odlučujući za prelazak Francuza u redove Rosonera. Fjorentina traži 25.000.000, Milan nudi 12.000.000 evra i Lukasa Bilju. Pregovori će se najverovatnije koncentrisati na rešavanje pitanja plate Argentinca koja je izvan parametara Fjorentine. Moguće rešenje je da sa “otpremninom” Milan nadoknadi Bilji gubitak.

Gazeta odvaja i veliki prostor za veliki uspeh italijanskog bicikliste na Trci oko Francuske. “Čikone u žutom. Italijan na vrhu Tura, bajka u svetlu Pantanijevog mita”, piše italijanski dnevnik o najprijatnijem iznenađenju ovogodišnjeg Tura.

CORRIERE DELLO SPORT

Baldini, pokaži se”, prozvao je Korijere na naslovnici specijalnog savetnika vlasnika Rome Džejmsa Palote da razjasni svoju ulogu u timu Đalorosih. List je zamerio Baldiniju da se krije iza komotne uloge savetnika i tako izbegava odgovornost dok u stvarnosti je čovek koji vuče konce u Trigoriji. U tom kontekstu se Baldiniju zameraju potezi u prelaznom roku. Istovremeno se piše da je Aledervejreld dao pristanak da pređe u Romu i da je sada upravo na Baldiniju zadatak da izboksuje što povoljniju cenu od Totenhema čiji je bio rukovodilac neko vreme. Korijere piše i da se Brazilac Fred ponudio svom bivšem treneru Paulu Fonseki da ponovo rade zajedno posle uspešne saradnje u Šahtaru.

Sergej traži popust”, tvrdi Korijere ispod zaglavlja da menadžer našeg fudbalera Mateja Kežman pokušava da ubedi predsednika Lacija Klaudija Lotita da spusti cenu kako bi moglo da dođe do realizacije transfera Sergeja u Mančester Junajted ili PSŽ. List podseća da su engelski i francuski klub spremni da izdvoje veliku sumu novca, ali da ne idu preko 80.000.000 evra dok Lotito traži 100.000.000 evra.

Interu, Barela je tvoj” i Korijere daje veliki prostor pojačanju Nerazura. Rimski dnevnik tvrdi da je Nikolo na sedmom nebu jer je realizovao svoj dečački san i da će u Interu nositi dres sa brojem 18.

Pepe, preokret Napolija u traženju špica”, navodi Korijere da je klub iz Napulja pnoovo  upalio farove na igrača iz Obale Slonovače u vlasništvu Lila. Međutim, neće biti lako doći do realizacije njegovog prelaska budući da su Francuzi zacepili cenu od 65.000.000 evra.

TUTTOSPORT

Torinski dnevnik raspaljuje snove navijača Juventusa i ovog jutra na naslovnici. Ipsod fotografija De Lihta i Kjeze stoji indikativan naslov: “Evo Juve”. U  podnaslovu se kaže da su pregovori za De Lihta u završnoj fazi i da bi u sledećih par sati moglo da se stigne do finalnog dogovora. S druge strane, Juve je u iščekivanju susreta Enrika i Federika Kjeze sa novim vlasnikom Fjorentine Komisa. “Kjeza ima u glavi samo Bjankonere i tražiće da bude prodat”, nema sumnji Tutosport. Ipak, list upozorava da ne treba potceniti volju predsednika Ljubičastih da zadrži barem još godinu dana talentovanog fudbalera.

EvroToro, Galo pevao pet puta, Jago Falke već u formi”, piše Tutosport o trening utakmici Torina protiv amaterskog tima Bormija. Osim pet golova Belotija, list prenosi i obećanje Jaga Falkea da će biti opravdati dres sa brojem 10 na leđima.

Atalanta u Ligi šampiona zaslužila San Siro. Milan rekao da”, hvali Tutosport odluku milanskih klubova i gradonačelnika Sale da u duhu zajedništva i gostoprimstva omoguće Atalanti da igra svoje utakmice u najprestižnijem takmičenju na Meaci. Odluka klubova je još značajnija jer je doneta uprkos oštrim porukama i protivljnju ogranizovanih navijačkih grupa Milana i Intera.

Tutosport piše i da je u pregovorima Milana i Fjorentine o Veretuu izašlo na površinu i interesovanje Rosonera za Pecelu. Piše se da bi Milan mogao da izađe sa zajedničkom ponudom za oba igrača: 30.000.000 plus Bilja.

Piše: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara