Bufonov agent: Biće lepo ako se vrati u Juventus

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.19. | 14:19

Pregovori su u toku

Đanluiđi Bufon mogao bi vrlo lako ovog leta da se vrati u Juventus. Pregovori su u toku, a Điđi bi mogao da potpiše na jednu godinu, posle čega bi ga čekalo mesto u upravi Stare dame. Iako mu je Pari Sen Žermen ponudio produžetak ugovora na godinu dana, on je odlučio da to ne prihvati.

Bufon će sa 41 godinom prihvatiti ulogu drugog golmana iza Vojćeha Ščensnog. To bi sve dopustilo Bufonu da ima laganu tranziciju u ulogu direktora ili dela stručnog štaba Mauricija Sarija 2020. godine.

Izabrane vesti

I sam čuveni golman je okačio sliku dok vozi u automobilu uz citat: "Putovanje ima jedno pravilo - nemoj se vratiti isti kao kada si otišao". Aluzija je jasna.

O svemu je govorio i Bufonov menadžer Silvano Martina.
"Bilo bi lepo kada bi se sve to na kraju materijalizovalo", rekao je Martin za Sportmedijaset.

Potom je pojasnio kako stoje stvari.
"Moglo bi da bude da Juve misli o njegovom dovođenju ako Matija Perin ode. Bufon ima 41 godinu, ali i dalje deluje dobro. Voli da igra fudbal, dostupan je. Ako takva šansa dođe, on će to znati da ceni. Za sada nema dogovora, ali videćemo šta će se desiti. Za sada je to samo ideja. Čuo sam da će Điđi biti najplaćeniji igrač u timu posle Ronalda. To je nonsens. Bilo bi lepo da dođe do dogovora, ali stomak mora da poraste pre nego što se rodi beba", rekao je Bufonov menadžer.

Pojedini ljudi koji prate Juve smatraju da je eventutalni povratak legendarnog golmana neka vrsta štita  za Mauricija Sarija, odnosno da klub želi da ojača poziciju Sarija, kako unutar Juvea tako i prema spoljnom svetu, sa plasiranjem autoriteta i lidera, kakav je Bufon. Oni skeptični vide u mogućem povratku Bufona prvi signal opreza prema Sariju. I jedni i drugi se slažu da će Ščešni ostati starter. 

Điđi je proveo 17 godina u Juventusu i odigrao za Staru damu 656 utakmica u svim takmičenjima.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara