Žander (beli dres)
Žander (beli dres)

Brazilac je nova meta: Žander ima poziv s Marakane (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.06.19. | 14:17

Vladan Milojević dobro poznaje levog beka Pafosa

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Austrije)

Čvrsto je rešila Crvena zvezda: novi levi bek biće stranac! Ako neće Egipćanin Hafez, onda možda hoće – Brazilac Žander, saznaje MOZZART Sport! Nije trebalo mnogo da se odgonentne zagonetka Mitra Mrkele. Stranac, sa one strane Atlantika... Nekako prosto vuče na Brazil.

Izabrane vesti

Doduše, ovaj Brazilac ne stiže direktno iz Južne Amerike. Nije ni nepoznat. Štaviše, Vladan Milojević i te kako dobro zna kvalitete Žandera Santane, jer ga je pratio na Kipru. A, levi bek je i dalje na tom ostrvu, doduše, spreman je za promenu.

Iskustvo, brzina, eksplozivnost. Sve je to „spakovano“ u Žanderu Santani, igraču Pafosa, koji je pre godinu dana prešao u taj klub iz Apolona iz Limasola. Prošle sezone odigrao je 17 utakmica.

Bilo bi i više mečeva u nogama brazilskog defanzivca da zbog spora sa Apolonom nije dobio suspenziju Fudbalskog saveza Kipra, pa je od marta sa tribina morao da gleda utakmice. Taj spor je napokon rešen i sada je Žander slobodan.

Iz rodnog Brazila je krenuo put Evrope još 2011. godine i to onom uobičajenom trasom za igrače sa tog govornog područja – preko Portugalije. Najpre Olhanense, pa Žil Visente, Aveš, Moreirense i onda selidba na Kipar, na kojem je u poslednje tri sezone.

Žander povremeno zna da zaigra i ofanzivnije, kao levo krilo, isprobavali su ga i na poziciji zadnjeg veznog, ali daleko najbolje se snalazi kao levi bek, gde njegova brzina, da se ubaci iz drugog plana protivničkoj odbrani iza leđa, dolazi do izražaja.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara