Bravo Danci, Srbija ostala u igri (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.19. | 20:22

Austrija poražena, Orlići ponovo imaju sve u svojim rukama...

Zakuvalo se u Grupi B! A tek će se opasno zakuvati ukoliko Srbija kasnije večeras savlada Nemačku! U trećoj utakmici drugog kola na Evropskom šampionatu u Italiji Danska je tukla Austriju sa 2:1 i koliko-toliko popravila šanse Orlića da se nađu u polufinalu ovog turnira. Naravno, sve to pod preduslovm da izabranici Gorana Đorovića pobede mlade Pancere. Da su kojim slučajem Austrijanci dobili Srbija bi i pre utakmice sa Nemačkom ostala bez šanse da se dokopa prve pozicije (ostala bi teorija da dalje možemo kao najbolji drugoplasirani tim), ovako smo i dalje u igri. 

Junaci ovog danskog trijumfa su sjajni levi bek Joakim Mele, dvostruki strelac, odnosno golman Lestera Danijel Iversen koji je u ključnim trenucima, pri rezultatu 1:1, odbranio penal Krištofu Baumgartlu. Nikako ne treba zaboraviti ni rezervistu Andreasa Skov Olsena, 19-godišnjeg momka koji je pokzao da se za njega ne zanimaju tek tako Totenhem i Everton. Desno krilo Nordsjelanda napravio je sjajan beg pre nego što je asistirao Meleu za drugi gol, a onda u sudijskoj nadoknadi sam matirao golmana Austrije za konačnih 3:1. I to na majstorski način.

Izabrane vesti

Joakim Mele doneo je prednost Dancima u 33. minutu, nakon lepe solo akcije u kojoj je najmanje izgledao ka bek. Bili su to potezi dostojni kvalitetnog krila, uz realizaciju klasnog centarfora. Austrijanci su od tog momenta zaigrali bolje, uspeli da poravnaju pogotkom kapitena Linharta u prvim minutima drugog dela, a onda i da preuzmu konce igre u svoje ruke. 

Kao nagrada stigao je penal zbog oštrog starta Nilsena nad Horvatom. I onda velika greška - ako je to uopšte buila njegova odluka - selektora Austrije Vernera Gregoriča. Penal tuče igrač koji tek ušao u igru - Krištof Baumgartl. Udarac čak i nije bio toliko loš, ali Iversen se izvio i odbranio. 

Tog momenta psihološka prednost prelazi na stranu Danaca, Austrijanci padaju i sve odlazi u potpuno drugom smeru. 

Mele u 77. za 2:1 i pomenuti Skov Olsen divno za konačnih 3:1. 

EVROPSKO PRVENSTVO U21 - 2. KOLO:

Sreda
Španija – Belgija  2:1 (1:1)
/Olmo 6, Fornals 89 – Bornau 24/

Italija – Poljska 0:1 (0:0)
/Bjelik 40/

Četvrtak
Danska - Austrija 3:1 (1:0)
/Mele 33, 77, Skov Olsen 90+3 - Linhart 47/

21.00:  (1,50) Nemačka  (4,30)  Srbija (6,50) 

Petak
18.30:  (1,55) Engleska  (4,10)  Rumunija (6,00) 
21.00:  (1,45) Francuska  (4,40)  Hrvatska (7,25) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara