Fudbaleri Brage (Foto: Reuters)
Fudbaleri Brage (Foto: Reuters)

Braga baš hoće u Evropu: Od 1:2 do 4:3 sa igračem manje

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.05.24. | 21:24

Izabranici trenera Ruja Duartea u fantastičnom meču savladao Kasa Piju i upisao važna tri boda u borbi za četvrtu poziciju koja vodi u Ligu Evrope

Ne da Braga četvrto mesto i plasman u Ligu Evrope. Ekipa trenera Ruja Duartea je bila pred ponorom u susretu sa Kasa Pijom, gubila 1:2 početkom drugog poluvremena, potom i u poslednjih 20 minuta ušla sa igračem manje posle drugog žutog kartona Alvara Đikua, ali je ni to nije sputalo da ostvari veliku pobedu - 4:3 (1:1) u 32. kolu portugalske Primere.

Junak je oličen u liku i delu Abela Ruiza koji je odlučujući pogodak postigao u 88. minutu za radost domaćih navijača i celokupnog tima koji je na dva kola pre kraja prvenstvene trke otišao na pet bodova razlike u odnosu na prvog pratioca Vitoriju Gimaraeš. Upravo u sledećem kolu je na redu njhov međusobni okršaj koji bi mogao da otkloni sve dileme i Bragu i definitivno uvrsti među učesnike drugorangiranog evropskog takmičenja u narednoj sezoni.

Izabrane vesti

Sve je počelo kao po loju za domaćina kojeg je u vođstvo u 12. minutu doveo upravo kasnije "pocrveneli" Alvaro Điku. Sa tim rezultatom se i otišlo na odmor, ali je u nastavku gost preko Jukija Jome i Leonarda Lela došao do potpunog preokreta.

Ipak, to nije bilo ni blizu kraja uzbuđenjima pošto je za četiri minuta Braga vratila vođstvo. Svoj prvi gol na meču je postigao heroj Ruiz, dok se posle njega u strelce upisao i Rodrigo Zalazar. Ponadali su se svi na čuvenom "kamenolomu" da će njihovi ljubimci privesti meč kraju, međutim hladan tuš je došao kada je loptu u sopstvenu mrežu ubacio Paulo Oliveira u 72. minutu. Tri minuta kasnije su ostali i sa desetoricom na terenu tako da su odjednom bili u podređenom položaju.

Možda na papiru, ali ne i na terenu gde se hendikep po brojnosti nije osetio. Štaviše, Braga je mogla da postigne još neki gol pa da i ubedljivije slavi. Ali, i ovako je bilo dovoljno.



tagovi

BragaKasa PijaPortugal 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara