Borba za titulu bez najboljeg bledolikog veziste planete

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.04.19. | 10:46

Kraj prvenstva za Kevina de Brujena

U redakciji MOZZART Sporta smo ga prozvali „najboljim bledolikim vezistom sveta“. Opravdano, čini se, jer sve što radi Kevin de Brujne je za uživanje. Kad je zdrav. Jedini je problem što je ove sezone proveo više vremena u ambulanti nego na terenu, a prema poslednjim informacijama neće ga biti u sastavu Mančester Sitija sve do kraja prvenstva.

Povreda zadnje lože, pretrpljena pred kraj prvog poluvremena subotnjeg susreta sa Totenhemom, takve je prirode da zahteva bar dve sedmice odustva. Eventualno bi belgijski reprezentativac mogao da spreman dočeka 12. maj i gostovanje Brajtonu u poslednjem kolu Premijer lige, ali sudeći prema tome koliko je puta bio povređen samo ove sezone deluje da će Pep Gvardiola bez njega morati da smišlja taktiku za finiš iscrpljujuće trke sa Liverpulom.

Izabrane vesti

Počev već od srede i gostovanja gradskom rivalu Mančester junajtedu na Old Trafordu, potom slede Barnli na strani za vikend i Lester na Etihadu 6. maja, a trka za bodove – u kojoj Građani imaju dva boda zaostatka, ali i meč manje od Crvenih – završava se pomenutim susretom sa Brajtonom. Prognoze ukazuju da bi Belgijanac mogao da se oporavi tek za finale FA kupa i duel sa Votfordom na Vembliju, 18. maja.

Ruku na srce, i bez njega Siti dobro gura, nekako uspeva da nadoknadi izostanak kreativnog veziste, iako je Kevin de Brujne propustio čak 26 utakmica u svim takmčenjima ove sezone i ako ga ne bude na preostale četiri u prvenstvu brojka ide na okruglo 30. Prvo je povredio ligamente desnog kolena zbog čega je odsustvovao devet sedmica, pa je onda stradalo levo koleno (šest sedmica oporavka), taman što se vratio mučili su ga mišići, pa butina, zadnja looža, ponovo levo koleno, sad još jednom istegnuće lože...

Šteta.

FOTO: Reuters


tagovi

Kevin de BrujneMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara