Adebajo Akinfenva (levo), završava karijeru na Vembliju (©Reuters)
Adebajo Akinfenva (levo), završava karijeru na Vembliju (©Reuters)

Borba za Čempionšip: Crnim mačkama ne prijaju plej-of finala, Akinfenva svira kraj na Vembliju

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.05.22. | 09:48

Engelska 3, plej-of: Sanderlend i Vikomb se bore za ulazak u najjaču drugu ligu na svetu

Fudbaleri Sanderlenda i Vikomba danas (16.00) će ukrstiti koplja na čuvenom Vembliju. Ulog je veliki – povratak u Čempionšip. Crne mačke su poslednji put u drugom rangu igrale pre četiri godine, Vonderersi su se minule sezone okušali i ekspresno ispali.

Direktan plasman u Čempionšip izborili su Vigan i Roterhem, dok su Sanderlend i Vikomb praktično bili autsajderi u plej-ofu, jer su MK Dons i Šefild Venzdej ostvarili bolji plasman u ligaškom delu (treći i četvrti). To ih nije sprečilo da dođu na korak do višeg nivoa. Crne mačke su najpre dobile Sove kod kuće golom najboljeg strelca Rosa Stjuarta. U revanšu su rivali podelili plen (1:1), pa su izabranici Aleksa Nila otišli u finale doigravanja. Vonderersi su kod kuće bili bolji od MK Donsa (2:0), izgubili su na strani (0:1), ali sačuvali prednost iz prve utakmice i zakazali megdan sa Sanderlendom.

Izabrane vesti

Na Vembliju će poslednji meč u karijeri odigrati čuveni napadač Vikomba, korpulentni Adebajo Akinfenva. Poznat po specifičnoj figuri i ogromnoj snazi ostavio je dubok trag u nižim ligama engleskog fudbala. Izrastao u legendu Vonderersa za koje je postigao 61 gol i upisao čak 248 nastupa. Samo minule sezone je igrao u Čempionšipu, pa nema sumnje da će učiniti sve da Plave vrati u drugi rang i tako odsvira najlepšu melodiju za kraj.

16.00: (2,20) Sanderlend (3,10) Vikomb (3,60)

U ligaškim okršajima ove sezone Sanderlend je bio uspešniji. Dobio je prvi meč kod kuće, a potom izvukao bod na strani. Oba duela obeležio je veliki broj golova (ukupno 10), pa možemo očekivati spektakl i na Vembliju. Crne mačke nemaju dobru istoriju plej-of finala, predstojeće će im biti četvrto, a prva tri su izgubili.

Vikomb i Sanderlend se nikada nisu susreli u takmičarskom meču pre sezone 2018/19. Svih šest mečeva su igrali u Ligi 1, a Vikomb je do sada pobedio samo jednom. Ovo će biti šesto finale plej-ofa treće lige u kojem će se takmičiti ekipe koje su te sezone završile na petom i šestom mestu u diviziji. Tim koji je završio na šestoj poziciji promovisan je u tri od pet takvih prilika u ovom meču (Piterboro junajted 1992, Skantorp junajted 2009, Milvol 2017). Vikomb je primio najmanje tri gola u svakom od svoja poslednja tri meča protiv Sanderlenda.

Trener Sanderlenda Aleks Nil je odigrao devet mečeva plej-ofa sa Hamilton akademikom, Norvič Sitijem i Sanderlendom, a izgubio je samo jednom. Iskusni stručnjak je dobio oba plej-of finala dosad, ostvarivši promociju u škotski Premijeršip 2014. sa Hamiltonom i u Premijer ligu 2015. sa Noričem.

Ros Stjuart je ove sezone postigao 25 golova u Ligi 1 za Sanderlend, uključujući četiri gola samo protiv Vikomba. Poslednji igrač koji je postigao pet pogodaka protiv protivnika u Ligi 1 bio je Riki Holms za Čarlton protiv Šrusberi Tauna u sezoni 2016/17.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ENGLESKA 3 – FINALE PLEJ-OFA (JEDAN MEČ – VEMBLI)

Subota

16.00: (2,20) Sanderlend (3,10) Vikomb (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Engleska 3SanderlendVikomb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara