Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Bombarder, lider, golovi i požrtvovanost: Život je potpuno drugačiji sa Dušanom

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.04.24. | 14:15

Italijanska štampa u superlativima piše o srpskom napadaču posle partije u polufinalu Kupa Italije protiv Lacija

Od aktuelne sezone Dušana Vlahovića lako bi mogao da se napravi mim. Onaj u kojem je srpski napadač zarobljen u začaranom krugu i iz njega nikako da izađe. Redovno je na meti kritičara italijanske fudbalske javnosti kada odigra i iole slabiju utakmicu, ali ga s druge strane i veličaju kada zablista. I tako u krug...

Ove srede italijanski mediji u superlativu pišu o 'devetki' Juventusa, sve posle trijumfa protiv Lacija u polufinalu Kupa Italije (2:0), koji je sredinom drugog poluvremena Vlahović 'overio' prelepim golom, 16. od starta sezone u svim takmičenjima. Reprezentativac Srbije je ligaški okršaj sa rimskim klubom za vikend propustio zbog suspenzije, ali se u utorak uveče vratio u startnu postavu i prema rečima italijanske štampe pokazao koliko je 'Juventusov život potpuno drugačiji sa njim'.

Izabrane vesti

Korijere delo sport, Korijere dela sera i Republika ocenili su njegov nastup sa 7,5, dok mu je Gazeta delo sport dodelio sedmicu, hvaleći njegovu radnu etiku.

"Vratio se iz suspenzije i videlo se da je imao ludu želju. U prvom poluvremenu je igrao gotovo sam, a gol koji je dao došao je kao šlag na tortu. Borba, golovi i požrtvovanost", piše milanski list.

Lokalni Tutosport bio je najvelikodušniji te ga je nagradio ocenom 8,5, ističući kako se srpski napadač sinoćnjim pogotkom iskupio za jeftino dobijen crveni karton u remiju sa Đenovom sredinom marta.

"Bombarder i lider, baš kakvog je ovo veče zahtevalo i kako je glupo isključenje na utakmici sa Romom 'vrištalo'. Oprošteno mu je."

Korijere delo sport je nešto detaljnije analizirao partiju bivšeg napadača Partizana, naglasivši koliko je svojim povratkom u tim promenio Juventus u odnosu na prošlu utakmicu protiv Lacija, koju je tim Masimilijana Alegrija izgubio (1:0).

"Život je potpuno drugačiji sa Dušanom, njegovo prisustvo se definitivno oseća. Borio se, gunđao, bodrio saigrače, ređao lopte jednu za drugom. Sve što je nedostajalo bila je dobra lopta, Mekeni mu je ponudio, a bombarder ih ne propušta tek tako. Fundamentalan", podvlači rimski list.

Na jučerašnjoj utakmici protiv Bjankoćelesta Vlahović je postao tek treći fudbaler iz Serije A (Teun Kopmejners i Paulo Dibala), koji je postigao dvocifren broj golova u svim takmičenjima tokom 2024. godine, međutim kako kaže, statistika ga ne zanima.

"Baš me briga koliko ću golova postići, kome ću asistirati... Važno je da pobeđujemo, jer to znači da ćemo zajedno slaviti. Kada pobedimo, svi smo dobri. Veoma sam srećan. Prolazili smo kroz zaista težak period, tako da smo morali da budemo najbolji u ovoj utakmici. Bilo je teško, a čeka nas još jedan težak meč u revanšu. Ovo je bilo samo jedno poluvreme", poručio je Vlahović.


tagovi

Dušan VlahovićSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara