Ivan Šaponjić
Ivan Šaponjić

BOMBA: Šaponjić u Atletiku!

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.07.19. | 10:24

Umesto Nikole Kalinića

Pravo s neba, pa u rebra – Ivan Šaponjić karijeru nastavlja u Atletiku!

Španski As ističe da je dogovor već postignut, a Šaponjić će Madrid stići sa zadatkom da odmeni Nikolu Kalinića na poziciji trećeg špica u ekipi Dijega Simeonea, pošto su Dijego Kosta i Alvaro Morata, koga su Jorgandžije baš nedavno platile Čelsiju 56.000.000 otkupile od Čelsija s tim da su još 7.000.000 evra dali ranije za jednogodišnju pozajmicu.

Izabrane vesti

Kalinić je zvanično još tu, ali se spekuliše da će ovog elta verovatno put Turske, pa Čolu treba još jedna opcija, a Atletiko jeste tim koji je umeo da rizikuje sa talentovanim napadačima. Rizikuje i sam Šaponjić, jer malo je timova u kojima je teže izboriti se za mesto na terenu, ali sa druge strane – kako odbiti poziv sa stadiona Vanda Metropolitano?

Finansijski detalji transfera nisu još nisu poznati, As samo ističe da dogovor postoji i da će Benfika zadržati i procente od naredne prodaje 21-godišnjeg napadača. Navodi se i da su lisabonski Orlovi još u januaru imali ponude iz Ajaksa i Anderlehta, ali da su Portugalci odbili, jer su se plašili da ne naprave istu grešku kao i sa Lukom Jovićem, koga su za male pare pustili u Ajntraht da bi ovog leta nemoćno gledali kako za 60.000.000 evra prelazi u Real.

Atletiko je pak uspeo. Već neko vreme je pratio igre momka iz Nove Varoši i na kraju procenio da se u nekadašnjeg Partizanovog golgetera vredi opkladiti. Poslednjih dana pregovori su intenzivirani, pa bi Šaponjić  već u narednih nekoliko sati mogao da doputuje u Madrid na lekarske preglede. As u predstavljanju novog igrača navodi da Ivana mnogi porede sa Marijem Mandžukićem?

Inače, mediji na Pirinejima pišu i da Simeone još nije odustao ni od Interovog Maura Ikardija, ali dodaji i da Evertonov vazda Farhad Moširi insistira na povratku Dijega Koste u Premijer ligu. Ta dva potencijalna transfera ipak ne bi trebalo da utiču na Šaponjićev status, jer je on projektovan za trećeg špica, a Kosta i Ikardi su ipak igrači za status golgetera broj jedan.

Šaponjić je broj tri. Ali svakako je ovo ogromna prilika za mladog napadača. Možda čak i veća od svih kojima je mogao da se nada posle ne baš uspešne epizode u Lisabonu gde je uglavnom igrao za B tim.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara