Pavkov na prethodnom meču protiv Mladosti
Pavkov na prethodnom meču protiv Mladosti

Boaći na poštedi, Pavkov vodi Zvezdu ka prvoj duploj kruni posle 12 godina

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.04.19. | 10:14

Crvena zvezda protiv Mladosti u prvom meču polufinala Kupa Srbije

Punih 12 godina se čeka na “Marakani“. Dupla kruna. I nadaju se na stadionu “Rajko Mitić“ da je kucnuo čas. Titula je već zamotana, Partizan u problemima, Radnički se još nada, ali je u poraz u prvenstvenom derbiju (0:3) ipak pokazao da Nišlije nisu još na nivou crveno-belih mada bi u eventualnom finalu imali prednost domaćeg terena. Pre svega toga ipak – Mladost. Tvrdoglav mali klub. Ne odustaje lako. Kao recimo pre dve sezone kada su svi očekivali Radnički ili Napredak u Evropi, pa su Lučanci pokazali sportsku drkost i izgurali klubove sa značajno većom podrškom u javnost. Žele da to sada urade i protiv najmoćnijeg kluba u zemlji.

Problem je samo što se polufinale igra na dve utakmice.

Izabrane vesti

Da je na 90 minuta, pa i nekako, ali na dva meča? Niko ne veruje da Mladost u sebi ima toliki kvalitet. Ove sezone je već dva puta izgubila od Zvezde - 1:2 u Beogradu i 1:3 u Lučanima, u oba meča su crveno-beli prvi gol postigli sa penala – a vezali su već sedam poraza od aktuelnog šampiona.

(Kladioničarima bi moglo da bude zanimljivo i to što su dueli Zvezde i Mladosti među najefikasnijim u Srbiji: na poslednjih devet je prošla igra GG3+, na šest u tom periodu i GG4+, na poslednjih 11 smo videli makar tri gola.)

Gosti pride oslabljeni neigranjem iskusnog golgetera Milana Bojovića, mada i crveno-beli imaju svoje probleme: Ričmond Boaći nije sasvim spreman i verovatno će mesto ustupiti Milanu Pavkovu, koji je tresao mrežu Lučanaca u toj martovskoj pobedi od 3:1. Pretpostavlja se da će Pavkov igrati u tandemu sa Dejanom Joveljićem, pošto trener Vladan Milojević ovog proleća forsira formaciju sa dva špica. Mada je i tu bilo izuzetaka. Prošlo kolo protiv Radničkog recimo, pa večiti derbi...

Imamo ipak male dileme, jer ne bi bilo posebno iznenađenje ni ako bi Milojević izvršio još poneku rotaciju. Ovo mu polufinale kupa upada između dve ligaške utakmice. Mladost će, ako ništa drugo, bar imati dan više odmora pred megdan sa Proleterom u sledećem kolu. A Zvezdu posle subotnjeg okršaja sa Čukaričkim u četvrtak naredne sedmice očekuje još jedan večiti derbi. Stoga nije nemoguće da na poštedi budu neki od nosioca crveno-bele igre poput Marka Marina ili El Fardua Bena.

Prvi polufinalni meč Kupa Srbije se igra od 17 sati uz direktan prenos na kanalima TV Arena i televizija 02. Ulaznice se prodaju po cenama od 300, 400 i 500 dinara, ali se zbog toga što je radni dan ipak ne očekuja neka preterana poseta.

Podsetimo, revanš mečevi polufinala Kupa Srbije zakazani su za 15. maj. Ako rezultat bude identičan u oba meča nema produžetaka, već će se odmah šutirati penali. Finale Kupa je zakazano za 23. maj u Nišu.


CRVENA ZVEZDA – MLADOST LUČANI

Stadion: Rajko Mitić
Kapacitet: 55.538
Sudija: Bojan Nikolić

Crvena zvezda: (4-4-2): Borjan – Gajić, Savić, Babić, Gobeljić – Jirka, Čaušič, Vulić, Simić – Pavkov, Joveljić
Mladost (4-1-4-1):  Rosić – Pešić, Jovanović, Sinđić, Leković – Pejović – Pavlović, Radivojević, Bojić, Jovanović – Odita.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara