(Reuters)
(Reuters)

Biće drame, Union krčmi sve što je stekao

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 20:58

Kolo pre plej-ofa, Anderleht ozbiljno istopio prednost gradskog rivala

Pre nešto više od dva meseca, Union Sen Žiloaz je bio nezaustavljiv, gazio sve pred sobom u Pro ligi imao 10 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Anderleht.

Ali kako sezone odmiče, Union počinje da kašljuca a Anderleht da niže pobede (šest u nizu) i da topi prednost gradskog rivala. Kolo pre početka plej-ofa dela sezone, Union ima samo šest bodova prednosti u odnosu na Anderleht. Što je suštinski beznačajna prednost...

Izabrane vesti

Lider je večeras na svom terenu odigrao samo 1:1 protiv Genta koji juri plej-of. I doveo pod znak pitanja startnu poziciju u plej-ofu. U poslednjem kolu preliminarne faze, Union narednog vikenda gostuje šampionu Antverpenu. Ako bi kojim slučajem izgubio, a Anderleht pobedio Kortrajk kod kuće, razlika bi praktično bila istopljena jer se bodovi dele na pola uoči plej-ofa. A tamo svaki od šest prvoplasiranih timova čeka 10 izjednačenih derbija i mogli bismo da opet dobijemo dramatičan finiš kao prošle ili pretprošle sezone u kojima je Union prokockao titulu.

Ubedljiv poraz od Fenerbahčea u četvrtak i neminovna eliminacija iz Lige konferencije su očigledno ostavili traga na fudbalerima Uniona. Gent je došao da juri preko potrebnu pobedu za plasman u plej-of bez nje u poslednjem kolu ne bi zavisio sam od sebe. Ali, nije srljao i strpljivo je čekao prostor za usamljenog napadača Tisudalija. Unionu očigledno ne leže kompaktne ekipe koje stoje u bloku pa je Tisudali u prvom poluvremenu ima dve šanse kakve domaćin nije.

U drugom poluvremenu je Gent krenuo ofanzivnije i u 53. minutu je pogodio Gerkerns na asistenciju Tisudalija. Sve je sat vremena išlo po planu gostujućeg tima dok se nije ukazao osvetnik Kastro Montes. Ofanzivni bek kojeg su oterali letos im je pogodio mrežu udarcem glavom na asistenciju Lapusina i izjednačio.

Iako se očekivalo da se posle 1:1 utakmica prelomi na neku od sve strane jer bod nije odgovarao nikome, oba tima su do kraja imali diskretan napadački učinak. Union u poslenjem kolu pred plej-of ide na noge rastrećenom šampionu koji nema mnogo šansi za odbranu krune, dok Gent mora da pobedi Šarlrou i nada se kiksevima makar dva od tri konkurenta (Genk, Mehelen i Serkl) za plej-of.

BELGIJA 1 - 29. KOLO

Petak

Mehelen - Vesterlo 3:1 (2:0)

/Mrabti 11, 37, Pflike 73 - Bos 90/

Subota

Kortrajk - Antverpen 0:1 (0:1)

/Ilenihena 31/

Šarlroa - Serkl Briž 0:0

Molenbek - Anderleht 0:3 (0:3)

/Vertongen 10, Drejer 18, Dolberg pen 31/

Nedelja

Genk - Standard 1:0 (0:0)

/El Hađ 50/

Klub Briž - Leven 3:1 (1:1)

/Lejsen 40 autogol, Vanaken 62, Mejer 64 - Pletinks 31/

Union Sen Žiloaz - Gent 1:1 (0:0)

/Kastro Montes 65 - Gerkens 53/

19.15: (3,15) Epen (3,35) Sint Trojden (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Union Sen Žiloaz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara