Reprezentacija Belgije
Reprezentacija Belgije

Belgijski buldožer sravnio Panamu! Mertens za album, Lukaku najavio frku sa Ronaldom

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.06.18. | 18:56

Ubedljivih 3:0 u Sočiju

Francuska se mučila sa Australijom. Nemačka je pala pred Meksikom. Brazil je uzeo samo bod protiv Švajcarske. A onda je red došao na Belgiju. Da svetu pokaže kako treba da izgleda kad jedan od favorita za najviši plasman preko puta sebe ima autsajdera. U Sočiju, Crveni đavoli su s pola gasa pregazili Panamu i pobedom od 3:0 pokazali da ovog puta zaista ozbiljno razmišljaju o tome da naprave nešto veliko.

Istina, nije Panama ekipa koja bi mogla da posluži kao pokazatelj krajnjih dometa izabranika Roberta Martineza, ali nije baš ni toliko loša kao recimo Saudijska Arabija pa da ju je tako lako nakantati. Ali svejedno je svih 90 minuta izgledalo kao da Kevin de Brujne i drugovi mogu da postignu gol kad god požele.

Izabrane vesti

Doduše, nije baš sve bilo idealno. Odbrana se malko uljuljkala u komfornoj nezaposlenosti pred golom Tiba Kurtoe što je u par navrata moglo skupo da je košta mada teško da bi išta promenilo u konačnom ishodu. Za svaki slučaj, Kurtoa je bio na mestu da pokaže da nije Belgija toliko jaka samo zahvaljujući ofanzivcima.

Ni njima se Panama nije sklonila sa puta, pa smo posle prvog poluvremena - uprkos potpunoj nadmoći - mogli da slušamo poređenja fudbalskih stručnjaka i “stručnjaka“. Kako je to ekipa slična Francuskoj, nakrcana kvalitetom, bez jasnog plana i sistema u igri. A on je kod Belgijanaca vrlo vidljiv: napred i samo napred. Možda i najofanzivnija ekipa od svih. Pa nek i bude tu ponekog propusta u odbrani. Teško da će primiti toliko koliko napadači mogu da daju.

Samo kad krene, a danas je šampanjac otvorio Dris Mertens volejčinom iz 47. minuta. Još jedan kandidat za gol turnira. U sam rogalj.

Potom je sve bilo lakše. Jer posle kikseva Nemačke i Brazila ama baš niko ne može da iz glave potpuno izbaci tog crva sumnje u sopstveni kvalitet. Kad ga je Mertens išutirao, De Brujne i Eden Azar su se opustili, a Romelu Lukaku osilio.

Prvi gol na pas De Brujnea, za drugi bi trebalo da plati piće Azaru. Tek da Kristijano Ronaldo ne pomisli da će se prošetati do priznanja za najboljeg strelca turnira. Sa brojem šansi koje Belgija stvara čak bismo rekli da Lukaku ima sasvim dobre šanse. Posebno s obzirom na lakoću sa kojom on rešava gol situacije.

Ali ovo je samo Panama. I ne bi smeli ni u Belgiji da se previše šire. Mada za razliku od nekih drugih oni bar nisu imali problem da se pritisku nacere, uzvrate mu šamar i uzviknu: mi smo TOP tim!


BELGIJA - PANAMA 3:0 (0:0)
/Mertens 47, Lukaku 68, 75/

Stadion: Olimpijski u Sočiju
Gledalaca: 44.000
Sudija: Dženi Sikazave (Zambija)

BELGIJA (3-4-3): Kurtoa - Aldervejreld, Bojata, Vertongen - Menije, De Brujne, Vitsel (od 90. Čadli), Karasko (od 74. Dembele) - Mertens (od 83. T. Azar), Lukaku, E. Azar.
PANAMA (4-1-4-1): Penedo - Muriljo, R. Tores, Eskobar, Dejvis - Gomez - Barsenas (od 63. G. Tores), Kuper, Godoj, Rodrigez (od 63. Dijaz) - Perez (od 73. Tehada).

GRUPA G

Belgija - Panama 3:0 (0:0)
/Mertens 47, Lukaku 69, 75/

Tunis - Engleska 1:2 (1:1)
/Sasi 35. penal - Kejn 11, 90+1/

Foto: Action Images

(FOTO: Action Images)


tagovi

Reperezentacija PanameFudbalska reprezentacija BelgijeRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara