BBC: Propalo!

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.19. | 14:34

Ekskluziva Dejvida Ornštajna - Real Madrid otkazao Bejlov transfer u Kinu

BOMBA!

Nije iznenađenje, ali svakako jeste ogromna stvar - transfer Gereta Bejla u kineski Đengsu je propao! Ugledni novinar britanskog sajta BBC Dejvid Ornštajn, koji inače retko kada greši, pod vinjetom "ekskluzivno" javlja da od vrtoglavog transfera velškog asa na Daleki Istok neće biti apsolutno ništa pošto je madridski Real povukao kočnicu! 

Izabrane vesti

Razlog je više nego očigledan, a o njemu smo pisali nešto ranije - sumanuti zahtev Đengsua da Bejlu plaća ugovor od preko 62.000.000 evra godišnje, ali da ne plati ni cent za obeštećenje nešto je preko čega Florentino Perez nikako nije mogao da pređe i jednostavno (bar zasad) više ne želi da ima nikakvog posla sa Kinezima! Zato smo tekst i počeli sa "nije iznenađenje", jer zaista niko sa dve daske u glavi ne bi pristao na ono što je Đengsu pokušao da izvede! Ucenio je Bejlovog agenta, Džonatana Barneta preko svog sina Džošue, da izboksuje raskid ugovora s Realom iako saradnja zvanično traje još tri godine! 

TRANSFERI UŽIVO - nedelja, 28. jul

Đengsuov sumanuti uslov: Može plata od 62.000.000, ali da Bejl raskine ugovor s Realom?!

Đengsu je zauzvrat želeo da učini Bejla drugim najbogatijim fudbalerom sveta i isplati mu ugovor od čak 187.200.000 evra bruto za tri godine, što je 62.400.000 evra po godini, odnosno 31.200.000 evra neto po sezoni! Toliki ugovor posle svih poreskih odbitaka ima samo Lionel Mesi u Barseloni, jer je trenutno na nešto iznad 45.000.000 evra neto! Međutim, Real je odmah ugušio ove sulude pokušaje s Dalekog istoka da se Bejl omađija novcem i tako stvori problem unutar kluba. 

Real za Velšanina na koga Zinedin Zidan više ne računa traži makar 50.000.000 evra, pošto je svima jasno da to više nije onaj čovek koji je pre šest godina plaćen tada rekordnih 101.000.000 evra. Za Bejla su iz Kine interesovanje pokazali još i Peking Guan i Šangaj Šenhua, ali ni jedan, ni drugi klub nisu toliko finansijski moćni kao Đengsu, koga finansira kompanija Suning, inače većinski vlasnik Intera i jedna od najmoćnijih firmi na Dalekom istoku.

Navodno, još jedan od razloga zašto je Bejlov transfer propao jeste molba njegove najbliže porodice da se ne seli u Kinu.

Da li je ovim definitivno zatvoren Bejlov put za odlazak u Kinu i da li je sada samo ostanak u Evropi opcija, odnosno šta će se uopšte dešavati sa Velšaninom do kraja prelaznog roka, uzimajući u obzirom da samo ograničen broj klubova mogu da privuku njegovu pažnju finansijski i takmičarski, zasad nam ostaje samo da nagađamo...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara