N’Golo Kante
N’Golo Kante

Baš je dobro igrao Kante... Obojica u stvari (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.06.18. | 16:20

Zadnji vezni Francuza impresionirao protiv Australije

Čekala je fudbalska planeta Antoana Grizmana i Pola Pogbu, videla je – N’Gola Kantea. Nenametljivog, oku fudbalskog laika neprimetnog. Ali sveprisutnog. Nije slučajno Patrik Vijera u kolumni za Tajms napisao da je baš vezista Čelsija ključan igrač u reprezentaciji Francuske, da je san svakog trenera.

Istina, nisu Trikolori blistali na startu Svetskog prvenstva protiv Australije. Najblaže rečeno. Najveće zvezde potpuno su zatajile. Korentin Toliso je bio nevidljiv. Pol Pogba daleko od protivničkog šesnaestera sve do tog slučajnog gola za 2:1. Antoan Grizman uglavnom odsečen. Usman Dembele neupotrebljiv. Sve skupa – jalovo. Baš.

Izabrane vesti

Ali Kanteov zadatak i nije da diriguje napadima. On je tu da razgradi sve protivničke ideje. I to je maestralno radio protiv borbenih i tehnički ne previše nadarenih Kengura. Protiv takvog rivala očekivalo se da će zablistati neko od francuskih majstora. Sve ih je zasenio Kante.

I brojkama: dobio je apsolutno svaki duel na terenu! Dve akcije prekinuo, četiri lopte ispucao, tri puta uklizao i oduzeo rivalu loptu, imao je 58 uspešnih dodavanja... Sve skupa 14 lopti je uzeo Australijancima!

Lepo je to Geri Lineker primetio.
Drago mi je da vidim obojicu Kantea da su odigrali ovako dobro“, šaljivo je rekao legendarni engleski napadač aludirajući na subjektivan utisak da je Kantea bilo svuda po terenu.

Nije ni samo defanziva u pitanju. Prvi gol Francuske je pao sa penala posle prekršaja nad Grizmanom. Njega je u prazan prostor izbacio Pogba. Ali ničeg tu ne bi bilo da prethodno Kante nije poslao inače odličnog Arona Moja na doškolovavanje na deo terena gde je trava “klizavija“.

Nije lep za oko. Nema ničeg magičnog u njegovim potezima. Ali radi. Obojica rade.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ngolo KanteRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara