Barselona nema para da plati Grizmana?! Pregovori s bankama idu sporo, odlaže se uplata klauzule

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.19. | 09:22

Španijom se pronela vest da Barsa ima problem s likvidnošću, ali stižu uverenja da će sve biti završeno uskoro

Sreda je, bar je tako bilo najavljeno, trebalo da bude dan kada će Barselona prebaciti 120.000.000 evra Antoanu Grizmanu kako bi Francuz mogao da ode u sedište La Lige i zajedno sa svojim advokatima uplati otkupnu klauzulu Atletiku i tako postane slobodan igrač. Sreda je došla, Barselona se nije pomerila s mrtve tačke, a Španijom se proneo glas - klub nema para da isplati Grizmanov transfer!

Doduše, sve to stiže iz redakcije lista AS, a poznato je da su relacije između Madrida i Barselone nategnuti čak i do te mere da novinari često „buše“ onu drugu stranu. Možda na prvi pogled deluje grubo, ali Barselona u ovom trenutku zaista nije u mogućnosti da isplati Grizmanovu otkupnu klauzulu. Na priču madridskog dnevnika nadovezao se i katalonski Sport, koji najavljuje da se uplata odlaže za najviše 72 časa, a razlog je u tome što Barselona ima problem s likvidnošću i da pregovori s bankama teku sporo jer klub zasad ne može da obezbedi finansijske garancije. Ali, manje popularna novina u Kataloniji nema dilemu da će transfer biti završen do kraja sedmice najkasnije. 

Izabrane vesti

To znači da će i Grizman dobiti nešto više od 30 dana odmora koliko je unapred dogovorio s ljudima iz Barselone, odnosno da ga na stadionu Kamp Nou neće biti bar do sledećeg ponedeljka.

Problem je nastao upravo zbog Grizmanove odluke da se ne pojavi na početku Atletikovih priprema, zbog čega se madridski klub naljutio na Barselonu i saopštio da otpada prethodno uspostavljeni dogovor da otkupna klauzula bude isplaćena u tri rate. Barsa je sada u poziciji da mora da iskešira svih 120.000.000 evra, plus još otprilike šest miliona za obradu transfera i potrebnu papirologiju, što je dodatno otežalo situaciju.

Navodno, uplatu ne treba očekivati pre petka, a možda čak i u ponedeljak.

Tenzije između dva kluba dovele su pregovore u nimalo prijatnu situaciju, dok Grizman postaje sve omraženiji na mestu gde su ga svi gledali kao idola. Zato je Atletiko još prvog dana Žoau Feliksu uručio Grizmanovu „sedmicu“, a predsednik kluba Enrike Serezo je Francuza nazvao kukavicom...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara