Barsa se ne boji Đavola, nego duhova iz 1999...

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.04.19. | 10:43

Katalonci su apsolutni favoriti u večerašnjem revanšu, ali...

Šta mogu dobri duhovi perošlosti protiv Barselone? Posle onih 0:1 na Old Trafordu četa Ernesta Valverdea, jedina neporažena ove sezone u Ligi šampiona, apsolutni je favorit večeras protiv Mančester Junajteda u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona. Englezi se ne predaju, pozivaju se na 1999. i neke od najlepših trenutaka u svojoj istoriji koje su doživeli na Nou Kampu, kada su golovima sudijskoj nadoknadi tukli Bajern i postali šampioni Evrope. Jedan od junaka tog čuvenog finala danas je na klupi Junajteda i od njega se očekuje da probudi te duhove. Barsa se Đavola ne boji, ali kada su duhovi u pitanju...
"Oprezni smo zbog tih emocija koje će sigurnoi biti u svim njihovim igračima. Svi crpimo ponešto iz starih iskustava, pokušavamo da ponovimo neke velike noći... A njih za ovaj stadion veže možda i najlepša. Ali ne možeš da živiš od prošlosti. Nova se istorija piše večeras. Oprezni smo i zbog toga što je Mančester dobar ove sezone u gostima".

U Barseloni nema euforije. Kako reče Đerar Pike, radi se o iluziji. Polufinale Lige šampiona čeka se pune četiri godine, a to je za klub takvog renomea previše. Čak se nameće pitanje o nekakvom četvrtfinalnom prokletstvu, pošto su Katalonci izgubili pet od šest poslednjih okršaja u ovoj fazi. O prokletstvu je ipak rano da se govori, realnije je "pozvati se" na neopreznost iz prošle sezone, kada je prokockano 4:1 iz prve utakmice protiv Rome. Tako nešto ne bi smelo da se ponovi...

Izabrane vesti

Da bi se takav šok predupredio Valverde je učinio sve što je do njega. Proteklog vikenda u Ueski odmarao je gotovo ceo tim. Leo Mesi, Luis Suarez, Đerar Pike, Serhio Buskets, Ivan Rakitić i Serđi Roberto nisu ni putovali na to gostovanje. Alba je ušao pred kraj meča, Dembele izašao nakon sat vremena. Sve to ukazuje da će Barsa biti sveža i prava.  

Ole Gunar Solskjer nije imao toliko prostora "da se igra". Junajted se bori za Ligu šampiona i morao je da zapne protiv Vest Hema sa svim raspoloživim snagama. Ono što je razlika u odnosu na prvi okršaj protiv Barselone jeste povratak u tim Nemanje Matića i Aleksisa Sančeza. Srpski vezista najavljen je za startnu postavu, dok će Čileanac verovatno početi sa klupe. 

Mančester je od dolaska Ole Gunara Solskjera napravio neke velike pobede u gostima i to svakako daje nadu navijačima. Pari Sen Žermen je sa Old Traforda poneo mnogo veću prednost nego Barselona (3:1), pa je eliminisan na svom Parku prinčeva, a Norvežanin je još na strani nadmudrio i Čelsi, Arsenal, Totenhem. Sve to uz samo jedan primljen pogodak. To je ono što budi nadu (plus 9/10 golova u Ligi šampiona postignuti su na strani), a ono što brine jeste evidentan pad forme i četiri poraza na šest poslednjih utakmica.  
"Ne znam kako ću se osećati kada dođem tamo. Biće mnogo emocija. Imam neka fantastična sećanja na taj stadion. Te 1999. imao sa 26 godina, sada imam 46. To je zapravo bio jedini put kada sam bio na terenu Nou Kampa. Pre nekoliko godina vodio sam sina na tribine, a pre 10 dana gledao sam utakmicu Barsa - Atletiko. Sada je sve to iza mene, fokusiran sam samo na ono što nas večeras čeka", kazao je pred put u Španiju Solskjer. 

Mančester Junajted nikada nije pobedio Barselonu na njenom terenu (dva poraza i dve pobede), a poslednji put sastali su se 2008, tada je bilo 0:0. Zanimljivo je istaći i to da je Barsa prošla u 39 od 41 slučaja kada je dobila prvu utakmicu u gostima u evrokupovima. Sve to pojačava ulogu favorita Valverdeovog tima. 

Samo da se ne pojave ti dobri duhovi Mančestera što žive međ zidinama Nou Kampa... 


BARSELONA - MANČESTER JUNAJTED (21.00)

Barselona. 
Stadion: Kamp Nou. 
Sudija: Feliks Brih. 

Barselona: Ter Štegen - Semedo, Pike, Lengle, Alba - Rakitić, Buskets, Artur - Mesi, Suarez, Dembele.
Mančester Junajted: De Hea - Dalot, Smoling, Lindelef, Jang - Mektomini, Matić, Pogba - Lingard - Lukaku, Rašford. 


LIGA ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE, REVANŠ MEČEVI

Utorak
21.00: (1,38) Barselona (5,00) Mančester Junajted (7,75)   /prvi meč 1:0/
21.00: (1,70) Juventus (3,70) Ajaks (5,20)   /prvi meč 1:1/

Sreda
21.00: (1,30) Mančester Siti (5,70) Totenhem (9,00)   /prvi meč 0:1/
21.00: (3,50) Porto (3,35) Liverpul (2,15)   /prvi meč 0:2/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara