Barsa gubi živce, Mesi pritiska, a Real se smeška i čeka

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.08.19. | 09:38

Nastavlja se partija pokera za dovođenje brazilske zvezde

Još 10 dana je ostalo do kraja prelaznog roka, a nešto manje do kraja sapunice oko Nejmara. Sudbina brazilske zvezde će biti rešena u poslednjim danima prelaznog roka.

Nejmara žele Barselona i Real Madrid, ali Katalonci ne mogu da se dogovore sa Pari Sen Žermenom dok je Madriđanima problem Nejmarov pristanak. Međutim, situacija će morati da se reši narednih dana i da se omekšaju neki stavovi. Mnog toga zavisi i od Nejmarovog zvaničnog izlaska u javnost koji bi mogao da ubrza stvari.

Izabrane vesti

Već dve Barsine ponude su odbijene na Parku prinčeva. Doduše, obe su bile smešne i pocenjivačke. Nije da Barsa ne želi da ponudi dovoljno, već ne može i nema. Klupski budžet je skoro iscprljen kupovinama i visokim platama, nema ni govora o tome da Barsa ponudi preko 100.000.000 evra i nekog igrača za Nejmara. Ako ima i tih 100.000.000 evra. Odlaskom Kutinja joj se dodatno pogoršala pregovaračka ponuda jer je Kutinjo bio jedan od retkih igrača koje bi PSŽ prihvatio u trampi. Sada joj ostaje samo da u priču uključi Dembelea i Semeda koje je PSŽ ranije tražio. 

Barselona nema dovoljno jake karte u rukama za pregovore i nada se pomoći od samog igrača. Očekuje da Nejmar javno izrazi nezadovoljstvo, kaže kako želi nazad u Barsu, da krene u neku vrstu štrajka i da primora PSŽ na prodaju i korekciju cene. I na taj način oitkači ostale zainteresovane klubove. Ipak, Nejmar za sada odbija da to uradi jer je sve više razočaran Barsinim pristupom pregovorima. Očekivao je da že klub uraditi više i ponuditi više.

Nestrpljenje u Kataloniji je sve veće. Pogotovo u svlačionici. Lideri u ekipi su razočarani jer im je predsednik Bertomeu na kraju prošle sezone obećao da će vratiti Nejmara, a nije mnogo uradio na tom pitanju. Pogotovo je razočaran Leo Mesi koji je najveći zagovornik Nejmarovog povratka na Kamp Nou. Argentinac je skoro svakodnevno u kontaktu sa Nejmarom i nagovara ga da bude strpljiv i da ne prihavata nikakve druge ponude. Ali je svestan da Nejmar nema još mnogo vremena i da bi na kraju mogao da prihvati ponudu Reala. Ili čak Juventusa.  

Istina je da Nejmar želi da se vrati u Barselonu i da je spreman da čeka još koji dan, ali je još veća istina da on pre svega želi da napusti Pari Sen Žermen. I da će prihvatiti svaku ruku spasa za beg iz Pariza. Ako ne bude mogao da se vrati u Barselonu, prihvatiće ponudu Reala. Kontakti su odavno uspostavljeni, a Realova prednost je što bi mogao da dobije bolje uslove i cenu od Pari Sen Žermena. Francuski klub bi bilo kome prodao Nejmara nego Barsi. A prodaja Realu bi bila i neka lična satisfackija i osveta Kataloncima zbog svih ratova koj isu vođeni na terenu prethodnih godina, ali i van terena oko Tijaga Silve, Markinjosa, Kutinja, Veratija, Rabioa, Di Marije...

Barsa nema mnogo vremena. Izgleda da se Nejmar neće javno izjasniti i na taj način pogurati transfer u Kataloniju. Zato je nervoza u Barseloni sve veća, dok u Madridu strpljivo čekaju. Znaju Merengesi da su sa prolaskom svakog sata prelaznog roka, bliži dovođenju Nejmara.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara