©Star Sport
©Star Sport

Bandović pred Kragujevac: Ne verujem u sreću, zato želim da rešimo sve u 90 minuta

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.04.24. | 14:22

„Ali spremni smo i na penale, ukoliko dođe do toga“, poručuje strateg Vojvodine pred okršaj u polufinalu Kupa Srbije

Veliku borbu vodiće kragujevački Radnički 1923 i Vojvodina u Mozzart Bet Superligi za evrovizu, a kuglice na žrebu spojile su ih i u polufinalu Kupa Srbije. Kragujevčani su u impresivnoj formi, dok je Vojvodina u prošlom kolu fantastičan niz prekinula porazom u Bačkoj Topoli od TSC-a (3:2).

Taj rezultat nije poremetio izabranike Božidara Bandovića, te u taboru Stare dame veruju da će izboriti finale masovnijeg takmičenja, iako znaju da ih čeka izuzetno težak zadatak na prepunom „Čika Dači“ (sreda, 16.00, TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

"Očekuje nas veoma značajna utakmica za navijače, klub i grad. Igramo protiv tima koji je pokazao u poslednje vreme stabilnost i kontinuitet. Igraju veoma dobro, opasni su i zato moramo da donosimo dobre odluke i budemo skoncentrisani do kraja meča. Neće biti lako sigurno, ali verujem u moje momke da mogu da izbore finale, što nam je cilj, uz dužno poštovanje protivnika, koji je tokom cele sezone pokazao da zna da pravi dobre rezultate", rekao je trener Vojvodine Božidar Bandović na konferenciji za medije.

Trener Novosađana je istakao da će meč odlučiti sitnice.

"Međusobno se vrlo dobro poznajemo, ali uvek ima nekih iznenađenja tokom utakmice i bićemo spremni da se prilagodimo svemu. Najvažnije je da imamo samopouzdanje i da verujemo u ono što radimo. Oni su nas sigurno dobro analizirali. Utakmicu mogu da odluče male nijanse i zato moramo biti fokusirani na sve segmente igre, na prekide, duele, druge lopte... Ovo su mečevi koje određuju sitnice, jedan korak napred ili nazad mogu da budu presudni u tome da li ćeš da sprečiš ili postigneš gol. Zato moramo da budemo brzi, agresivni i precizni".

Vojvodina je na početku prolećnog dela sezone takođe gostovala Radničkom 1923, koji je slavio sa 2:1. Bandović smatra da tada još uvek nisu bili na pravom nivou.

"Tu utakmicu smo dobro počeli i igrali dobro, ali smo primili gol posle izgubljene lopte i loše postavke. Ipak to je bio period adaptacije. Drugo poluvreme smo igrali dosta bolje i izgubili smo zbog tog penala. Znamo da će nam i sada biti teško na njihovom stadionu"

Vojvodina ima vrlo gust i težak raspored. Iza Lala su dva derbija s TSC-om, a posle susreta s Kragujevčanima slede okršaji u prvenstvu sa Crvenom zvezdom u Novom Sadu, a potom sa Partizanom u Humskoj.

"Između utakmica je bitan oporavak i taktička analiza grešaka koje treba da popravimo. Tempo nije lak, ali moramo da budemo spremni na to. Neki igrači su imali probleme, ali su se vratili. Zato ne bi trebalo da budemo umorni kao što je bilo posle susreta s TSC-om u Novom Sadu".

Pre par dana Vojvodina je u uzbudljivom meču poražena u Bačkoj Topoli od TSC-a (3:2). Vošin strateg je istakao da je nedopustivo da na taj način primaju pogotke.

"Analizirali smo stvari u kojima smo grešili i složili smo se da je nedopustivo da tako loše otvorimo utakmicu i primimo dva brza gola. Bili smo na početku totalno dekocentrisani. Nemamo mnogo vremena u ovako zgusnutom rasporedu da ispravljamo stvari i zato je fokus jako bitan. Treći gol smo takođe primili posle loše reakcije po izgubljenoj lopti".

U četvrtfinalu Kupa Novosađani su eliminisali Čukarički posle boljeg izvođenja penala, a o takvom scenariju razmišljaju i ovog puta.

"Na sve smo se spremali, pa tako i na penale. Međutim, zahtevam da dobijemo utakmicu u regularnom delu. Ne verujem u sreću, već u rad i zato radimo naporno. Ali spremni smo i na penale ukoliko do toga dođe".

Novosađani pred okršaj u Kragujevcu nemaju značajne kadrovske probleme.

"Guram se vratio, a Bjeković bi trebalo da počne da trenira sa timom posle ove utakmice. Uroš Nikolić je još uvek van stroja, a Lazar Jovanović ima male probleme sa leđima", zaključio je strateg Stare dame Božidar Bandović.



tagovi

Božidar Bandović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara