Bajern zvao Siti i Barsu, žrtvuje Alabu zbog Sanea ili Dembelea

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.19. | 10:04

Bavarski gigant uputio dve zvanične ponude

Odavno postoji verovanje, ustoličeno izjavama najviših klupskih instanci, da je David Alaba zaštićen kao beli medved i da Bajern nema nameru da ga proda. Međutim, baš kao u slučaju Gereta Bejla u Realu, stvari su se okrenule i kod austrijskog reprezentativca.

Ne samo da je Alaba dostupan, već je Bajern konkretno rešio da njegove kvalitete pokuša da unovči i dokopa se potpisa jednog od dvojice krilnih napadača na vrhu liste želja – Leroja Sanea ili Usmana Dembelea.

Izabrane vesti

O tome piše katalonski Mundo Deportivo, koji je stigao do saznanja da je Bajern u prethodnih dan ili dva poslao dve zvanične, identične ponude na adrese Mančester Sitija i Barselone. Naime, Bajern jer prvo kontaktirao Pepa Gvardiolu i ponudio mu Alabu i novac za Sanea, a onda je nekoliko sati kasnije ista kombinacija ponuđena Barseloni za Dembelea.

Osim što se intenzivno, ali zasad neuspešno radi na nalaženju naslednika za Arjena Robena i Franka Riberija, Niko Kovač ima nameru remodelira odbranu. Posle dolaska Lukasa Ernandeza iz Atletiko Madrida za 80.000.000 evra stvorio se višak na levom odbrambenom boku, pa je Alaba praktično izgubio status prvog levog beka u timu. Jasno je i austrijskom reprezentativcu da mu je status ugrožen, zbog čega odbija da produži ugovor dok ne dobije uverenja da će imati stalnu minutažu. Posle najvećeg transfera u istoriji kluba i dovođenje svetskog šampiona s Francuskom, jasno je, to niko ne može da mu garantuje.

Bajern nije imao sreće. Iako je Siti u potrazi za levim bekom, sportski sektor Sitija, pa i sam Pep Gvardiola rekli su kategoričko „NE“ mogućnosti da Sane ode. Frustriran zbog neuspeha, Bajern je okušao sreću u Barseloni. Svima je jasno da je Kovač veliki poštovalac Dembeleovih igračkih kvaliteta i da bi ga rado video na Alijanc Areni, ali... Barselona i dalje želi da Dembeleu pruži još jednu šansu, ali će i to pasti u vodu ako se Nejmar vrati na Kamp Nou. Pisalo se o tome i prethodnih dana, Dembeleovi agenti spremno čekaju rasplet s Nejmarom kako bi podneli zahtev za stavljanje na transfer listu onog trenutka kada bi se Brazilac vratio.

I Barselona je u potrazi za igračem na levom defanzivnom boku, konkurencijom Đordiju Albi, ali je izbor pao na Žuniora Firpa iz Betisa. S eventualnim transferom Alabe dvojica vrsnih bekova mogli bi da se nađu u koliziji, jer bi obojica želeli stalno mesto u timu, a to je nemoguće. Firpo bi posle dobrih igara u Betisu mogao lakše da se privikne na ulogu Albinog zamenika i eventualno naslednika jednog dana na startnoj poziciji. Mlađi je od Alabe pet godina (ima 22), a i klub bi manje para izdvojio za godišnju platu. Dakle, u ovom trenutku nije realno da Alaba dođe u Kataloniju.

Bajern i dalje nije ni blizu da nađe potrebne zamene na krilima...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara