Bajern i ono njegovo: Krenuli po Zakariju, nude 4.500.000?!

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.01.22. | 18:28

Borusija traži duplo više...

Kuva sve jače oko Denisa Zakarije (25). Jedan od najtraženijih igrača ove zime izjavio je u decembru da sigurno napušta Menhengladbah (baš kao i Matijas Ginter). I dok se krajem prošle godine najčešće nemački štoper dovodio u vezu s Bajernom, kako se bliži kraj prelaznog roka utisak je da Bavarci obruč sve više stežu upravo oko Zakarije.

Danima unazad piše se o ogromnom interesovanju za Švajcarca kome na leto ističe ugovor. Mančester Junjated, Juventus, Arsenal, Barselona i Borusija iz Dortmunda najčešće su bili u priči kao potencijalni poslodavci, da bi u protekla 24 sata Bajern izronio praktično kao prvi favorit.

Izabrane vesti

Bild navodi da se Hasanu Salihamidžiću dopada Zakarija, odnosno njegova svestranost i mogućnost da pokrije više pozicija u timu, ali iznad svega mu se dopada što dugonogog univerzalca može da dobije za mali novac.

Sportski direktor Gladbaha Maks Eberl okrenuo je ploču pošto je čuo da Zakarija definitivno ne želi da stavi paraf na novi ugovor. Od čvrstog stava da niko neće otići tokom zime "prešaltao" se na onu "bolje išta nego ništa", pa se tako po nemačkim medijima šuška da bi ga Borusija pustila za 9.000.000 evra. Bild čak ide toliko daleko da tvrdi kako su pregovori s Bajernom počeli i da je trenutno situacija sledeća: Salihamidžić i Kan ponudili su 4.500.000; Eberl nije pokazao spremnost da značajno spušta potraživanje.

Ono što bi moglo da natera Bavarce da pojačaju ponudu jeste činjenica da im "vise" dvojica igrača čije pozicije Zakarija može da pokrije. To su Korentan Toliso i Niklas Zile. Obojici ističu ugovori i još nema nagoveštaja da li će potpisati nove. Takođe, nemački šampion bi lakše ispregovarao sa samim Zakarijom o njegovim uslovima u narednih desetak dana nego na leto, kad će u celoj priči mnogo aktivniji biti i svi ostali klubovi što ga imaju na nišanu.

Ukoliko do dogovora dođe biće to još jedna prilika da se pokrenu stare priče o "pljačkanju" konkurencije od strane najmoćnijeg nemačkog kluba. Doduše, Gladbahu poslednjih godina nisu uzimali igrače. Ali daleko od toga da su pali u zaborav slučajevi Levandovskog, Gorecke, Nibela, Rudija, Rodea, Pizara, Olića... Sve njih su doveli bez obeštećenja. A tu su i neke bagatelne kupovine širom Evrope i sveta: Boateng, Mandžukić, Ćabi Alonso, Kimih, Gnabri, Dejvis, Zabicer; ili još ranije: Klose, Toni, Podolski, Van Bujten, Lusio, Balak, Ze Roberto...

Niko od njih nije plaćen preko 15.000.000 evra.

E sad, da li se radi o pljački ili dobrom poslovanju - to je već stvar ukusa. I navijačke opredeljenost, pre svega.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Denis Zakarija

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara