Atletikovi planovi: Feliks i Ljorente, pa lov na četvoricu defanzivaca

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.06.19. | 13:25

Vreme je da se popune rupe u odbrani...

Benfikin demanti bombastičnih najava madridske Marke da Atletiko dovodi ultratalentovanog Žoaoa Feliksa za 120.000.000 evra i da 30 odsto od te sume (36.000.000 evra) ide u džep superagenta Žorža Mendeša očigledno je samo bio šarena laža za navijače i odbrambeni mehanizam za drugi deo pomenute priče, jer se u Madridu potvrda ovog megatransfera očekuje koliko tokom dana! Uz Feliksa Atletiko je već objavio transfer Markosa Ljorentea iz Reala kao direktne zamene za Rodrija, a najave stižu da će se posle ta dva transfera Dijego Simeone maksimalno posvetiti krpljenju rupa u odbrani.

Atletiko je u samo mesec dana ostao bez Lukasa Ernandeza, koga je Bajern platio 80.000.000 evra, a onda i Felipea Luisa, Dijega Godina - prelazi u Inter po završetku Kopa Amerika - i Huanfrana. Zbog toga je Čolov plan da u narednom periodu dovede dva leva i jednog desnog beka, kao i štopera. 

Izabrane vesti

Što se igrača u srcu odbrane tiče, pik je Mario Ermoso iz Espanjola, s kojim Atletiko ima načelni dogovor oko transfera, ali ne i sa njegovim klubom Espanjolom. Katalonski klub uopšte ne želi da olakša posao Atletikovom operativcu Andrei Berti, iako su i u Espanjolu svesni da je sada poslednji trenutak da se od prodaje zaradi nešto više novca. Ermosu ističe ugovor s Espanjolom u julu 2020. godine, što znači da bi tada klub ostao bez ikakvog obeštećenja. Ermoso je nedavno odbio novi ugovor i želi da se preseli u Madrid, gde će se obavezati na petogodišnju saradnju.

Iako mladi štoper ima otkupnu klauzulu na 40.000.000 evra, nema šanse da će Espanjol dobiti tu sumu novca, pa čak ni upola manje. Real Madrid je takođe bio dugo u igri za Ermosa, inače dete iz njihove akademije. Ali, kako se ipak fokusirao na neka druga rešenja, Kraljevski klub sada samo čeka dogovorenih 50 odsto od naredne prodaje.

Na desnoj strani izdvojila su se dva imena – Nelson Semedo i Elseid Hisaj. Operacija s Barseloninim bekom je vrlo komplikovana pošto šampion Primere ne želi da ga proda, osim ako Portugalac ne bude ponovo tražio da ode. Semedo je navodno nezadovoljan ulogom koju ima, iako je odigrao solidnu sezonu u Barseloni i želi u Atletiko. Navodno, Semedo bi mogao da bude uključen u priču kao deo transfera Antoana Grizmana. Rezervna varijanta je Elseid Hisaj, za koga Atletiko nudi 15.000.000, a Napoli traži 20.000.000 evra. Čak je ovaj posao bliži realizaciji nego onaj sa Semedom.

Što se leve strane tiče, u igri su tri imena. Prvo je Rajan Bertrand iz Sautemptona, a tu su i dvojica manje poznatih igrača – Lodi i Hesus Galjardo. Čolo Simeone je, bar tako tvrde britanski mediji, zainteresovan za Bertranda, koga Sautempton želi da unovči, pošto je Met Target spreman da ga odmeni. Bertrand je u najboljim igračkim godinama (29), a igrao je vrlo dobro za Sautempton prošle sezone. Pošto ima ugovor na još dve godine, obeštećenje ne bi trebalo da bude veće od 20.000.000 evra.

Lodi je hitronogi momak iz Atletiko Paranensea i ima samo 21 godinu. Za njega već postoji dogovor dva kluba, ali problem predstavljaju visoki izdaci za porez, što trenutno usporava transfer. Hesus Galjardo imao je dobru sezonu u Montereju i član je meksičke reprezentacije. Pokriva ceo levi bok, a stručnjaci ga smatraju igračem s ogromnim iskustvom iako ima samo 24 godine.

Međutim, Atletiko ne bi da žuri. Ima dosta vremena do početka sezone, ali mozaik mora da se složi.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara