Atletiko prelomio, plaća otkupnu klauzulu za Ermosa! Pola novca ide Realu

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.19. | 16:40

Eto lake zarade za Kraljevski klub

Španski klubovi prete da opasno počiste konkurenciju širom Evrope! U krugu timova koji prave ogromne rezove ovog leta je i Atletiko, koji se ovog leta oprošta ili odriče dobrog dela startne postave. Zbog toga Dijego Simeone, njegov nadređeni Andrea Berta i generalni direktor Rohiblankosa Migel Anhel Hil Marin rade užurbano kako bi rekonstrukciju sproveli pravovremeno, a bar deo novajlija stavili na raspolaganje već u ranoj fazi priprema za novu sezonu

TRANSFERI UŽIVO - ponedeljak 24. jun

Izabrane vesti

Atletiko je dosad završio transfere Markosa Ljorentea za 30.000.000 i Felipea za 20.000.000 evra, a na stadionu Vanda Metropolitano nestrpljivo iščekuju 1. jul i dolazak najskupljeg pojačanja u klupskoj istoriji - Žoaoa Feliksa. Do tada Atletiko ima nameru (bar) da angažuje još jednog štopera, a to je Mario Ermoso iz Espanjola. Pregovori s katalonskim klubom dosad su bili traljavi i spori, jer je Atletiko na sve načine pokušavao da spusti cenu za nekadašnjeg polaznika Realove akademije, ali dosad nije ostvaren značajniji napredak u razgovorima s klubom.

Zbog toga će Rohiblankosi, navodi dobro obavešteni radio Kadena Kope, presaviti tabak i u delo sprovesti pomalo ludački potez - aktiviraće Ermosovu otkupnu klauzulu na 40.000.000 evra. Ludački, jer mladom Špancu ugovor s Espanjolom ističe narednog leta. 

Razlog je prilično jasan - Simeone želi da od početka priprema krene u uigravanje poslednje linije tima, gde će se dogoditi najveće promene. Ermoso i Atletiko od ranije imaju načelni dogovor oko uslova saradnje, ali se čeka odgovor čelnih ljudi Espanjola. U klubu su dosad odolevali zato što su svesni da 50 odsto od ove prodaje ide u Realovu kasu. Kraljevski klub je mesecima unazad razmišljao o tome da i sam dovede Ermosa, pošto ima i opciju preče kupovine, ali se od dolaska Zinedina Zidana taj plan izjalovio. U svakom slučaju, Espanjolu će od ovog posla ostati "samo" 20.000.000 evra. 

Navodno, i Ermosov dolazak u Atletiko se očekuje do 1. jula. 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara