Arsenal želi pojačanje za džabe: Prvi pik je Neven Subotić

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.19. | 12:17

Srbin bi mogao da bude idealna alternativa štoperskom tandemu Košćelni-Papastatopulos

Arsenal je limitirao budžet ovog leta za dovođenje igrača na svega 50.000.000 evra, pa je osnovni cilj Unaja Emerija da obezbedi adekvatna pojačanja bez obeštećenja.

Kako pišu britanski mediji, konkretno londoski Dejli Ekspres,prvi pik na toj listi je srpski defanzivac Neven Subotić, kome je istekao ugovor sa Sent Etjenom.

Izabrane vesti

Kako navodi ovaj izvor, Tobdžije će teško uspeti da angažuju kvalitetnijeg igrača na slobodnom tržištu od Sokratisa Papastatopulosa i Loran Košćelnog, ali bi nekadašnji as Borusije iz Dortmunda mogao da bude adekvatna alternativa u poslednjoj liniji tima. Posebno sza Francuza, koji je sklon povredama.

Subotić je uspeo da rehabilituje svoju karijeru u Francuskoj, gde je ponovo imao važnu ulogu u timu. Nalazi se u idealnim godinama za štopera i to bi mogao da pokaže i na engleskim terenima.

Ako ne uspe potraga za prvom željom, na Emerijetsu bi se okrenuli nekadašnjem kapitenu Tomasu Vermalenu. Belgijanac je imao užasnih problema sa povredama od kada je napustio Tobdžije 2014. godine, ali bi sada mogao da bude kao neka vrsta prelaznog rešenja dok se ne obezbede sredstva u narednih 12 meseci.

Ekspres navodi da bi u klubu mogli da se odluče i jednu ozbiljnu prodaju igrača koji bi uneo neophodan kapital u klupsku kasu. Jedan od "kapitalaca" mogao bi da bude Pjer-Emerik Obamejang, koji je povezivan sa Mančester junajtedom.

Njegova prodaja obezbedila bi novac i za angažanje nekih pojačanja, mada bi i tu mogla da bude iskorišćena prilika za dovođenje još jednog slobodnog igrača. To bi moigao da bude Danijel Staridž, koji je napustio Liverpul i veruje se da bi mogao idealno da se uklopi u sistem igre koji forsira Unaj Emeri. Staridžova karijera je u velikom padu, što je prouzrokovano i povredama, ali se na Ostrvu veruje da ponovo može da izvuče kvalitet iz svoje igre.

Foto: Reuters


 


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara