Arsenal završava Salibu i vraća ga Sent Etjenu uz obeštećenje, bonuse i procente

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.07.19. | 15:12

Mediji bliski francuskom klubu kažu da je gotovo

Prvo ozbiljno pojačanje Arsenala ovog leta biće – Vilijam Saliba!

Ugledni francuski novinar Loran Es, specijalizovan za praćenje situacije u Sent Etjenu, javlja da je postignut dogovor za transfer koji će Arsenalu doneti veliki potencijal za budućnost, a francuskom klubu ozbiljnu zaradu i mogućnost da mladog reprezentativca Francuske dodatno „obradi“.

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - sreda, 17. jul

Zbog činjenice da se u trku za Salibin potpis uključio i Totenhem, čelnici Arsenala su dodali gas i pojačali ponudu, pa će tako Sent Etjen dobiti fiksni deo obeštećenja, bonuse, procente i igrača na još godinu dana.

Ukupno će transfer iznositi 40.000.000 evra, od čega je fiksni deo 31.000.000, a na bonuse odlazi još 9.000.000 evropskih novčanica. Sent Etjen će takođe imati pravo i na 20 odsto od narednog transfera, što bi potencijalno u budućnosti moglo da donese ozbiljan novac u kasu.

Saliba se smatra jednim od najtalentovanijih fudbalera svoje generacije, a dobro se snalazi na obe štoperske pozicije. Prošlog leta debitovao je u prvom timu i odigrao 19 utakmica u svim takmičenjima, a mentor mu je bio i Neven Subotić.

On je sa Sent Etjenom potpisao novi ugovor krajem aprila, kako bi se klub osigurao da će dobiti ozbiljnije obeštećenje. Totenhem je takođe bio zainteresovan, ali ponuda Pevaca nije prelazila više od 30.000.000 evra. Stidljivo su se pominjali još i Roma i Vulvsi, ali su oni brzo ispali iz trke.

Sada samo čekamo potvrdu sa viših instanci...

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara