Arsenal se uozbiljio: Nova ponuda Lilu za Pepea, dostavljene i garancije

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.07.19. | 10:40

Tobdžije vode trku ispred Napolija

Ako se kompletan posao oko dovođenja Danija Sebaljosa - pod uslovom da je informacija o keširanju 17.000.000 evra za pozajmicu tačna - može smatrati velikim kiksom uprave, Arsenal bi veliki greh mogao uskoro da ispravi novim obaranjem klupskog rekorda i dovođenjem verovatno najtraženijeg mladog ofanzivca iz francuskog šampionata: Nikolu Pepea!

Momak za koga u redu stoje još i Napoli, Liverpul, Inter, PSŽ i još nekoliko evropskih velikana, mogao bi ovog leta da napravi pravi lom na tržištu, jer na stolu ima nekoliko konkretnih ponuda, ali najuporniji je dosad bez ikakve sumnje Arsenal. Sportski sektor londonskog kluba napravio je novi veliki korak ka potpisivanju supersoničnog krilnog napadača i u ovom trenutku pretekao Napoli koji se poslednjih dana najviše povezivao s Pepeom. Italijanski novinar Fabricio Romano, inače vrlo blizak saradnik transfer gurura Đanluke di Marcija, otkrio je da je Arsenal dostavio Lilu novu ponudu i igraču dao konkretne uslove, koji premašuju ono što su predstavili ljudi iz Napolija. I klubu i igraču. 

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - subota, 27. jul

Arsenal je već imao aktivnu ponudu na 80.000.000 evra, podeljenih u tri ili četiri rate, a sada je na tu sumu uključio i bogate bonuse, nezvanično negde između 10.000.000 i 15.000.000 evra, što je značajno odobrovoljilo rukovodioce Lila. Na to su dostavljene i finansijske garancije da će transfer biti isplaćen u dogovorenom roku, što je jako bitan momenat u pregovorima, kada se transfer plaća na rate... Uz nadogradnju bitnih stavki na papiru, Arsenal je Pepeovim agentima predstavio i uslove lične saradnje koji mogu da zadovolje obe strane. Naime, Tobdžije nude petogodišnji ugovor i godišnju platu od 5.000.000 evra neto sa bonusima, što je blizu onoga što reprezentativac Obale slonovače i traži. Doduše, njegovi zahtevi su da plata bude 5.000.000 evra čisto, bez bonusa, dok je Arsenalova ponuda na 4.500.000 evra fiksno i 500.000 evra u bonusima. Poređenja radi, Napoli je za Pepea spreman da izdvoji milion evra manje na godišnjem nivou i to takođe tako što je 500.000 evra nagrada za dobre igre, a 3.500.000 evra fiksni deo. Zbog toga Napoli i ne uspeva da postigne dogovor sa Pepeom, iako s čelnicima Lila ima načelni dogovor za transfer. 

Sada je Arsenal u prednosti i u ovom trenutku čeka se samo da se Pepe izjasni. On je, podsetimo, dosad Napoli odbio najviše zbog toga što se nada da bi u međuvremenu mogao da stigne zvanični poziv Pari Sen Žermena, ali se francuski šampion posle uspešnog završetka pregovora s Evertonom za Idrisu Geja posvetio angažovanju Paula Dibale iz Juventusa, pa Pepe trenutno nije na dnevnom redu. 

Arsenal je takođe vrlo blizu i završavanju transfera Evertona Soaresa iz Gremija. Podsetimo, problem je nastao jer 50 odsto od obeštećenja pripada Gremiju, čak 30 odsto ide biznismenu Žimaru Velozu, a po 10 procenata Fortalezi i investitoru Selsu Rigu. Ali, Tobdžije su navodno uspele da namire sve strane i transfer će biti završen narednih dana po ceni od 40.000.000 evra. 

Biće Arsenal zanimljiv naredne sezone, mada i dalje ostaje problematična odbrana...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara