Pivari protiv Paujana proslavili titulu šampiona Tajvana

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.04.20. | 16:46

Cjutai dodatno popravio skor protiv Dinosaurusa

Ako je postojala bilo kakva dilema oko toga ko će odneti titulu šampiona na Tajvanu, onda je ona rešena danas. Nakon 11 pobeda u prvoj polovini takmičenja, Tajvan Bir danas je u drugom delu došao do trinaeste pobedom protiv drugoplasiranog Paujana, čime je definitivno stavio tačku na pitanje pobednika prvenstva – 73:79.

Pivari su tako upisali ukupno 24 pobede na 31 utakmici ove sezone na Tajvanu, a sutra će imati priliku da dođu do još jedne, kada u poslednjem meču budu gostovali Julon Luksdžen Dajnosima. Sa druge strane, Paujanu više nije preostao nijedan meč i sezonu će okončati sa 17 trijumfa i 15 poraza.

Izabrane vesti

Danas je faktički sve bilo rešeno u drugoj deonici, tokom koje je Paujan postigao svega devet poena. Pivari su tada preuzeli inicijativu na ovom susretu i prednost su uspeli da održe do samog kraja, mada je sve moralo da bude rešeno kroz penal završnicu.

U drugom meču dana, Cjutai je potvrdio da se nalazi u dobroj formi, pošto je uspeo da savlada ekipu Julon Luksdžen Dajnosa prilično ubedljivo – 92:70.

Domaći su ovde preuzeli kontrolu od samog starta, a naročito impresivni su bili u drugoj deonici gde su Dinosaurusima dopustili svega devet poena, te na pauzu otišli sa solidnih 43:32.

Ni u nastavku Cjutai nije skinuo papučicu sa gasa. U trećoj deonici ubacio je čak 28 poena, dok je u poslednjoj dodatno uvećao prednost i tako slavio sa čak 22 poena razlike. Ovaj tim će faktički sutra u direktnom duelu sa Bankom Tajvana odlučivati oko toga da ne završi na poslednjem mestu na tabeli u drugoj fazi prvenstva.

TAJVAN 1 - 16. KOLO

Subota
Cjutai - Julon Luksdžen Dajnos 92:70
Paujan - Tajvan Bir 73:79

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara