Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AFRIKA: Jang Afrikans bez poraza kod kuće u ligi pune tri godine, FAR Rabat juri duplu krunu

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.05.24. | 10:19

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na Crnom kontinentu

Izabrane vesti

Jang Afrikans hita ka osvajanju šampionske krune u Tanzaniji. Sakupio je 65 bodova posle 25 kola, osam više od drugoplasiranog Azama. U poslednjih pet kola Janga je ostvarila četiri slavlja i remi. Radi se o najefikasnije mtimu lige sa nešto više od dva data gola u proseku, a tim je na svom terenu u ligi neporažen od aprila 2021. i od tada je odigrao 44 susreta uz učinak od 39 pobeda i pet remija. Kagera Šugar je sedmoplasirana sa 30 bodova, i na šest je poena daleko od prvog ugroženog. Tim je samo jednom poražen u 12 prethodnih okršaja, ali je u tom ospegu zabeležio osam remija.

FAR RABAT - RENESANS, 19.00

(Fudbal, Kup Maroka)

FAR Rabat je na dobrom putu da osvoji titulu prvaka Maroka, a ni dupla kruna nije daleko. FAR je prvi u ligi na tri kola do kraja sa 64 boda, četiri više od Radže Kazablanke, a danas ima priliku da se plasira u četvrtfinale Kupa. Za rivala ima Renesans, koji je osmoplasiran u prvenstvu sa 34 poena, i u sredini tabele će i da okonča kampanju. Ipak, tim je u dobroj formi i samo jednom je izgubio na devet prethodnih okršaja u svim takmičenjima.

GOLDEN EROUZ - MAMELODI, 19.30

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Mamelodi će nastaviti svoju borbu za titulu u Južnoj Africi u sredu kada ode da se supči sa Golden Erouzom. U poslednjem ligaškom meču Mamelodi je trijumfovao sa 5:1 nad Kajzer Čifsom i produžio neporaženi učinak u sezoni na 23 susreta. Mamelodi je 13 bodova ispred Stelenboša na vrhu tabele. Golden Erouz je na 11. mestu sa 32 boda, i poražen je u prethodnom kolu sa 3:0 protiv Stelenboša, produživši niz bez pobeda na pet.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara