""
""

Zvezdo, pazi se! Efes moćan u velikom turskom derbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.12.15. | 22:16

Istanbulski pivari Dude Ivkovića relativno lako izašli na kraj sa Fenerbahčeom u derbiju turskog šampionata

Veliki istanbulski košarkaški derbi pripao je Efesu! Prvi rival Crvene zvezde u Top 16 fazi Evrolige slavio je večeras na svom terenu protiv Fenerbahčea, sa 93:84 (19:24, 31:26, 20:14, 23:20) u utakmici 12. kola turskog šampionata.

Izabrane vesti

Inače, i Fenerbahče je u istoj evroligaškoj grupi, pa će i ova ekipa opet dva puta da ukrsti koplja sa beogradskim crveno-belima. A šta tek reći za predstojeće duele istanbulskih rivala u Evroligi, ako budu kao ovaj večerašnji?

Udario je kum na kuma u Istanbulu, a slavio je stariji, Duda Ivković protiv mlađeg Željka Obradovića koji će svakako imati šta da kaže svojim igračima.

Do sredine treće četvrtine rivali su bili u egalu, ali se onda Efes predvođen Diblerom i Grejndžerom odlepio i kasnije odbio sve pokušaje Kanarinaca da se vrate u meč.

Ovo je Efesu bila osma pobeda u turskom šampionatu, dok je Fenerbahče doživeo četvrti poraz.

Džejson Grejndžer je sa 18 poena bio najefikasniji kod Efesa, a u Fenerbahčeu je to bio Bobi Dikson sa 25 poena. Bogdan Bogdanović ubacio je 12 poena za Kanarince, Jan Veseli dodao je 16 poena, a Nikola Kalinić se nije upisao u strelce.

Ekipa Efesa sledeći put na teren izlazi 30. decembra, kada će u prvom kolu Top 16 faze ugostiti Crvenu zvezdu u hali Abdi Ipekči.

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

Željko ObradovićTurskaNikola KalinićJan VeseliFenerbahčeEvropaEvroligaDuda IvkovićBogdan BogdanovićAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara